ETTERLENGTET: Med kongepokalen hevet entret kaptein Daniel Berg Hestad scenen utenfor Aker stadion til stormende jubel fra de mange hundre som hadde møtt opp i ufyselig høstvær i Molde. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG

Solskjær uteble da cup-heltene ble hyllet i Molde

Hestad til fansen: - Da var vi her igjen, faktisk!

Hoseth om fansen: - Rørt over at de har stått i kulda og ventet på oss

Hundrevis av fans tok imot de forsinkede gullguttene i kraftig sluddvær

MOLDE/OSLO (VG) Hundrevis av ekstatiske Molde-supportere tok imot de ferske norgesmesterne utenfor Aker stadion, men én mann glimret med sitt fravær.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Suksesstrener Ole Gunnar Solskjær (40) skilte nemlig lag med sine elever og satte kursen mot hjembyen Kristiansund da charterflyet med Moldes cuphelter landet på Årø lufthavn sent søndag kveld.

Dermed var det opp til kaptein Daniel Berg Hestad og finalehelten fremfor noen, Magne Hoseth, å innta rollen som seremonimestere da Molde-mannskapet stilte seg opp i trappene foran sin hjemmebane, som for anledningen fungerte som festscene.

Tre år - tre gull

- Da var vi her igjen, faktisk! Det er helt utrolig at på tre år, var dette det tredje gullet til Molde by. Jeg er så utrolig stolt av gjengen bak meg her, selv om vi slet i våresesongen. I dette været her, er det utrolig at så mange er her og tar imot oss. Tusen hjertelig takk, sa Hestad og fikk umiddelbart respons fra de mange hundre som hadde møtt opp i ufyselig, vannrett sluddvær på Nordvestlandet.

Artikkelen fortsetter under bildet

CUPHELT: Magne Hoseth ble møtt med stormende jubel foran Aker stadion. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG


De hadde holdt temperaturen oppe med supportersanger og gleden over klubbens første kongepokal siden finaleseieren mot Lillestrøm i 2005.

Gullregn

Like før klokken 23, kraftig forsinket, var ventetiden over da Hestad entret scenen med «bøtta» til kong Harald hevet i triumf mot novemberhimmelen mens gullkonfettien regnet.

PROTOKOLL: Gratuler Molde med cupgullet her

Etter å ha ytret noen velvalgte ord, dro kapteinen med godt over 800 opptredener i blått og hvitt til som forsanger på DiDerres klubbhymne «Her kommer Molde», en sang som allerede hadde blitt sunget gjentatte ganger i påvente av seierherrene fra Ullevaal.

Hoseth ble hyllet

Deretter var det Hoseths tur til å fyre opp publikum, noe som var en takknemlig oppgave for 33-åringen, som hadde grått sine tårer og sendt sine tanker til sin kreftsyke samboer i de mange intervjuene etter kampslutt, i intervjusonen på Ullevaal og på banketten på Hotel Bristol.

- Det er én ting å være på Ullevaal og vinne cupfinalen, noe som er jævlig artig. Men å komme hit til dere som står her i blåsten, det gjør meg varm om hjertet, sa en beveget Hoseth.

Rørt Hoseth

Mannen som sendte Molde i 3-2-ledelse over Rosenborg med en frisparkeperle noen timer før, var tydelig rørt over mottakelsen på hjemmebane.

Og det var ingen av Molde-spillerne som frembragte så mye jubel, og fikk så mye oppmerksomhet, som det Hoseth gjorde.

- Det er helt ubeskrivelig, at de har stått ute her og ventet på oss i kulda. Jeg blir rørt, sier Hoseth til VG på vei til seiersmiddagen på det karakteristiske Seilet Hotel et steinkast fra Aker stadion.

Overveldet Møller Dæhli

Midtbanejuvelen Mats Møller Dæhli (18) visste ikke helt hva han skulle si da fyrverkeriet lyste opp himmelen og hundrevis av elleville fans sto foran ham.

- Jeg er helt overveldet. Helt utrolig. Jeg har hatt to helt fantastiske uker, sier Dæhli om cupgullet, og debuten på det norske A-landslaget mot Danmark i forrige uke.

Sent ute til seiersmiddag

Jo Inge Berget (23), som utlignet til 2-2 for Molde med en volleysuser, strålte og pratet velvillig med fansen ved hotellet.

- Utrolig hyggelig at så mange møtte opp, rakk Berget å si før han plutselig måtte skynde seg til seiersmiddagen med spillerne.

Etter hyllesten utenfor stadionen, dro alle spillerne rett til et rolig seiersmåltid på Seilet Hotel, mens fansen festet og feiret i etasjen under.

Deretter fortsatte gullfesten mellom fans og spillere på hotellet ut i de sene nattetimer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder