KLAR: Steven Gerrard var i et spøkefullt humør på Englands trening her om dagen. Nå ser det ut til at midtbanekrigeren friskmeldes til lørdagens kamp mot Israel. Foto: AP Photo

KLAR: Steven Gerrard var i et spøkefullt humør på Englands trening her om dagen. Nå ser det ut til at midtbanekrigeren friskmeldes til lørdagens kamp mot Israel. Foto: AP Photo

Gerrard friskmeldt til skjebnemøtet

Steven Gerrard har friskmeldt seg selv foran lørdagens viktige kvalifiseringskamp, og spiller fra start mot Israel.

Gunnhild Baade
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

LIVE!Følg kampen her

Gerrard risikerte å tirre på seg Liverpool-manager Rafael Benitez da han selv erklærte seg frisk nok til å spille på Wembley i morgen, skriver Daily Mail.

Fra før har Benitez bedt Englands sjef Steve McClaren om å spare Steven Gerrard i de neste EM-kvalikkampene, slik at Liverpool-kapteinen kan bli hundre prosent frisk.

Spanjolen har reagert sterkt på at England vurderer å gi Gerrard smertestillende injeksjoner for å få midtbanespilleren klar til kamp.

Nå er altså Gerrard klar mot Israel, og det uten smertestillende.

Og som om ikke det var nok. Gerrard ser ikke bort i fra at han også kan stille til onsdagens like viktige oppgjør mot Russland.

Nøkkelspillere ute

Dette er utrolig gode nyheter for England, som har mange nøkkelspillere ute med skader.

David Beckham sliter med en ankelskade, og Wayne Rooney er også ute med skade. Det samme er Gary Neville og Kieron Dyer. Frank Lampard sliter med en lårskade, og kan tidligst være klar til kampen mot Russland. Og spissen Peter Crouch er suspendert.

SPISSPAR: Trolig er det Emile Heskey og Michael Owen som spiller fra start i kvalifiseringskampen mot Israel. Foto: AP Photo

At Emile Heskey, som ikke har spilt på landslaget på tre år, nå er kalt inn i troppen understreker bare problemene og hodebryet til England-sjefen.

Og som om ikke det var nok ser det ut til at det kan bli vanskelig å få Owen Hargreaves med fra start. United-stjernen, som lenge har slitt med en kneskade, har nå også pådratt seg det som kan være en strekk i låret.

- For å være på den sikre siden sendte vi Owen inn til skanning, og heldigvis viste det bare et lite problem som vi håper vil forsvinne innen lørdag, fortalte Steve McClaren til Daily Mail.

På dagens trening forlot Hargreaves resten av laget etter oppvarmingen for å ha lett egentrening på sidelinja. Gerrard så derimot ut til å være med for fullt, melder BBC Sport.

Spenning rundt laguttaket

FRA START: Det knytter seg stor spenning til om det er David James som får vokte Englands bur i lørdagens kamp mot Israel. Foto: REUTERS

Den engelske landslagssjefen avslørte deler av lørdagens tropp etter treningen i formiddag, og da ble det kjent at både Steven Gerrard og keeper Paul Robinson spiller fra start. Fra før var det usikkerhet knyttet til hvorvidt David James eller Paul Robinson skulle vokte Englands bur.

Det knytter seg også usikkerhet til hvem som får spille sammen med Michael Owen på topp, og engelske medier tror valget vil falle på Andy Johnson og Emile Heskey.

England må vinne mot Israel i morgen for å ha håp om å nå neste års EM-sluttspill. Før helgens skjebnekamper ligger England på fjerdeplass i gruppe E, tre poeng bak ledende Kroatia.

I morgen møter britene gruppetoer Israel på Wembley, og førstkommende onsdag er det gruppetreer Russland som er motstanderen. Det er med andre ord ingen tvil om at England må ha med seg seks poeng for å sikre seg EM-plass.

- Vil hate å møte Ferguson

Og de engelske landslagsspillerne kjenner presset. Rio Ferdinand frykter sin egen skotske manager, Alex Ferguson, og tror Ferguson blir vanskelig å ha med å gjøre om England ikke befinner seg i fotbal-EM neste år.

- Det å gå inn på treningsfeltet til United og se Fergusons smil vil ta knekken på meg, sier Ferdinand til Daily Mail om tanken på å ikke nå et EM-sluttspill.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder