SKUFFET: Fotballpresident Sondre Kåfjord. Foto: Scanpix
SKUFFET: Fotballpresident Sondre Kåfjord. Foto: Scanpix

Legger ned Royal League

FOTBALL

Eierne av Royal League fikk ikke på plass en tilfredsstillende medieavtale. Det vil sannsynligvis bety slutten for turneringen, melder NFF.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 20.10.07 21:31

Tidligere er turneringen blitt sendt på TV Norge og Canal+, men seertallene har vært lave og langt under forventningene.

«I lengre tid har eierne av Royal League, fotballforbundene og serieforeningene i Danmark, Norge og Sverige, forhandlet med ulike aktører i mediemarkedet om en ny medieavtale. Det var imidlertid ikke mulig å få til en tilfredsstillende løsning i alle de tre landene, og sannsynligvis innebærer det at turneringen må legges ned», heter det i en pressemelding.

Det endelige beslutningen skal tas av styret i Royal League. Det er foreløpig ikke berammet, men det er ventet en snarlig avklaring.

- Det er synd at turneringen strander på grunn av for liten kommersiell interesse. Det var ikke mulig å få på plass en finansiering som var god nok til at klubbene var sikret kostnadsdekning, og da mener vi det er uaktuelt å fortsette, sier styreleder i Norsk Toppfotball, og styremedlem i Royal League, Ernst Ravnaas.

Skuffet Kåfjord

Fotballpresident Sondre Kåfjord er skuffet over at det ikke ble en ny medieavtale.

- Dannelsen av Royal League var sportslig begrunnet, og turneringen ga de beste lagene god matching i en tid av året da det ellers ble spilt treningskamper. Nå må klubbene finne andre løsninger for å få kvalitetskamper utenom den hjemlige sesongen, sier Kåfjord.

NFF og NTF er innstilt på å fortsette samarbeidet med sine søsterorganisasjoner i Danmark og Sverige, for å se om det er mulig å finne løsninger som ivaretar behovet for kvalitetskamper for de beste lagene, også i fremtiden.
Royal League startet i 2004, men den skandinaviske klubbturneringen ble aldri noen kommersiell suksess.