Hva er dette?

Manchester United jakter på Renato Sanches

Her er fredags oddstips

STJERNESKUDD: Renato Sanches debuterte for Benfica i høst, og har imponert voldsomt. Her er tenåringen avbildet i bortekampen mot Moreirense i slutten av januar. Foto: Miguel Riopa , Afp

Benfica-talentet med den «syke» utkjøpsklausulen

Renato Sanches (18) har til tross for sin unge alder etablert seg på Benficas midtbane. Men en mulig Manchester United-overgang vil koste.

 • Rolf Brown
Publisert:

Artikkelen er over fem år gammel

Manchester United har tidligere dette årtusenet styrket troppen med portugisiske spillere som Cristiano Ronaldo, Nani og Bebé - med varierende grad av suksess. Nå har den engelske storklubben kastet sine øyne på Benficas nye stjerneskudd, Renato Sanches.

– Man.Utd. har hatt speidere på nesten alle Benficas matcher siden like før jul. Og det er Renato Sanches de har kikket på, sier Jan Hagen, som følger portugisisk fotball tett gjennom Twitter-profilen PortuBall.

For etter at Sanches debuterte med et innhopp 30. oktober, har han sikret seg fast plass på klubbens midtbane.

– Benfica var raskt ute med å tilby ham en forlenget kontrakt. I den nye kontrakten er det en utkjøpsklausul på hele 765 millioner kroner, påpeker Hagen.

– Ifølge fotballagenten Jorge Mendes, som blant annet representerer José Mourinho, skal United ha kommet med et bud i overgangsvinduet i januar, men uten at spiller og klubber kom til enighet, forklarer Hagen.

Ifølge Hagen var det veldig få uten om de mest interesserte Benfica-fans som hadde hørt om Sanches før han slo til.

– Han er en fysisk sterk spiller på offensiv midtbaneplass. Han har tempo, teknikk og et veldig driv - og kan minne litt om Manchester Citys Yaya Touré. Det er dessuten kraft i den høyrefoten hans. Men fremfor alt blir man imponert over at han nesten virker uanfektet av alt oppstyret tross sin unge alder, beskriver Hagen, som selv ikke har noe favorittlag i Portugal.

Det var altså for litt over tre måneder siden at Benficas sesong var i så godt som fritt fall. I et fotball-land hvor det i praksis bare er de tre store - Benfica, Porto og Sporting Lisboa - som teller hadde laget gått på tre strake smeller mot Sporting. Dessuten hadde Porto slått Benfica, som også var utslått av den portugisiske cupen.

Tok grep

Lagets relativt ferske trener Rui Vitoria tok grep - la om til en mer offensiv spillestil, og lot 18-åringen Renato Sanches få debutere. Resultatene har ikke latt vente på seg: På 14 ligakamper med Sanches er fasiten 13-1-0. På de elleve siste kampene har man bøttet inn 36 mål - og sluppet inn seks. Dessuten kom Ørnene - som Benfica kaller seg - videre i Champions League.

Ifølge denne «speider-rapporten» i The Mirror har Sanches «tatt toppserienivået med en forbausende ro, mer typisk for veteraner». Men selvfølgelig er det flere spillere som har blomstret. Det gjelder blant annet Brasil-keeperen Julio Cesar, Nicolás Gaitán (mb), Konstantinos Mitroglou (a), og ikke minst scoringsmaskinen Jonas (a).

Porto gikk inn i 2016 som serieledere, men røk 0-2 borte for Sporting Lisboa 2.januar. Og siden har det bare raknet. Trener Julen Lopetegui ble tidlig i januar «løst fra sine forpliktelser», som det heter så fint. Nå har trener José Peseiro ledet laget i fem kamper med 3-0-2-flyt som fasit.

Det skal være flere årsaker til den svake formen.

– Det er en mix av fire tunge spillersalg i sommer, uhell med skader og at man roterer veldig mye på laget slik at det ikke helt får satt seg, lister Jan Hagen opp.

• Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Til kveldens storkamp må ventelig begge lag unnvære sine respektive kapteiner. I hvert fall gjelder det Benficas Luisao (f), som nylig slo opp et armbrudd. For Porto mangler Maicon (f). Gjestene har tapt åtte av sine totalt 35 kamper denne sesongen. Det er den svakeste formen siden 2001/02-sesongen, ifølge Planet Benfica.

Nå lever slike storkamper gjerne sitt eget liv. Og Benfica har hatt en tendens til å slite mot topp motstand i inneværende sesong. Men slik det står blir vårt tips en hjemmeseier til 2,00 i odds. Spillestopp er kl. 21.25.

Publisert:

Les også

 1. Avis: – Mourinho har fortalt venner at han skal til United

  José Mourinho er allerede pekt ut som Louis van Gaals etterfølger i sjefsstolen i Manchester United.
 2. Mourinho: - Jeg er snart tilbake

  For første gang siden han fikk sparken i Chelsea, har José Mourinho (53) snakket ut om fremtiden.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

Tippetips

Manchester United

Flere artikler

 1. Her er bildebeviset som får «talentfabrikken» til å juble

 2. Vidunderbarnet som sviktet: – Hva har gått galt?

 3. Drømmeår for Portugals stjerneskudd

 4. Det nye vidunderbarnet storklubbene kjemper om

 5. VG følger Deadline Day: Avis: - Man. United vurderer bud på «den nye Ronaldinho»

Fra andre aviser

 1. Portugals stjerneskudd beskyldes for å lyve på alderen

  Bergens Tidende
 2. Supporterne feiret i gatene da klubben sikret sitt 29. seriegull

  Bergens Tidende
 3. Inter kjøper João Mario

  Fædrelandsvennen
 4. Supporterne feiret i gatene da klubben sikret sitt 29. seriegull

  Aftenposten
 5. Solskjær har signert årets første United-spiller

  Fædrelandsvennen
 6. Solskjær har signert årets første United-spiller

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no