Rasende Bakke: – Er ikke guttefotball vi spiller

Innbytter Pedersen snudde kampen på 10 minutter: – Deilig og moro

(Strømsgodset - Sogndal 2-1) De var lenge i trøbbel, men med Marcus Pedersen (25) på banen, mot 10 mann, løsnet det virkelig for Strømsgodset. Eirik Bakke var oppgitt over dommeren.

Artikkelen er over tre år gammel

Rødt kort, store sjanser, annulert scoring, et misbrukt straffespark og en glohet Marcus Pedersen. Kampen mellom Strømsgodset og Sogndal hadde det meste av dramatikk.

– Jeg hadde lyst til å starte kampen, men det var kanskje like greit å komme inn. Formen er ikke helt på topp, sa Pedersen til TV 2.

Raste mot rødt kort

Etter en målløs og jevn første omgang tok det fyr på Marienlyst. Sogndal, som hadde fått en scoring annulert før pause, fikk nok en gang ballen i mål. Da Bjørn Inge Utvik stanget gjestene i ledelsen.

Les også: Roar Strands «comeback»

Så gikk drammenserne rett i angrep. Mounir Hamoud var på vei inn i 16-meteren, da dommeren pekte på straffemerket. Trolig var det en hands på Jukka Raitala som pipeblåser Espen Eskås reagerte på.

Tommy Høiland gjorde seg klar, men akkurat som mot Haugesund, brente spissen muligheten fra krittmerket. Mathias Dyngeland slengte seg til høyre og stoppet skuddet.

Så ble det mer frustrasjon fra gjestene over dommeren. Babacar Sarr, som ellers var meget god, kom for seint inn i en takling på Tokmac Nguen og fikk gult kort nummer to. Senegaleseren var rasende - og ergret seg nok over det gule kortet han fikk før pause, en avgjørelse som var diskutabel siden han tok ballen, men også hadde strake bein.

– Jeg vil ikke si så mye om dommeren, han hadde ikke sin beste dag. Det er ikke guttefotball vi spiller, sa trener Eirik Bakke til TV 2.

RØDT: Babacar Sarr fikk rødt kort av dommer Espen Eskås. Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

Han var også oppgitt over den annulerte scoringen til Ole Amund Sveen før pause. Dommeren mente Martin Ramsland rev ned Hamoud i forkant.

– Alle ser det, vi skulle fått godkjent det målet. Det første kortet var heller ikke gult, det er vanskelig å slå Godset med 10 mann når vi får alt mot oss. Men vi er stolt over egen innsats, vi var det beste laget, sa Bakke.

Pedersen-hælflikk

Rett etter utvisningen tok Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen grep. Ut gikk Høiland og inn kom Marcus Pedersen. Etter snaut tre minutter på banen slet Sogndal med å klarere et innlegg. Ballen landet hos landslagsspissen som enkelt utlignet til 1-1. Dette var Sogndals første baklengsmål på 337 minutter.

Og så gikk det seks minutter til før en annen innbytter Lars Vilsvik, som overraskende startet på benken, la inn fra høyresiden. I feltet sto Pedersen som like så greit hælflikket ballen forbi Dyngeland i målet. En glitrende avslutning!

VINNERMÅLET: Pedersen hælflikker inn vinnermålet etter pasningen fra Lars Vilsvik. Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

– Lars så hva jeg ville, det vare bare å hæle den inn. Det var deilig og moro å score et slik mål, sa Pedersen.

Med 10 mot 11 mann klarte aldri Sogndal å slå tilbake. Strømsgodset kunne juble for sesongens andre seier.

– Det gikk ikke på skinner i dag heller, vi har mye å jobbe med. Vi løp altfor lite, da er vi ikke så gode som vi kan være, sa Godset-trener Ingebretsen til TV 2.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder