HÅPER PÅ REPRISE: Romania-trener Victor Piturca håper på en reprise av EM-kvalifiseringskampen for åtte måneder side, hvor rumenerne slo nederland 1-0. Foto: AP

Håper på reprise fra EM-kvaliken

...men Piturca frykter Nederlands «ekstreme» form

Romania slo Nederland i EM-kvaliken og ble gruppevinnere. Trener Victor Piturca tror han møter et helt annet lag i kveld.

Lars Vestad
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Det er åtte måneder siden rumenerne beseiret oransjetrøyene 1-0 og gikk til topps i EM-kvalifiseringsgruppen. I kveld møtes de igjen, men Piturca mener Nederland har hevet seg betydelig siden den gang.

QUIZ:Hva kan du om EM?

LIVE:Følg Nederland-Romania klokken 20.45

SPESIAL:Alt om fotball-EM

- Det var en dårlig periode, og vi hadde erfarne spillere som kjente nederlandsk fotball og hjalp oss mye med taktikken. Dessverre for oss, er de i ekstremt god form akkurat nå, sier Piturca ifølge Euro 2008.

Ubeseiret

Romania har spilt uavgjort i begge sine EM-kamper, mot henholdsvis Frankrike og Italia, og har et godt utgangspunkt for å kapre andreplassen i gruppen. Med seier er de sikret kvartfinale, men det er også andre scenarioer som kan gi rumensk avansement.

Piturcas menn kan også komme seg videre med poengdeling eller tap - avhengig av hva som skjer i den andre kampen - men treneren understreker at han kun har fokus på det som skjer i kampen mot Nederland.

- Jeg bryr meg ikke om den andre kampen. Jeg tror ikke jeg er i stand til å lede laget mitt dersom jeg tenker på en annen kamp. Vi kjenner til de ulike mulighetene, og jeg håper vi er videre etter denne kampen, for vi fortjener det, sier Piturca.

Radoi og Goian ute

Det er imidlertid en ting som skaper hodebry for den rumenske landslagstreneren: målscoreren fra seieren mot Nederland - Dorin Goian - må stå over kampen med karantene.

Dessuten er Mirel Radoi ute av EM-sluttspillet, etter å ha brukket nesen og kjevebenet i kampen mot Italia forrige fredag.

Nederland stiller med en førsteellever bestående av bare to spillere fra den forrykende kampen mot Frankrike.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder