FREMTIDEN: Kåre Ingebrigtsen (til venstre) og Rosenborg sikret seg en erstatter for eventuelle salg av midtbanespillere allerede i fjor sommer da de hentet Anders Konradsen fra Rennes. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Rosenborg venter bevisst med å kjøpe til Europa-vinduet stenger mandag

Rosenborg har solgt spillere for 70 millioner kroner den siste tiden. Noe skal brukes, men ikke før overgangsvinduet i Europa stenger...

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

- Vi har flere navn på blokka, men vi må vente til vinduet stenger i Europa. Da er det billigere, enklere og færre alternativer for spillerne vi ønsker oss, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen (50) til VG.

Vi kan altså regne med en signering eller to til fjorårets dobbeltvinnere før sesongen starter i midten av mars.

Rosenborg har solgt Ole Kristian Selnæs, Alexander Søderlund, Alexander Sørloth (var på utlån til Bodø/Glimt i 2015) og Tobias Mikkelsen siden sesongen endte med The Double i 2015.

Kjøpte i fjor sommer

Men det mange ikke tenker på, er at RBK kjøpte inn erstattere for flere av de «planlagte exitene» allerede i fjor sommer: Anders Konradsen styrket utvalget av midtbanespillere (Selnæs), Yann-Erik de Lanlay (Mikkelsen) gjorde det samme med kantspillerne, mens Mathias Viljalmsson spiller både stopper, sentral midtbane og spiss. I tillegg spilte ikke Alexander Sørloth for RBK i fjor, mens Christian Gytkjær allerede har erstattet Alexander Søderlund.

I tillegg har RBK lånt kantspilleren Elba Rashani fra Brøndby (tidligere Odd), og nylig kom venstrebacken Alex Gersbach (18) fra australsk fotball.

- Vi har penger

Men det kan komme mer, hvis vi skal tro Ingebrigtsen, bare spilleren er den rette og til den rette summen. En direkte erstatter for Ole Kristian Selnæs er det klubben ideelt sett ønsker seg, og Lillestrøms Marius Lundemo (21) skal være en mann som diskuteres på Lerkendal for tiden. Han var aktuell for IFK Göteborg på denne tiden i fjor, men Lillestrøm forlangte da summer svenskene ikke hadde.

Marius Lundemos far, Harald, er salgssjef i Rosenborg.

- Vi har penger etter de salgene vi har gjort. Og vi har mange navn på blokka, sier Kåre Ingebrigtsen - uten å ville røpe hvem Rosenborg er ute etter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder