Første Tippeliga-kamp etter EM-pausen herjet av tabber

ÅRÅSEN (VG) (LSK – Tromsø 2-4) «Tippeliga-comebacket» etter EM-pausen stod i stor kontrast til det ypperste av europeisk landslagsfotball som ruller på TV-skjermen. Det var nemlig tabbenes aften på Åråsen i kveld.

Artikkelen er over tre år gammel

En gigantisk forsvarsbrøler, en keepertabbe og en svært omdiskutert straffesituasjon var nemlig den store beholdningen i kampen mellom Lillestrøm og Tromsø.

Dagens første mål var det imidlertid ingenting å si på. Kampen var ikke mer enn tre minutter gammel da «gutan» fikk uttelling etter et godt gammeldags langt innkast. Hans Norbye kastet inn i feltet og traff pannen til stopperkjempe Simen Wangberg.

Stussen hans var så perfekt som den kan bli. For like bak ham snappet Thomas Lehne Olsen ballen inne i feltet. Han forserte både Håkon Skogseid og Marius Amundsen. Fra kort hold hadde han ingen problemer med å sette inn ledelsen.

Kanari-fansen hadde knapt rukket å sette seg på setene før sjokket var et faktum.

I nord har de brukt sommerpausen godt. For Gjermund Åsen og Mikael Norø Ingebrigtsen var to av spillerne som fikk skinne i Tromsøs «nye» 4-3-3-formasjon. Sistnevnte hadde også muligheten til å øke ledelsen kort tid etter ledermålet.

I stedet var det vertene som utlignet ut av ingenting.

Det var riktignok fint spill i forkant. Malaury Martin og brennhete Fred Friday kombinerte fint langs Lillestrøms høyreside. Sistepasningen var imidlertid upresis og Tromsø-back Kent-Are Antonsen hadde bare én jobb: Måke ballen vekk fra farlig sone.

Det gikk galt. Antonsen skled i klareringsforsøket. Erling Knudtzon var våken, og med en følsom hælflikk spilte han Martin alene med keeper. Der var midtbanestrategen iskald og sørget for 1-1.

Da var bare et kvarter spilt og mer skulle komme.

Det var én ting det var knyttet spenning til blant hjemmefansen før dagens oppgjør. Lillestrøm hevder nemlig selv at de harTippeligaens beste keeper. Med Arnold Origi ute på ubestemt tid er ansvaret lagt på unge Jacob Faye Lund. Det tok bare en halvtime før han gjorde en stor miss.

På et relativt enkelt skudd fra Thomas Lehne Olsen ga 21-åringen en svak retur. Faye Lund kunne slått ballen til corner eller mot sidelinjen. I stedet havnet returen i beina på Sofiane Moussa. Tromsøs kraftspiss slo uselvisk ut i feltet der Mikael Norø Ingebrigtsen kom stormende. På omtrent åpent mål scoret han sikkert.

Dommer Edvartsen i fokus

Etter hvilen var det dommer Svein Erik Edvartsen som havnet i fokus. Etter bare 50 minutter ble målscorer Lehne Olsen spilt gjennom. Etter å ha parkert hele forsvarsrekka til Lillestrøm falt han over ende i hjemmelagets 16-meter. Edvartsen pekte på straffemerket og delte ut kort til Frode Kippe.

TV-bildene viser imidlertid at det var minimalt med kontakt mellom de to. Tromsø-angriperens reaksjon etter «fellingen» forklarer også reaksjonen til alle LSK-spillerne. Utfallet ble uansett at Sofiane Moussa satte straffen sikkert i mål.

Selv om Bassel Jradi reduserte med et nydelig skudd fra distanse med 25 minutter igjen så ikke dagens LSK-mannskap ut til å ha veldig mye mer å gi. Kontringsrommene ble enorme for Tromsø og til slutt satte de også inn sitt fjerde for dagen.

Magnus Andersens skudd fra 20 meter gikk via et LSK-bein og videre inn i korthjørnet for keeper Faye Lund.

Dermed ble det 4-2-seier til Tromsø, som tok et viktig klyv opp i ryggen på dagens motstander på tabellen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder