FORTVILET: Gianluigi Buffon var tydelig skuffet etter tapet mot Tyskland. Men uttalelsene tyder på en stolt Italia-kaptein. Foto: Antonio Calanni AP

Trøstesløse italienere i tårer etter nederlaget: - Ingen kommer til å huske alt det gode vi gjorde

Conte åpner for Italia-retur

(Tyskland - Italia 1-1, 7-6 etter straffer) Mens Gianluigi Buffon (38) slet med å holde tilbake tårene da han forlot gressmatta i Bordeaux, rant det over for stopper Andrea Barzagli (35).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Han gjorde jobben fra 11 meter, men det hjalp lite da Zaza, Pellè, Bonucci og til slutt Darmian feilet fra krittet. Etterpå rant tårene mens han snakket med media.

– Ingen kommer til å huske alt det gode vi gjorde, sier han trøsteløs mens han tørker tårene foran kamera.

Italia har blitt hyllet for hvordan de har fremstått i dette mesterskapet. Med EMs eldste tropp var det ikke mange som tippet de til topps i mesterskapet, noe de nå ikke kommer til å klare heller.

Men på veien har de imponert, med gruppeseier i konkurranse mot Belgia, Irland og Sverige - og med seier i åttedelsfinalen mot Spania, som vant EM i 2008 og 2012.

Tyskland videre etter straffedrama: - Dreier seg om vinnerkultur

Gianluigi Buffon var en annen italiener som slet med å holde tilbake tårene. Med en bristende stemme uttalte det italienske ikonet seg overfor Sky Italia.

– Det er en vanskelig tid for oss. Vi trodde vi hadde gjort noe eksepsjonelt, men vi klarte ikke å fullføre det, sier han, med en tydelig referanse til da Italia hadde opparbeidet seg ledelsen i den til slutt 18 straffer lange straffekonkurransen. På stillingen 1-2 kunne Pellè ha sendt nasjonen i føringen med to. Istedenfor bommet han, uten at Buffon peker ut Southamtpon-spissen som synder.

Buffon etter åttedelsfinaleseieren: - Bevist at vi var kraftig undervurdert

– Anger kan oppstå når du føler at du ikke ga alt, men det er ikke tilfellet. Vi var ett steg unna historiebøkene, sier Juventus-keeperen.

– Etter en slik kveld kan man ikke laste seg selv. Vi er bare lei oss for å måtte dra hjem. Jeg er også lei meg på vegne av fansen som alltid støtter oss. Vi lå kompakte, men skjebnen var ikke med oss denne gang, fortsetter han.

Neuer om dramaet: - Det var en krig mot nervene

EN SLAGEN GJENG: Graziano Pellè, Andrea Barzagli og Simone Zaza depper etter straffekonkurransen. Bare Barzagli scoret av de tre. Zaza ble også utelukkende byttet inn for å ta straffe. Foto: Darren Staples Reuters

Også trener Antonio Conte snakker om laget i store ord.

– Jeg tror virkelig spillerne gav alt de absolutt hadde. Det er synd når man taper på straffekonkurranse mot Tyskland, fordi vi kunne gått videre. De er et veldig bra lag, og jeg er veldig stolt over det spillerne mine presterte, sier Conte.

Han er nå ferdig som landslagstrener for Italia. Neste stopp blir Chelsea, og der kan han allerede ha en signering på trappene. Belgiske Michy Batshuayi er rapportert å være på vei, og han annonserte lørdag at han i hvert fall forlater franske Marseille.

Men det er ikke sikkert vi har sett Conte som Italia-trener for siste gang.

– Det har vært en utrolig følelse å lede laget. Forhåpentligvis kan jeg returnere til denne benken en dag, sier han.

Trenerprofil hyller Conte: - Han ER lidenskap

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder