I FORM: Christian Eriksen scoret utligningsmålet til Tottenham mot Juventus i midtukens Champions League-kamp. Foto: Paul Childs Reuters

Dansk avis: Derfor kan Christian Eriksen bli Barcelona-spiller

Her er søndagens oddstips

Er det plass til både Philippe Coutinho (25) og Christian Eriksen (26) i Barcelona?

Da den brasilianske teknikeren gikk fra Liverpool til Barcelona, ble det tolket som kroken på døren for Eriksens drøm om å spille for katalanerne.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

– Du kan drømme om det, og du kan håpe på det, sa Eriksen om Barcelona-ryktene i fjor sommer, og landslagssjef Åge Hareide har sagt playmakeren er av «Barcelona-kaliber».

Nå spekuleres det i at drømmen likevel kan bli til virkelighet for den formsterke Tottenham-stjernen, som scoret i den råsterke 2-2-opphentingen mot Juventus denne uken.

Eriksen til VG: – Klokt valg av Martin Ødegaard

Den katalanske avisen Sport skriver nemlig at Barcelona-ikonet Andrés Iniesta vurderer en overgang til kinesiske Tianjin Quanjian, som angivelig tilbyr ham en årslønn på 340 millioner kroner.

Danske BT skriver at den mulige overgangen «åpner opp for en helt spesiell utvikling av dansk interesse».

VGTV-studio diskuterer hvem som er best av Eriksen og Coutinho:

– Følger Eriksen tett

«Er Iniesta borte, skal Barcelona finne en offensiv midtbane-erstatter. Og akkurat nå er det ikke mange i Europa på et høyere nivå i den posisjonen enn Christian Eriksen, som med sine «kun» 26 år og etter hvert store internasjonale erfaring er som skreddersydd til å innta en plass på et av verdens beste fotballag», skriver BT.

Les mer: Åge Hareides genistrek med Eriksen

Etter midtukens storspill mot Juventus har Eriksens navn blitt nevnt hyppig av spanske aviser som mulig Iniesta-erstatter.

– Kjensgjerningen er at dersom man lytter til El Mundo Deportivos (katalansk sportsavis) redaktør, som jeg personlig kjenner godt, så følger Barcelona Eriksen tett. Sportssjefen Robert Fernández har fulgt ham gjennom lang tid både i Premier League og i europeisk sammenheng, hvor de så ham i Champions League-gruppekampene mot Real Madrid, sier den danske TV 3-journalisten Luna Christofi, som følger spansk fotball tett, til BT.

Slik snudde Tottenham kampen mot Juventus:

VGs tips: Enkelt for Spurs

Enn så lenge er Eriksen Tottenham-spiller, og veien fra spekulasjoner til realitet er lang. Søndag ettermiddag blir dansken trolig hvilt når Spurs møter League One-bunnlaget Rochdale i FA-cupen.

Det skal naturligvis være en motstander langt innenfor rekkevidde for Mauricio Pochettinos menn. Manageren vil trolig gi muligheten til en rekke reserver, sultne spillere som vil vise seg frem. Lucas Moura kan blant annet få sin første start. Selv uten de største stjernene bør de kunne vinne med mange mål mot et Rochdale-lag som attpåtil mangler hele seks spillere av diverse årsaker.

Vi anbefaler et spill på Tottenham-seier med 2-0 i handikap til 1,98 i odds. Kampen vises på Viasat 4. Spillestopp er klokken 16.55.

PS! I samarbeid med Strive ser du 10 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i vår. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder