Sander Berge holdt på å skade kompisene: – Ble litt gærent

LONDON (VG) Sander Berge har markert seg så sterkt på landslagstreningene at han holdt på å skade både Stefan Johansen og Mats Møller Dæhli. I en og samme duell.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

19-åringen har fulgt opp storspillet i belgiske Genk og veldig mye tyder på at han blir Johansens makker sentralt på midtbanen mot Nord-Irland søndag. Men på treningen var han i nærheten av å sende den nye kapteinen ut på skadelista. Hoftesmellen gjorde så vondt at Fulham-spilleren ble liggende.

Lover lagspasninger: Lagerbäck vurderer å «skremme» spillerne

– Det ble litt gærent. Begge gutta tok det med et smil, sier den 194 cm høye og kraftige 19-åringen.

– Var du nervøs for at kapteinen kunne bli skadet?

– Nei, ja. Jeg gikk jo litt inn der uklokt opp i duellen. Så traff jeg både Stefan og Mats litt forkjært, sier han. Dæhli kjente det godt i kjeven.

– Han tok jo både Stefan og meg i samme duell. Så han har mye fysikk og kraft til å være så ung. Det gjorde litt vondt, men nå går det heldigvis fint. Det trøkk i han karen der, sier romkamerat.

Episoden har langt fra skremt Sander Berge. Han lover å smelle til når motstanderne heter Johnny Evans og Gareth McAuley også. Nordirene kommer garantert tungt på Windsor Park søndag.

Kompisene Berge og Ødegaard: Kampen om tenåringstronen (VG+)

– Helt klart. Helt klart. Det er prioritet nummer én. Selvfølgelig må vi trøkke til og vise at vi vil vinne dette, sier Berge.

– Er det noen fare for overtenning om du får sjansen?

– Nei, jeg må bare spille mitt spill. Jeg har opparbeidet meg en fin ro opp gjennom årene og uansett hvilken kamp det er så prøver jeg bare å spille min kamp og være den jeg alltid har vært.

Sander Berge har ikke fått noen beskjed om startplass. Men de fleste spår at han får sjansen fremfor mer rutinerte karer som West Hams Håvard Nordtveit og RBK-ankeret Anders Konradsen.

Les også: Stefan Johansen er Norges nye kaptein

– Jeg har hatt en litt dypere rolle, kommet tidligere på ballen i oppspillsfasen. Det er en rolle som jeg kjenner. Det viktige er å være et skjold foran midtstopperne og plukke opp mange annenballer. Være intens i forsvarsspillet, legge ned mange meter, sørge for å ha spillet foran seg, ha kontroll og være direkte fremover i lengderetningen, beskriver 19-åringen.

– Sander har mange kvaliteter som de fleste lag trenger. Han er sterk, han har driv med ballen, han har bra spilleforståelse. Han ser pasninger fremover i banen. Han har virkelig mange kvaliteter som også landslaget trenger, beskriver Mats Møller Dæhli.

Sander Berge – som har bare to U-landskamper – synes han har blitt tatt svært godt mot i norsk fotballs beste selskap.

Ny vri fra Lagerbäck: Jonas Svensson som venstreback

– Treningsuken har vært veldig god. Vi har hatt fire solide økter. For hver dag som går blir vi enda mer klare og tydelige på hvordan vi skal fremstå. Enda har vi to økter igjen før det braker løs på søndag.

Lars Lagerbäck sier han begynner å nærme seg et lag, men vil ikke være mer konkret. Ut fra treningen torsdag kan det slik ut (4-4-2):

Rune Jarstein–Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Tore Reginiussen, Jonas Svensson–Mohamed Elyounoussi, Sander Berge, Stefan Johansen, Jo Inge Berget–Joshua King, Alexander Søderlund.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder