TIL TOPPS: Real Madrid gikk til topps både i Champions League 2013-2014 og Forbes toppliste for verdens mest verdifulle klubber. Foto:AFP/Jose Jordan,

Real Madrid er verdens mest verdifulle idrettsklubb - igjen

Spania er sparket ned fra den internasjonale fotballtronen, men fortsatt er de spanske fotballklubbene mest verdt.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det kommer fram i magasinet Forbes' årlige liste over verdens mest verdifulle idrettsklubber.

For andre år på rad topper den spanske fotballgiganten Real Madrid businessmagasinets kåring. «Los Blancos» har en anslått verdi på hele 3,44 milliarder dollar (21,3 milliarder kroner).

Madrid tok Champions League-tittelen i 2014 etter å ha beseiret naborival Atlético Madrid 4-1 i finalen, og den prestisjetunge turneringen ga en utbetaling på 78 millioner dollar.

United faller på listen

FALLER: Manchester United og Wayne Rooney mister fjorårets andreplass, i kåringen av verdens mest verdifulle idrettsklubber, til Barcelona. Foto:AP Photo/Rui Vieira,

Rett under på listen følger Madrids erkerivaler Barcelona. Katalanerne som kun maktet å vinne den spanske supercupen forrige sesong har en verdi på 3,2 milliarder, og overtar andreplassen fra Manchester United.

Den engelske storklubben hadde en fiaskosesong 2013-2014 og endte til slutt på en syvende plass i Premier League. Klubben har en verdi på 2,81 milliarder.

Siste fotballklubb på topp-ti listen er Bayern München, som ender på syvende plass. Det tyske storlaget hadde en god fjorårssesong og vant tyske bundesliga overlegent. I tillegg gikk tyskerne til topps i den hjemlige cupen, UEFA Super Cup og klubb-VM.

Her finner du Forbes' fullstendige listen.

NFL dominerer

Med 30 klubber blant de 50 mest verdifulle idrettsklubbene har NFL for annet år på rad 60 prosent av klubbene på listen.

Blant topp 50 er også seks MLB-klubber og fire NBA-klubber (basketball), med New York Knicks høyest rangert på 13.-plass (1,4 milliarder). Toronto Maple Leafs er eneste NHL-klubb i topp 50. Leafs er på 26.-plass (1,15 milliarder).

Ferrari er eneste formel 1-lag på årets liste, på 21.-plass (1,2 milliarder).

Gjennomsnittsverdien av de 50 mest verdifulle klubbene er 1,34 milliarder dollar (8,3 milliarder kroner), en økning på 8 prosent fra fjorårets liste. Forbes har utarbeidet listen årlig siden 1998.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder