TAM: Thorstein Helstad kom ikke til mange sjanser mot bunnlaget HamKam. Foto: Scanpix

Tannløst på Hamar

HAMAR (VG Nett)(HamKam-Brann 0-0)Godt forsvarsspill og ditto dårlige avslutninger gir sjelden fotballfest. Heller ikke på Hamar.

Gunnar Bøhtun
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL


VG Nett Live:Fyldig referat og bilder!

For både HamKam og Brann var gode defensivt i dag - mens spillerne som skulle stå for avslutningene ikke fikk det til å klaffe. Da blir det fort 0-0.

- Det var et greit resultat. Veldig få målsjanser fra begge lag, men samtidig syns jeg vi tok et steg i riktig retning, sa Markus Ringberg til TV 2 Sport etter kampen.

- Vi ønsker å få tre poeng, men jeg syns vi gjorde en god kamp og sto samlet som et lag. Tom Kristoffersen gjør en strålende kamp og vi gjør en bra gjennomført kamp, mente HamKam-trener Arne Erlandsen.

Demba-sjanse

- Vi vil jo vinne enhver fotballkamp. I dag spiller vi brukbart og skaper store sjanser. Hadde vi tatt vare på en av de, tror jeg det ville blitt en annerledes kamp, sa Mons Ivar Mjelde til
TV 2 Sport.

1. omgang bar preg av at spillerne ikke har spilt viktige fotballkamper på noen uker, hvis man da ser bort fra HamKams Roman Kienast, som har spilt EM-fotball for sitt Østerrike, og Branns Njogu Demba Nyren som har vært på landslagsoppdrag for Gambia.

VG Nett-leser:« Ingen fortjente å vinne denne kampen.»

Og det var nettopp sistnevnte som hadde omgangens desidert største sjanse til å nette. Like før halvtimen var spilt brøt Brann på midten, og fosset i angrep. Demba Nyren stormet inn i 16-meteren fra høyre, og skjøt lavt mot lengste hjørne.

Tidligere Brann-målvakt Ivar Rønningen var imidlertid kjapt nede, og fikk en hånd på ballen. Likevel spratt ballen i retning mål, men midtstopper Arnar Førsund fikk reddet på streken.

HamKams første etter 43 minutter

Tre minutter senere var rødtrøyene på farten igjen. En håndballinspirert opprulling fra høyre endte hos Petter Vaagan Moen, som fintet skudd med venstre. Høyreback Vegar Bjerke gikk fem på, og Vaagan Moen la an til skudd med høyrebeinet fra 14-15 meter. Skuddet ble imidlertid for løst, og nok en gang reddet Rønningen.

Men det var ikke bare bortelaget som hadde muligheter før pause. Selv om det tok litt tid, fikk nemlig hamarsingene muligheten etter 43 minutter. Juha Pasoja klinket til på hel volley fra fin posisjon på rundt 14 meter, men skuddet ble blokkert.

Solid Amankwah-debut

Etter pause tok hjemmelaget umiddelbart kommandoen i kampen, og presset seriemesteren fra i fjor de første ti minuttene, selv om de store sjansene uteble. Brann var solide bakover, og midtstopperdebutanten Yaw Ihle Amankwah var strålende i luften mot de hodesterke HamKam-spissene Roman Kienast og Markus Ringberg.

- Vi må våge å angripe enda mer med enda flere folk, sa Ringberg.

Da timen var spilt bestemte Brann-trener Mons Ivar Mjelde seg for å ta grep. Erik Huseklepp ble tanken for lett i mange dueller, og ble byttet ut. Inn kom Tijan Jaiteh som la seg sentralt på midten, og skjøv Jan Gunnar Solli ut på sin vante plass til høyre, uten at det hjalp i målprotokollen.

Dobbelsjanse fra død vinkel

Etter 64 minutter kom eliteseriens toppscorer Thorstein Helstad til sin første skikkelige avslutning. Demba Nyren stusset, og Helstad skjøt fra 12 meter skrått høyre. Ivar Rønningen var imidlertid nok en gang nede og reddet.

Like etter kom HamKam-kaptein Markus Ringberg til med en heading fra rundt 10 meter, men landslagsreserve Håkon Opdal i Brann-buret holdt greit.

Med 13 minutter igjen å spille skjøt Demba Nyren fra tilnærmet død vinkel, og Rønningen ga retur. Den klinket Helstad i nettveggen fra omtrent samme vinkel, og det hele kan knapt kalles en halvsjanse.

God Rønningen

Omgangens beste Brann-sjanse kom med ti minutter igjen å spille. Innbytter Tijan Jaiteh fyrte av fra 18 meter, men Ivar Rønningen reddet det gode skuddet til corner. Rønningen ble av en lokal jury fortjent kåret til banens bestemann.

Markus Ringberg og HamKam hadde også et kvalifisert forsøk idet klokken passerte 90 minutter, men Håkon Opdal fikk reddet skuddet fra skrått hold til corner.

Uavgjort, og 0-0, gir et godt bilde av kampen. Ingen av lagene maktet å spille seg til så veldig mange sjanser, og de gangene mulighetene var der, var det veldig tannløst foran mål.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder