Skinnes Hansen helten da Lillestrøm slo Stabæk i cupdrama

NADDERUD (VG) (Stabæk–Lillestrøm 1-3 e.e.o.) To mål fra Synne Skinnes Hansen sikret Lillestrøm semifinaleplass på bekostning av Stabæk.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Fy søren så deilig. Det er helt fantastisk, jubler Skinnes Hansen til NRK etter kampen.

I semifinalen venter bortekamp mot Vålerenga. I den andre semifinalen møter Arna Bjørnar vinneren av Klepp-Avaldsnes.

Kvartfinalen mellom to av landets beste lag ble en dramatisk, underholdende og sjanserik kamp. Etter 90 minutter sto det 1-1 så det ble ekstraomganger på et «kveldsfuktig» Nadderud-gress.

Hegerberg raser mot NFF: Jækla lang vei å gå

Lillestrøm tok ledelsen fortjent etter 27 minutter da Synne Skinnes Hansen fikk kriget ballen i mål etter innlegg fra venstre. Gjestene var best i første omgang, men rett etter pausen slo Stabæk tilbake.

Bare fire minutter ut i omgangen utlignet Synne Jensen til 1-1.

Derfra og ut handlet det veldig mye om Hege Riises LSK som presset på og dominerte kampen i stor grad. Avgjørelsen falt i andre ekstra omgang da landslagsspiller Ingrid Moe Wold klinket ballen i hjørnet bak Ingrid Hjelmseth, Stabæks keeper.

– Det er deilig å vinne. Det satt langt inne, men vi vinner fortjent. Trekningen med Vålerenga borte er jeg fornøyd med. Ny stadion og semi mot rivaler er kult, sier Moe Wold til VG.

Linda Medalen om Adas valg: Nesten ikke til å tro

Etter målet kjeftet landslagsmålvakten på seg gult kort i likhet med Trine Rønning som var skuffet over dømmingen til Henrikke Holm Nervik.

SEMI-KLARE: Lillestrøm jubler for mål og semifinaleplass. De slo Stabæk 3-1 etter ekstraomganger på Nadderud. Foto: Frode Hansen VG

Stabæk-trener Vanja Stefanovic ville først ikke kommentere dommerens avgjørelse.

– Men beslutningen til dommeren er bare pinlig, sier hun rett etterpå til NRK.

– Vi følger planen til punkt og prikke, og har LSK i kne. Jeg skulle ønske vi kunne ta med oss noe mer fra denne kampen, sier Hjelmseth til VG.

Dermed kastet Stabæk alle i angrep. Det utnyttet LSK med å kontre inn 3-1 ved Synne Skinnes Hansen, hennes andre mål for kvelden.

– Det bølger litt i perioder. Vi klarer ikke helt å bryte ned Stabæk, men vi har sykt mange sjanser, sier Moe Wold til statskanalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder