SPARKET: José Mourinho avbildes etter å ha fått sparken i Manchester United. Foto: PHIL NOBLE / Reuters

José Mourinho bryter tausheten etter Manchester United-sparkingen

MANCHESTER (VG) Tidligere Manchester United-manager José Mourinho (55) har gjort sin første TV-opptreden siden han ble erstattet av Ole Gunnar Solskjær (45).

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over ett år gammel

– Noen ganger kommenterer vi det vi ser, uten å vite hva som skjuler seg bak kulissene. Det påvirker hva vi ser. Det er en viktig ting, sier José Mourinho, som gjør en gjesteopptreden som fotballekspert i arabiske beIN Sports studio i anledning Asian Cup.

– Jeg kan for eksempel si at jeg vurderer min andre sesong i Manchester United, da vi kom på andreplass i Premier League, som en av de beste jobbene jeg har gjort i karrieren min, fortsetter portugiseren.

les også

Sjekk den oppturen: Tallene som viser Solskjær-effekten i United

– Da kan dere si at «denne fyren er gal, han har vunnet 25 titler, men sier at en andreplass var en av hans største bragder i fotball». Jeg fortsetter å gjenta det, for folk vet ikke hva som skjer bak kulissene, sier Mourinho, som dermed sikter til det han mener var vanskelige arbeidsforhold i jobben som Ole Gunnar Solskjær nå besitter.

Få siste nytt om Ole Gunnar Solskjær og Manchester United i vår Solskjær-spesial!

Munnkurv

The Times meldte tidligere denne uken at Manchester United har gitt Mourinho munnkurv mot å uttale seg om omstendighetene rundt sparkingen hans i desember. Dette skal ha vært en klausul i sluttpakken han mottok på 15 millioner pund.

Ifølge samme avis får Mourinho betalt hele 60.000 pund per kamp som ekspert i beIN Sports-studio. Han skal i første omgang være der i anledning torsdagens Asian Cup-kamp mellom Saudi-Arabia og Qatar samt lørdagens storkamp i Premier League mellom Arsenal og Chelsea.

les også

Tidligere United-stjerne advarer mot Solskjær-hysteri: – Jeg kunne gjort det samme

Et av hovedproblemene som trekkes frem om Mourinho i Manchester United, var at han ikke klarte å få det beste ut av Paul Pogba. Duoen havnet, med hvert sitt store ego, på kant med hverandre. Etter at Solskjær overtok, har franskmannen scoret fire mål, levert fire målgivende pasninger og generelt vært lagets beste spiller.

Selv om han ikke uttaler seg direkte om Pogba, kan uttalelsene hans om hvordan man håndterer spillere med stort ego kobles til situasjonen i United.

– Vi er ikke lenger i en tid hvor treneren selv er mektig nok til å håndtere, oppdra og konfrontere spillere som ikke er de mest profesjonelle. Trenerne trenger en struktur, en klubb som er organisert på en bestemt måte, sier Mourinho.

les også

Pochettino om Solskjær: – Uetisk å snakke om hva han gjør

– En dag sa Sir Alex Ferguson at «den dagen en spiller er viktigere enn klubben, så må han gå». Ikke nå lenger. For det er mange ting i bakgrunnen som gjør det vanskelig å gjøre det på den måten, sier han.

Han mener at en klubb trenger en eier, en administrerende direktør, en sportsdirektør og en manager for å fungere i moderne fotball. Manchester United har ingen mellomledd mellom manageren og direktør Ed Woodward.

– Lett å spille «fin» fotball

Mourinho bekrefter også at han ønsker å komme seg tilbake i toppfotballen ganske raskt, der han «hører hjemme», som han sier.

Portugiseren har også fått mye kritikk for den defensive spillestilen han tok i bruk i Manchester United. Dette temaet svarer han også om.

– Det er veldig lett å spille «fin» fotball uten å vinne. Det er veldig lett å stå for en viss tanke om fotball uten å oppnå resultater. De som vinner jevnt og trutt, har en annen oppfatning, sier Mourinho.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool32282270254586
2Manchester City32213881334866
3Leicester City33177963313258
4Chelsea331761060441657
5Manchester United331510856332355
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Premier League
 3. Manchester United

Flere artikler

 1. Ibrahimovic ser «ny» Pogba under Solskjær: – Trenger å være fri

 2. Mourinho med Solskjær-stikk: – Ikke tro på slike løsninger på lang sikt

 3. Mourinhos mange Solskjær-spark: «Dukke» og PR-kritikk

 4. Mourinho ferdig i Manchester United: – Tror de var helt kvalt nå

 5. Mourinho og Keane slakter Solskjærs United: – Sjokkert og trist

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder