LSK Kvinner tok sitt fjerde strake seriegull: – Vi slår til med pizza i kveld

KOLBOTN (VG) (Kolbotn - LSK Kvinner 1-3) Emilie Bosshard Haavi (25) var banens gigant og sørget for at LSK Kvinner er seriemester igjen - to runder før slutt. Feiringen blir derimot beskjeden.

– Jeg tror ikke det blir den villeste feiringen i dag. Vi er ganske mange som skal på samling til uka og spille VM-kvallik mot Nederland, men det går rykter om pizza på Dolly Dimples hvert fall, men feiringen må vi nok ta litt senere, sier Haavi til VG.

– Så det blir Dolly Dimples, altså?

– Ja, vi slår til med pizza i kveld, sier hun og ler.

Med 11 poengs forsprang, og én kamp mer spilt enn Avaldsnes, er det dermed ingen som kan tukte kanarifuglene denne sesongen heller. Emilie Bosshard Haavi, som scoret fra midtbanen onsdag, ble den store gullhelten med to scoringer og én målgivende pasning.

– Vi har gravd frem moralen

– Vi hadde en fin vårsesong som la mye av grunnlaget for dette. Nå i høst har vi ikke vunnet alt, men vi har gravd frem moralen, sånn som å vinne her i dag selv om vi havnet under, sier LSK-trener Hege Riise til VG.

VG Live: Vi fulgte kampen

I LSK-garderoben var det meget god stemning etter kampslutt med allsang av Jahn Teigens «Optimist» og flasker med champagne.

– Folk hadde ikke troen på oss før sesongstart, vi så ikke bra ut i vinter, men det har ikke vært noen tvil. Dette er så fortjent, sier toppscorer Guro Reiten, etter sitt første seriegull.

– I fjor var vi bedre enn det vi er nå, vi hadde jo jobbet med samme lag i flere år. Men nå har vi også en utrolig moral og blitt enda mer samspilte etter hvert, sier Riise.

Kolbotn kunne blitt festbrems

Det ble en skikkelig slitekamp for gultrøyene på den dyvåte og tunge gressmatten på Sofiemyr. Lenge var det vanskelig å skille topp mot bunn, i 40 minutter sto det 1-1 og Kolbotn hadde flere feite sjanser, blant annet ved et stolpetreff. Men så viste seriemesteren sin klasse på tampen av kampen.

Nedrykkstruede Kolbotn tok ledelsen etter en halvtime ved Karina Sævik, en nydelig scoring i krysset. Men LSK svarte med én gang Reiten sendte en nydelig pasning til Haavi som utlignet alene med keeper.

Debattinnlegg: NFFs storsatsing på kvinnefotball tilsvarer tre par fotballsko

JUBEL: LSK Kvinner jubler over at seriegullet er sikret. Foto: Ole Kristian Strøm VG

Tangerte Trondheims-Ørn

Så virket det en stund som at champagnen måtte legges på is. Men ti minutter før slutt hentet LSK frem samme oppskrift: fra Reiten til Haavi som vendte vekk en spiller og dunket ballen opp i nettaket. Og fem minutter før slutt kontret gjestene inn kampens siste mål. Haavis innlegg til innbytter Indgrid Kvernvolden var på sølvfat og omtrent ferdigscoret. Dermed var kampen punktert.

Og da sluttsignalet kom jublet Haavi og lagvenninnene for gullet som var sikret.

Med sitt fjerde seriegull på rad tangerte LSK Kvinner rekordrekken til Trondheims-Ørn (1994-1997).

– Hva skjer neste sesong, Hege Riise? Du og spillerne fortsetter i klubben?

– Ja, vi jobber med kontrakter. De fleste blir med videre, men alt er ikke boks ennå.

Les også: Haavi: – Det har vært tøft

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder