REDDET LIVERPOOL: Divock Origi jubler etter 2-2-målet på overtid mot West Bromwich. Foto: Jon Super , Ap

Origi reddet Liverpool på overtid

Midtstopper Dejan Lovren ble båret av banen med store smerter i kneet

Newcastle snudde bortekampen mot Tottenham tre minutter på overtid

(Liverpool - West Bromwich 2-2) Dommeren la til åtte minutter på Anfield. I det sjette av dem smalt Divock Origi (20) inn 2-2-målet.

Origi kom inn 11 minutter før slutt og fikk noe mer tid til å redde poenget enn det han kanskje trodde da dommeren la til hele åtte minutter som en følge av Dejan Lovrens stygge skade.

I det sjette overtidsminuttet fyrte Origi løs fra langt hold, ballen traff Gareth McAuley og forsvant ned i hjørnet.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

– Jeg er fornøyd for det var en perfekt avslutning på kampen. Ett poeng var et minimum av det vi fortjente. Det er ikke lett å spille mot en vegg, sier Liverpool-sjef Jürgen Klopp, som noe overraskende tok med seg spillerne for å ta bølgen foran fansen etter 2-2-kampen, i et intervju vist på TV 2s Premier League-kanal.

Anfield eksploderte og ropte på mer, men selv om matchen varte i 99 minutter og 23 sekunder kom aldri vinnermålet.

– Dette er et Tony Pulis-lag. Midtstoppere over hele banen, uttalte Klopp i forkant av oppgjøret og beviste at han visste hva som kom.

Gjestene var sterke på dødballer og så lenge ut til å ha avgjort kampen nettopp der. Men det var Liverpool som traff først da Adam Lallana nikket ned til Jordan Henderson som fikk en grei oppgave fra kort hold.

– Vi fortjente å vinne kampen. Jeg trodde vi skulle klare det, men det gikk ikke, sier Henderson i et intervju vist på TV 2s Premier League-kanal.

Mignolet-rot

Ledelsen varte i ni minutter da Simon Mignolet rotet i feltet. Ballen datt ned foran Craig Dawson som utliknet. Ifølge statistikksiden WhoScored har ingen spillere gjort flere tabber som har ledet til scoring de siste tre sesongene enn Mignolet.

BÅRET UT: Her bæres Dejan Lovren av banen. Foto: , AP

På overtid i første omgang jublet Jonas Olsson etter å ha styrt inn et frispark, men linjemannen markerte etter hvert for offside. TV-bildene viste at det var en korrekt avgjørelse.

Men Liverpool hadde ikke lært og lot Olsson treffe på ny 17 minutter før slutt. Svensken var høyest på en corner og stusset kula i hjørnet.

Ett minutt senere smalt Craig Gardner tøft inn i Dejan Lovren som umiddelbart tok seg til kneet, skrek ut i smerter og vinket på hjelp. Stopperen ble båret ut med det som så ut til å være en svær flenge på kneet. Trøsten for Liverpool-fansen får være at stopper Mamadou Sakho er meldt klar til neste helg.

– Han traff ham skikkelig. Vi håper det ikke er for alvorlig. Det er et kutt, sier Klopp.

– Det der så ikke bra ut, sier Jordan Henderson.

Adam Lallana misset en stor sjanse til å utlikne før Origi sikret ett poeng. Det betyr at Liverpools poengfangst helgen etter Europa League-fotball er syv av 18 mulige. Kun én av kampene er vunnet.

Premier League-lørdag: King glad etter å ha senket Manchester United

Newcastle snudde

Aleksandar Mitrovic og Ayoze Perez kom inn fra benken og ga Newcastle sin andre seier på rad mot Tottenham.

ENDELIG JUBEL: Newcastle-sjef Steve McClaren. Foto: Tim Ireland , Ap

Tottenham, som ikke hadde tapt i serien siden serieåpningen mot Manchester United, tok ledelsen i første omgang, men to Newcastle-mål etter hvilen sørget for borteseier.

Kampen på White Hart Lane gikk relativt rolig for seg, helt til Newcastle-keeper Rob Elliot måtte varte opp med to feberredninger på like mange minutter for å stoppe forsøkene fra Tottenhams Erik Lamela. Elliot ble kåret til banens beste og dediserte prisen til moren som før helgen var involvert i en bilulykke.

Også da Eric Dier steg til værs og møtte Christian Eriksens hjørnespark var Elliot på ballen, men han klarte ikke hindre scoring.

Etter hvilen klarte ingen av lagene å skape stort i innledningen, før Newcastle-innbytter Aleksandar Mitrovic fant nettmaskene på en dødball et kvarter før slutt. På overtid fant Mitrovic spissmakker Ayoze Perez som banket ballen i mål via Tottenham-keeper Hugo Lloris. Da viste matchuret 92.26.

Etter en elendig start på sesongen har Newcastle nå tatt seks poeng på de to siste kampene mot Liverpool og Tottenham.

– Laget viste karakter. Måten vi har respondert på etter kritikken vi har fått er fantastisk. Vi har mange talentfulle spillere, og jeg mener vi fortjente å vinne. Vi har vist hva vi kan de to siste ukene, nå må vi vise at vi kan fortsette på samme måte, sa Newcastle-manager Steve McClaren til Sky Sports etter kampen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder