Et fullsatt stadion

Harde dueller

Dommerkrangler

KAMPHANER: Sivert Heltne Nilsen og Mike Jensen havner alltid i «tottene på hverandre» når de møtes på banen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Marit Hommedal NTB scanpix

Demidov imponert: – Håper det er disse to lagene som fører an i norsk fotball fremover

BERGEN (VG) (Brann – Rosenborg 1-1) De fikk bare ett poeng hver, men det gjorde liksom ingenting. Brann- og Rosenborg-leiren var strålende fornøyd etter «årets Tippeliga-kamp».

 • Fredrik Tombra

Artikkelen er over tre år gammel

For kampen inneholdt det meste en Tippeliga-match trenger:

En toppkamp mellom to lag fra to av Norges største byer. Et fullsatt stadion med 17.366 tilskuere. Knallharde dueller. Opphetede dommerkrangler. En kamp med nerve etter en tidlig og utsøkt Brann-scoring signert Jakob Orlov.

Og en utligning fra Tippeligaens toppscorer og innbytter Christian Gytkjær etter massivt Rosenborg-trykk kampen gjennom.

VG Live: Fyldig referat fra Brann - Rosenborg

– Rosenborg- og Brann-fansen er i toppen av Tippeligaen, det er ingen som er i nærheten av dem. I dag er det en perfekt ramme. Det er fullt på stadion, det er fullt på Lerkendal, og jeg håper det er disse to lagene som fører an i norsk fotball fremover, sier Vadim Demidov til VG.

Pipekonsert

Nordmannen med russiske foreldre har lang fartstid som proff i Spania, Tyskland og Russland. Han hadde ingenting å utsette på gårsdagens oppgjør. At Christian Gytkjær reddet 1–1 for gjestene, la ingen demper på stemningen etter kampen.

– Det er dette som er gøy! Harde dueller og mange diskusjoner under kampen – og helt ferdig med det etter kampen, fortsetter Demidov.

– Helt fantastisk! sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

I den første perioden av 2. omgang var det lenge en øredøvende pipekonsert mot flere av Rosenborg-spillere, samt en rekke dommeravgjørelser som må sies å ha gått i favør av de gjestende trønderne.

Artikkelen fortsetter under bildet.

STEMNING: Brann-supporterne sørget for trøkk i Bergen da serielederen kom på besøk. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Marit Hommedal NTB scanpix

– Nærmeste man kommer Europa

– Vi har Norges beste publikum. Blir vi blåst imot, så blir det «krig».

– Det må koke litt, det må være litt temperatur. Det liker vi. Det var ikke noe stygt, men det var litt diskusjoner og knuffing. Slik er fint det, fortsetter Lars Arne Nilsen, som tydeliggjør han liker litt «krigersk» fotball.

RBK i Europa: Reginiussen: – Håper den er gull verdt

Også den gjestende treneren, Kåre Ingebrigtsen, dro på smilebåndet da han ble spurt om stemningen på Brann Stadion – som for første gang rundet 17.000 tilskuere utenom 16. mai siden nedrykksduellen mot Sogndal i november 2014.

– Det er det nærmeste man kommer Europa, mente RBK-treneren.

Heftig midtbaneduell

– Temperaturen er deilig. Det er sånn det skal være. Brann er det nærmeste man kommer engelsk fotball, og det så man kanskje litt i dag, sier en fullstendig sluttkjørt Sivert Heltne Nilsen til VG etter kampen.

Det kokte andre steder også: Marcus Pedersen så rødt mot Sarpsborg

Branns midtbaneanker gjorde seg bemerket, etter flere tøffe dueller pådro han seg gult kort. Han rakk også å rette mer en et par verbale rundslag mot Rosenborgs kaptein og indreløper, Mike Jensen.

– Vi er i tottene på hverandre hver gang vi spiller. Jeg prøver å terge ham, og han prøver å terge meg. Begge to har så lyst til å vinne og da blir det sånn. I dag ble det uavgjort, forrige gang vant han, sier Heltne Nilsen uten å ville gå innpå hva som ble sagt ute på banen.

