Jevtovic helten da Tromsø ble banket i prestisjeoppgjør

Glimts million-spiss lover mer jubel

TROMSØ (VG) (Tromsø - Bodø/Glimt 1-2) Bodø/Glimt fikk låne Milan Jevtovic (22) for én million kroner. Serberen som ble scoringshelten mot Tromsø lover mer moro for egne fans.

 • Bjørn Arne Johannessen

Artikkelen er over fire år gammel

– Nå har jeg seks mål i ligaen, og to i cupen. Vi får se hva det kan bli. Kanskje 20 totalt, sier Milan Jevtovic.

Han kom til Bodø foran årets sesong fra FK Borac Cacak i den serbiske toppserien. Valget stod mellom Tyrkia og Norge. Og det ble nesten umiddelbart en suksess.

– Jeg stortrives. Klubben har tatt godt vare på meg. Men denne seieren er til familien min i Serbia. Mor, far og søster. De så kampen på web-TV, sier Milan Jevtovic.

Les også: Glimts beste start på 14 år

Etter syv seriekamper uten seier vant endelig Bodø/Glimt. Og nå er det 20 år siden de tapte 16. mai-duellen mot erkefienden Tromsø. Trener Aasmund Bjørkan så svært lettet ut i kjelleren på Alfheim stadion.

Artikkelen fortsetter under bildet

SJEKK DEN GLEDEN: Milan Jevtovic ble dagens helt. Her jubler etter sin andre scoring mot Tromsø. Trond Olsen, Thomas Jakobsen og Emil Jonassen kommer løpende til. Foto: Rune Stoltz Bertinussen NTB scanpix

Han tok turen til Serbia i november i fjor for å se Jevtovic. Det ble «fotballkjærlighet» ved første blikk. Og en utlånsavtale som beløper seg til én million kroner for 2016-sesongen ifølge Bjørkan.

– Milan er en slepen serber. Og er veldig effektiv. Han scorer på en stor del av sjansene, og jobber hardt for laget. Det er veldig artig at han får det til, sier Bjørkan.

At statistikken (5-4-0 for 16. mai siden 1996) står seg etter kveldens «Slaget om Nord-Norge» kan de takke Jevtovic for. Glimts serbiske spiss scoret begge målene – på vakkert vis. Først gikk han på løp – fikk ballen av Trond Olsen og spurtslo Henrik Gjesdal – før han løftet inn 0–1 etter 62 minutter.

Tromsø utlignet ved innbytter Thomas Lehne Olsen (første mål for sesongen) 12 minutter etterpå. Men det gikk bare tre minutter før Jevtovic avgjorde matchen. Han fintet vekk Simen Wangberg, og hamret ballen stolpe inn. Hans sjette Tippeliga-mål på 11 kamper.

VG Live: Sjekk kampen minutt for minutt

Glimt åpnet sesongen forrykende. De toppet tabellen etter tre serierunder. Men så stoppet det helt opp. Seks kamper på rad uten poeng. Ikke før i forrige serierunde mot Vålerenga (0–0) ble det poengfangst.

– De kampene vi tapte var jevne. Men nå har vi snudd det. Etter regn kommer sol. Og nå blir det trivelig å gå i 17. mai-toget i Bodø, sier Bjørkan.

Han medgir at det betyr ekstra å slå Tromsø. Og da var det ikke rart at de gule fra Nordland feiret. Ikke bare for tre poeng. Men for seier i prestisjeoppgjøret de åpenbart har taket på.

I sin første kamp fra start for sesongen viste Tromsø-talentet Runar Espejord (20) frem sitt potensial to ganger i løpet av de første 45 minuttene. Først var det en heading inn i feltet som han var et par skonummer unna å skli inn etter fem spilte minutter.

Så en vakker avslutning med venstrefoten sekunder før pausesignalet som Glimt-keeper Hannes Halldorsson fikk en hånd på. Omgangens klart beste mulighet, som var sjansefattig, og lite velspilt.

Glimts beste sjanse hadde Trond Olsen etter 12 minutter. Etter en grov feil i hjemmeforsvaret fikk han ballen i beina på ti meter. Men istedenfor å klemme til på første mulighet gjorde han to dragninger. Minst en for mye. Og avslutningen gikk via Simen Wangberg til corner.

Husker du: Nilsen om sparkingen: - Veldig tungt

Tromsø måtte slippe Glimt foran seg på tabellen. TIL lekker som en sil bakover (17 minusmål) og har bare scoret seks. Bare bunnlaget Start (6–18) er dårligere i Tippeligaen etter 11 matcher.

– Det er kjipt at vi ikke fremstår bedre når vi inviterer til fest, sier Simen Wangberg.

Trener Bård Flovik sier til VG at det foreløpig ikke er planer om å forsterke laget med ny spiss når overgangsvinduet er åpent i sommer.

Les også

 1. 10. serierunde: To drømmemål ga Hajradinovic-debut på rundens lag

  Haris Hajradinovic (22) ble onsdag Tippeligaens første bosniske tomålsscorer på seks år.
 2. Centimetre fra å senke VIF på overtid: – Hadde fortjent mer

  (Bodø/Glimt - Vålerenga 0-0) Med to store sjanser tre minutter før slutt og tre minutter på overtid var Mathias Normann…
 3. TIL-treneren varsler at ydmykende 6-0-tap kan medføre konsekvenser

  ÅLESUND (VG) (AaFK - Tromsø 6-0) Etter en fullstendig…
 4. Konradsen endte Rosenborgs Tromsø-mareritt

  TROMSØ (VG) (Tromsø-Rosenborg 1-2) Etter syv år uten seier i Tromsø fikset Bodø-gutten Anders Konradsen første RBK-seier…
 5. Tromsøs helt om fortiden: - Jeg var en slave

  TROMSØ (VG) Sofiane Moussa (28) scoret sitt første mål for Tromsø i hjemmedebuten, men veien til «Nordens Paris» har…

Mer om

 1. Tromsø IL
 2. Bodø/Glimt

Flere artikler

 1. Glimts beste start på 14 år - Stabæk har aldri åpnet dårligere

 2. Tromsøs første seier i Bodø på 13 år

 3. Fagermo tror Occéan har vært frustrert

 4. Godset-helten Marcus Pedersen: 14 mål på 14 Tippeliga-kamper

 5. EM-keeperen reddet Bodø/Glimt: – England bør frykte denne mannen

Fra andre aviser

 1. Reddet LSK-poeng med nytt frisparkmål

  Aftenposten
 2. TILs forbannelse fortsatte med tap mot erkerivalen

  Aftenposten
 3. Olivier Occean senket et purungt Bodø/Glimt-lag

  Aftenposten
 4. Olivier Occean senket et purungt Bodø/Glimt-lag

  Bergens Tidende
 5. Hatobjektet kunne le sist: – Det er litt ekstra spesielt siden det er Tromsø

  Aftenposten
 6. TILs forbannelse fortsatte med tap mot erkerivalen

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no