Nytt poengtap for RBK: – Det er for dårlig

LERKENDAL (VG) (Rosenborg-Sandefjord 1–1) Med ti førstelagsspillere ute med skade eller suspensjon fortsatte Rosenborg den negative trenden.

Erik Eikebrokk
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Et straffemål fra Alexander Søderlund reddet Rosenborg fra et pinlig nederlag mot bunnlaget Sandefjord.

– Det er for dårlig å ikke vinne mot Sandefjord, men av og til er det slike dager. I dag er vi egentlig tilbake på det sporet vi skal være, men det løsner ikke foran mål. Så jeg syns det er ok i dag, sier Søderlund til VG.

Samtidig som Rosenborg floppet for tredje kamp på rad, spilte Sandefjord sin femte uavgjortkamp av fem mulige. Poengdelingen er ikke godt nok for noen av lagene.

– Vi spilte en veldig god match, men vi er skuffet i garderoben, for vi trengte tre poeng. Det er fortsatt mulig å berge plassen, for alt kan skje i fotball, sier Sandefjords målscorer, Rufo.

Manglet ti spillere

Rosenborg byttet fire spillere fra laget som ble rundspilt i torsdagens Europa league-kamp mot RB Leipzig.

Dermed startet trener Rini Coolen uten ti «faste» spillere: Vegard Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Birger Meling, Anders Konradsen, Mike Jensen (suspendert), Anders Trondsen, Pål André Helland, Nicklas Bendtner, Issam Jebali og Samuel Adegbenro (som startet på benken).

Det er nesten et helt lag. Rosenborg-troppen var faktisk så tynn at trønderne bare hadde seks spillere på innbytterbenken.

– Vi hvilte ingen, fordi vi måtte vinne denne kampen, og jeg brukte alle som var tilgjengelige, sier Coolen, til VG.

– Jensen var suspendert. Hedenstad var syk, så han kunne vi ikke bruke. Reginiussen har slitt med noen smerter lenge, og i dag var smertene verre enn tidligere. Konradsen har problemer med foten, og det er kanskje bra om tre dager, men vi kunne ikke bruke han i dag. Vi jobbet veldig hardt for å få Trondsen klar, men han var akkurat ikke frisk nok.

SKUFFENDE: Rosenborg greide ikke å slå tabelljumbo Sandefjord på hjemmebane. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

VG live: Rosenborg-Sandefjord minutt for minutt

Sandefjord-scoring

Rosenborg åpnet kampen best, og Matthías Vilhjálmsson, som startet sin første eliteseriekamp på 14 måneder, var flere ganger på farten, og burde ført det reservepregede Rosenborg-laget i ledelsen.

– Jeg ble litt emosjonell da jeg hørte «Bilde ta’n Ivers». Jeg har ventet lenge på den. Det er noe helt annet å høre den ute på matta enn fra benken. Vi er inne i en tung periode nå, sier islendingen, til VG.

I stedet var det bortelaget som scoret i en god Sandefjord-periode.

Ballfordeler Enric Vallés var omgangen gjennom midtpunkt for det meste bortelaget foretok seg, med kloke og forløsende pasninger mot begge flanker.

Åtte minutter før pause førte den gode Sandefjord-perioden til tellende resultat. Ballen ble chippet inn i Rosenborgs 16-meter, der Pontus Engblom havnet i skvis mellom Rosenborgs to midtstoppere. Ballen falt ned like utenfor keeper André Hansens femmeter, og der dukket bortelagets Rubén Herraiz - alias Rufo - opp, og banket ballen i mål.

Dødball er mål

Rosenborg hadde åtte cornere i første omgang, men greide ikke å omsette noen av disse til scoring.

Det var likevel på dødball at det skulle skje for Rosenborg. På Jonathan Levis innsvinger fra 25 meter ble Alexander Søderlund revet ned innenfor 16-meteren. Dommer Trond Ivar Døvle blåste straffespark.

Søderlund trippet som om han var en trøndersk utgave av Paul Pogba, men rullet like fullt ballen til venstre for Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen.

Med tjue minutter igjen å spille, satset hjemmelaget alt på et seiersmål og sendte innpå alt av offensivt skyts fra benken.

Etterlengtet comeback

Ett kvarter før slutt var det klart for en etterlengtet Lerkendal-opptur; da Samuel Adegbenro gjorde comeback etter å ha vært ute med skade i sju måneder.

Søderlund reddet kanskje bruken av store tabloide krisebokstaver, men det spørs om det ikke er nok av grunner til å innkalle til kriseøvelse på brakka snarest mulig.

PS: Matthías Vilhjálmsson startet sin første eliteseriekamp på fjorten måneder.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder