ØNSKET AV NFF: Ståle Solbakken sier til VG at han har fullt fokus på jobben som både trener og sportsdirektør i FC København. Her er han etter 0-0-kampen mot Leicester i Champions League tidligere denne måneden. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Solbakken: – En ære å trene sitt land

Men FCK-sjefen vil ikke ta stilling til landslagsjobben nå

Etter det VG erfarer er Ståle Solbakken (48) førstevalget til Norges Fotballforbund som ny landslagssjef. Selv vil ikke FCK-sjefen svare på om han ønsker jobben.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

VG snakket med Solbakken noen timer etter at Per-Mathias Høgmo gikk av som norsk landslagstrener.

Les også: Høgmos etterlønn vekker reaksjoner

Forholder seg til FCK-kontrakten

Han var ikke spesielt snakkesalig om hvorvidt han ønsker å overta den ledige jobben.

– Jeg forbereder en seriekamp på fredag og en Champions League-kamp på tirsdag. Det er mitt fokus. Jeg forholder meg til at jeg har kontrakt med FCK, sier Solbakken til VG.

– Er jobben som norsk landslagssjef interessant for deg nå?

– For alle er det en ære å trene sitt land. Jeg kan ikke si noe mer enn det. Svarer jeg at det er en interessant jobb, ser det ut som at jeg søker – og svarer jeg at det ikke passer nå, så virker det superarrogant, svarer Solbakken.

Tippetips: Solbakken størst favoritt

Møtte Semb i København

I november 2009 ble hedmarkingen ansatt som norsk landslagssjef med virkning fra 1. januar 2012. Men tilbudet fra Bundesliga-klubben Köln i mai 2011 ble for fristende, og Solbakken ble kjøpt fri fra avtalen med Norges Fotballforbund.

Nå er FC København-sjefen igjen brennhet i lokalene på Ullevaal stadion. Etter det VG forstår topper han NFFs ønskeliste over kandidater til å erstatte Høgmo.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb møtte Solbakken i forbindelse med Københavns Champions League-kamp mot Leicester tidligere denne måneden. Den gang avviste 48-åringen at den norske trenerjobben sto på agendaen.

Les også: Solbakken: – Ingen prat om jobben som landslagssjef

FCK ønsker kontraktforlengelse

Kilder tett på Solbakken sier til VG at han på nåværende tidspunkt ikke har reflektert over om det er riktig å hoppe av jobben i FC København til sommeren. Det skal uansett være uaktuelt å forlate den danske storklubben før sesongen er avsluttet. Med seier over Porto i Parken i neste uke har FCK en alle tiders mulighet til å gå videre i Champions League.

Kommentar: Hvor vanskelig skal det egentlig være å sparke noen?

Solbakken har kontrakt med den danske storklubben frem til sommeren 2018. Etter det VG erfarer er det et sterkt ønske fra FCK-ledelsen at nordmannen forlenger den avtalen.

Det som kan tale til NFFs fordel i kampen om Solbakken er at han da kan bo sammen med familien på Hamar. I tillegg til at det vil være vanskelig å si nei til hjemlandet nok en gang.

Økonomisk, derimot, vil neppe Norges Fotballforbund kunne matche lønnen han har i Danmark. Og med den suksessen han opplever med FCK vil det være naturlig at han igjen vil få lukrative klubbtilbud fra større europeiske ligaer.

Les også: FCK-direktør: – Solbakken blir hos til 2018, minst

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder