REDSEL: Neymar trodde først han kunne være paralysert, for han kunne ikke føle bena sine. Foto:Odd Andersen,Afp

Scolari: - Neymar følte ikke bena sine

Neymar er ute av VM etter at han fikk konstatert brudd i en ryggvirvel. På den brasilianske benken fryktet de imidlertid at det hadde gått enda verre rett etter hendelsen.

Brasils landslagssjef, Luis Felipe Scolari, forteller nemlig om noen forvirrende og skremmende øyeblikk etter at Neymar gikk i bakken rett før ordinær tid i seieren mot Colombia.

- Han sa han ikke kunne føle bena sine, sier Scolari.

Det er til spanske Marca at landslagssjefen avslører hva som ble sagt mellom Neymar og Marcelo og Marcelo og benken etter at Neymar ble taklet i ryggen.

- Marcelo var redd og prøvde å rope på legen, men han hadde ikke lov til å gå inn på banen. Det oppsto en stor forvirring, forteller landslagssjefen.

Etter at Neymar gikk i bakken, lot nemlig dommeren spillet gå til fordel for Brasil. Derfor tok det en liten stund før landslagslegen fikk lov til å entre matta.

- Stort sjokk

Neymar fikk senere konstatert brudd i ryggvirvelen, og kan være ute i opptil syv uker. Dermed går han glipp av resten av VM.

- Det var et stort sjokk å se Neymar i vanskeligheter bli båret ut og deretter flydd med helikopter. Han er en av våre nøkkelspillere, sier Scolari.

Han forteller at Neymar blir med landslaget videre, da fra tribunen eller benken, dersom han er frisk nok til det.

- Alt avhenger av tilstanden hans de neste dagene, sier landslagssjefen.

Drømte om VM-finale

Neymar selv er svært lei seg over situasjonen, som nå gjør at han ikke spille i en eventuell VM-finale.

- Min drøm var å spille i en VM-finale, men slik ble det ikke denne gangen. Jeg er likevel sikker på at lagkameratene mine vil vinne dette og bli mestere. Jeg vil være sammen med dem, og vi brasilianere skal feire alt dette, sier Neymar i sitt første TV-intervju etter skaden.

Det var den colombianske backen Juan Camilo Zuñiga som skadet Neymar da han gikk inn i ryggen på spissen. Lørdag sa Zuniga unnskyld til Neymar via Instagram.

– Jeg er veldig lei meg for skaden som oppsto i kampen mellom Brasil og Colombia. Selv om jeg mener situasjonen er noe som kan skje i kampens hete og ikke var vondt ment, vil jeg sende en hilsen til Neymar. Jeg beundrer og respekterer deg og mener du er blant de beste spillerne i verden. Jeg håper du kan spille igjen snart, skrev Zuniga.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder