Kritisk til engelsk laguttak: – Ikke akseptabelt!

Hodgson kontrer: – Hva ville endret seg?

SAINT-ÉTIENNE/OSLO (VG) (Slovakia – England 0-0) England endte på andreplass i gruppen sin etter at Roy Hodgson (68) gjorde seks endringer på laget i den siste kampen. Det skaper reaksjoner.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– England andreplass i gruppen? Spiller med svekket lag? Ikke akseptabelt, sier den tidligere Wales- og Premier League-spilleren Robbie Savage på BBC Radio 5.

Bakgrunn: England misset gruppeseieren - kan møte Portugal

TV-PROFIL: Robbie Savage jobber som TV-ekspert etter fotballkarrieren i blant annet Blackburn og Leicester. Foto: Paul Ellis AFP

Hodgson hvilte seks av spillerne som startet i 2-1-seieren over Wales: Kaptein Wayne Rooney, Backene Kyle Walker og Danny Rose, midtbanespiller Dele Alli og angriperne Harry Kane og Raheem Sterling. Til tross for store sjanser på løpende bånd, klarte ikke England å score på Slovakia. Det kan de takke seg selv for, mener Savage.

– Det er for mange unnskyldninger fra England. Man må score for å vinne kamper, og de klarte ikke å gjøre det. Roy Hogdson tok feil. De spilte mot Slovakia og klarte ikke å bryte dem ned. Det er for mange unnskyldninger, sier han.

Les også: Bale sendte Wales til topps – «kan bli verdens beste», sier profil

– Ville startet med Rooney

Chris Waddle, vingen som spilte 62 engelske landskamper mellom 1985 og 1991, er heller ikke imponert over laguttaket til

Hodgson.

– Jeg ville startet med Wayne Rooney. Dessverre for Jack Wilshere var han på etterskudd, og han fikk ikke til pasningsspillet. Han mistet ballen for lett, sier Waddle på BBC.

– England hadde ingen bredde. James Milner kunne gitt dem bredde, han kan drible og slå innlegg. Det er lett å si nå, men når man ser på gruppen så visste man at alle de tre motstanderne kom til å legge seg lavt og frustrere England, sier han.

Les mer: Sveits-stjerne: – Håper ikke de lager kondomer

Forsvarer sine valg

Hodgsons overraskende laguttak var naturlig nok et tema på pressekonferansen etter kampen. Sjefen selv forsvarer sine valg.

– Hva ville endret seg? Hadde Wayne (Rooney) scoret hvis han hadde startet? Ville han scoret fra sin venstre midtbanerolle? Byttene kom i løpet av kampen, vi fortsatte dominansen, og fortsatte å skape sjanser, sier Hodgson.

Sjekk ditt favorittlag: Her er status i kampen om avansement i alle grupper

VG I ST. ETIENNE: Øyvind Brenne dekker EM for VG.

– Mange vil si at det var positive bytter, men plutselig blir fokuset at det var seks – og så vil folk at vi skal starte med Sterling og Kane igjen. Dette var en frustrerende kveld. Vi kan spille tre kamper, og dominere alle, og vi vil bli kritisert for ikke å score mål. Jeg tror tiden vil komme når vi scorer, og det vil skje snart. Og husk at vi er videre, der vi vil være, sier han.

Treneren la til at han synes det var rart at ingen spurte om Jordan Henderson på pressekonferansen, og mente at Nathaniel Clynes gode kamp også var et bevis på at rotasjonen var fornuftig.

England-stopper Gary Cahill, som hadde særdeles lite å gjøre mot Slovakia, fikk også spørsmål om de mange endringene i startoppstillingen.

– Vi prøvde å få på noen friske bein, og jeg synes vi så bra ut og fortjente å vinne, sier Cahill i pressesonen etterpå, hvor kun få engelske spillere hadde fått beskjed om å prate: Cahill, Ryan Bertrand og Eric Dier.

Dermed kunne folk som Wayne Rooney passere fritt gjennom uten at noen forsøkte å spørre Englands mest kjente spiller om problemstillingen.

Zlatans agent: Vil til United – ønsker Guardiola-revansj

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder