FRA VM TIL STORKLUBB? Sergej Milinkovic-Savic (f.v.), Hirving Lozano og Nabil Fekir er tre av VM-profilene som kan ta steget til en skikkelig storklubb denne sommeren.
FRA VM TIL STORKLUBB? Sergej Milinkovic-Savic (f.v.), Hirving Lozano og Nabil Fekir er tre av VM-profilene som kan ta steget til en skikkelig storklubb denne sommeren. Foto: AP / AFP

Disse VM-profilene kan bli storklubbenes sommerkjøp

FOTBALL

Det er ikke bare VM-gull som står på spill i Russland. Mange spillere kan også sikre seg en drømmeovergang ved å vise seg frem i mesterskapet. Her er stjerneskuddene som kan bytte klubb i sommer - og hvor vi tror de kan havne.

Betalt innhold
Publisert: Oppdatert: 27.06.18 11:03

I 2014 var det James Rodríguez. Den colombianske playmakeren var langt unna superstjerne-status før mesterskapet i Brasil. Han spilte for Monaco, der han hadde levert en brukbar debutsesong, men det var foreløpig ikke snakk om verdensherredømme.

Så leverte han det mesterskapet: Seks scoringer (inkludert flere perler), to assists, toppscorertittel og plass på VMs drømmelag.

Plutselig var James på alles lepper. I Madrid satt Florentino Pérez klar med sjekkheftet: 75 millioner euro for å gjøre colombianeren til Real Madrid-spiller.

Det ble ingen stor suksesshistorie, James er nå utlånt til Bayern München, men han er det fremste eksempelet på hvordan noen kamper hver fjerde sommer kan endre en spillers skjebne.

I 2018 er det ikke mangel på spillere som kan oppleve det samme. VG har plukket ut noen av dem:

Hirving Lozano (Mexico)

PSV-spilleren ble ofte trukket frem som et stjerneskudd å se opp for i VM. Etter to kamper har 22-åringen vært blant mesterskapets aller beste spillere, på et Mexico-lag som har imponert ved å slå både Tyskland (1–0) og Sør-Korea (2–1). Etter å ha scoret vinnermålet mot Tyskland leverte Hirving «Chucky» Lozano en målgivende pasning mot koreanerne.

Ikke uventet har overgangsryktene allerede begynt å svirre rundt den kreative og lynraske vingen. Det er ikke måte på hvem som skal være interessert: Barcelona-koblingene er for øyeblikket sterkest, men Real Madrid skal også være på hugget. Det samme gjelder Liverpool og Everton.

– Jeg fokuserer på Mexicos neste kamp, sier Lozano ifølge ESPN, han ønsker ikke å snakke om en mulig overgang.

Men fortsetter VM-prestasjonene blir det til slutt uunngåelig.

Nabil Fekir (Frankrike)

Takket være en vidunderlig sesong i Lyon, der han leverte 18 mål og åtte assists i serien, ble Fekir tatt ut i den franske VM-troppen. Inn mot mesterskapet virket den slepne teknikeren å være farlig nær en overgang til Liverpool.

Troverdige medier fra Frankrike og England var skråsikre på at Lyon og Liverpool var enige, og at Fekir kun var en medisinsk sjekk unna å bli presentert for Jürgen Klopps menn. Så falt forhandlingene sammen, angivelig på grunn av medisinske funn som gjorde Liverpool usikre, og Lyon publiserte en pressemelding der de fastslo at Fekir blir værende i klubben.

– Historien er ikke over, sier imidlertid Fekirs agent Jean-Pierre Bernès til den franske TV-kanalen LCI.

Fekir har kommet inn fra benken i alle gruppekampene for Frankrike så langt, og tidvis fremstått som et friskt pust. Ingen av de franske angrepsstjernene har overbevist, så 24-åringen bør ha muligheter til å spille seg inn på laget og prege utslagsrundene i VM. Da vil prislappen stige, og enda flere klubber vil melde seg på. Senest kom rapportene fra England om at Manchester United skal ha kastet seg inn i kampen.

Aleksandr Golovin (Russland)

Før mesterskapet ble han pekt ut som et sjeldent lyspunkt på et ellers trist russisk landslag. Og det tok ikke lang tid før han markerte seg: Ett mål og to assists i en fabelaktig oppvisning mot Saudi-Arabia i åpningskampen (5–0-seier), så en god prestasjon mot Egypt (3–1) før han ble hvilt mot Uruguay.

Mange storklubber vil rette sine øyne mot Golovin når Russland skal møte Spania i VMs åttedelsfinaler. CSKA Moskva-juvelen er 22 år gammel og virker klar for det neste steget.

Men hvor havner han? For øyeblikket snakkes det mest om Juventus. Golovins klubbkamerat Roman Sjirokov bekreftet nylig at det har vært kontakt mellom den italienske storklubben og Golovin. Men Chelsea, Arsenal, Manchester United og Barcelona blir også nevnt hyppig i forbindelse med spilleren.

Sergej Milinkovic-Savic (Serbia)

Den høyreiste (191 cm) serbiske midtbanespilleren er uten tvil en av de heteste spillerne på overgangsmarkedet nå. 23-åringens glitrende sesong i Lazio (12 mål og tre assists) gjør at han har vært et fast navn i ryktespaltene i en god stund nå, men VM-starten har ikke lagt en demper på dette.

Milinkovic-Savic var dominerende da Serbia slo Costa Rica i første kamp, men mindre imponerende i 2–1-tapet mot Sveits, der han pådro seg et gult kort. Den siste gruppekampen mot Brasil blir kanskje serberens siste mulighet til å skinne denne sommeren, før en høyst sannsynlig overgang til en større klubb.

I førersetet sitter Manchester United, virker det som. Spilleren topper José Mourinhos ønskeliste, ifølge The Sun, men de kan måtte belage seg på konkurranse fra både Juventus og Real Madrid.

Ismaïla Sarr (Senegal)

Han er bare 20 år, men har spilt samtlige minutter i Senegals to første VM-kamper – og levert solide prestasjoner. Det beste med Ismaïla Sarr, som til daglig spiller for franske Rennes, er at det virker som han har så ufattelig mye mer å by på: Tempoet, teknikken og dribleferdighetene har så langt kun kommet glimtvis, men plutselig kan det eksplodere.

Storklubbene følger allerede godt med, for Sarr har rukket å levere to svært lovende sesonger i franske Ligue 1: Først med fem mål for Metz i 2016/17, så med fem nye fulltreffere for Rennes denne sesongen.

Senegaleseren skal ha takket nei til Barcelona da han signerte for Rennes i fjor sommer, men det er grunn til å tro at det blir nok et hektisk overgangsvindu for lynvingen. Borussia Dortmund og Liverpool har blitt nevnt i forbindelse med en mulig overgang.

Gi oss tilbakemelding på denne artikkelen.Gi tilbakemelding!Gi tilbakemelding!

Vinn Gull i VG+

Dagens kode: GULL525

Send SMS med koden til 2424. Tjenesten koster 1 kr.

Ved å delta i konkurransen samtykker du til at vi kan kontakte deg på SMS med relevant informasjon om konkurransen «Finn Gull i VG». Les mer om konkurransen her »

Her kan du lese mer om