«VI ER BEGGE IDIOTER»: Sivert Heltne Nilsen og Mike Jensen skværer opp etter 90 minutter intens kjemping i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Marit Hommedal NTB scanpix

– Roy Keane og Patrick Vieira sloss jo før de gikk på banen, det var jo det vi likte og se på. Nå er det kanskje ikke helt det samme, utdyper Heltne Nilsen – selv om han presiserer at «hatet» mellom han selv og Mike Jensen ikke stikker så dypt.

Mike Jensen: – Det blir slik hver gang

Mike Jensen kunne ikke unngå å glise da han møtte pressen etter kampen. Han var storfornøyd med rammene rundt kampen og temperaturen på midtbanen.

– Det blir slik hver eneste gang jeg møter Sivert (Heltne Nilsen). Vi slenger med leppen til hverandre, og det foregår et mentalt spill gjennom hele kampen, smiler Rosenborg-kaptein Mike Jensen til VG etter kampen.

Kristoffer Barmen mottok gult kort da han kom sent inn i Jensen, og RBK-kapteinen ble flere ganger lagt i gresset av aggressive Brann-spillere. Det gjorde ingenting, ifølge ham selv.

– Jeg syntes det er bra med trøkk, så lenge vi ikke går for å skade hverandre skal det gå litt hardt for seg, mener Jensen.

Leverer protest: Kontroversiell Molde-seier mot Odd

– Etterpå står vi og sier «jeg er en idiot der utpå», så sier den andre «jeg er også en idiot».. Og så er det god stemning, gliser Jensen, når han forklarer duellen med Sivert Heltne Nilsen på midtbanen, som åpenbart slekter på sin far – Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Les også

 1. Gytkjær reddet RBK-poeng foran et fullsatt Brann stadion

  BERGEN/OSLO (VG) (Brann - Rosenborg 1-1) Toppscorer Christian Gytkjær (26) scoret sitt 14.
 2. Brann har ikke vært så sterke defensivt på 46 år: Nilsen: – Vi skal egentlig ikke være med i toppen i år

  – Vi skal egentlig ikke være med i toppen i år, sier Lars Arne Nilsen (52) til VG. Men akkurat det er Brann.
 3. Trenerens sønn sørget for Brann-seier: – Drømte om dette i dag

  BERGEN (VG) (Brann - Stabæk 1-0) Brann står fortsatt uten baklengsmål på hjemmebane i Tippeligaen denne sesongen, og 16.
 4. Hindret smått katastrofalt utgangspunkt på overtid: Reginiussen om egen scoring: - Håper den er gull verdt

  (Austria Wien - Rosenborg 2-1) Rosenborg sløste og sløste og ble nådeløst straffet mot Austra Wien i Østerrike.
 5. Ingebrigtsen: – De prøvde jo å ta livet av treneren

  NORRKÖPING (VG) (IFK Norrköping - Rosenborg 3-2, sammenlangt 4-5) En lettere sjokkert Kåre Ingebrigtsen måtte reise seg…
 6. Demidov ber Fagermo holde munn

  SKIEN (VG) (ODD-BRANN 1-3). Vadim Demidov ber Odd-trener Dag-Eilev Fagermo trene mer og snakke mindre etter å ha ledet…

Mer om

 1. Tippeligaen
 2. SK Brann
 3. Rosenborg BK

Flere artikler

 1. Bendtner-assist da Rosenborg tok årets første trofé: 2-0 over Brann

 2. Gytkjær reddet RBK-poeng foran et fullsatt Brann stadion

 3. Pluss content

  Eliteseriespillernes dom: Disse hater eliteseriespillerne å møte

 4. Bergensere sentrale i oppturen: – Gøy at vi bidrar som mer enn stallfyll

 5. Vega etter ny Brann-opptur: – Vi kan kjempe om tittelen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder