Daily Mirror: - Giggs vil bli spurt om å lede laget ut sesongen

The Guardian: - Moyes i møte med United-ledelsen søndag

BETENKT: Manchester United-manager David Moyes speider utover sin gamle hjemmebane, Goodison Park, og ser sine spillere levere en svak prestasjon mot Everton i går. Foto: Pa Photos

Engelske medier: David Moyes får sparken

Tapet mot Everton i går skal ha vært dråpen for Manchester Uniteds eiere. Nå melder flere engelske medier at manager David Moyes (50) vil få sparken.

 • Mikal Aaserud
 • Wegard Bakkehaug
 • Nils Mangelrød

Artikkelen er over seks år gammel

Det skriver blant annet The Guardian, Telegraph og Daily Mail som alle publiserte artiker om Moyes samtidig mandag ettermiddag.

Daily Mail skriver at Moyes, som nærmest ble håndplukket av Sir Alex Ferguson som takket for seg etter å ha ledet United siden 1986 i fjor sommer og fikk en seksårskontrakt, kan komme til å forlate klubben allerede før sesongen er ferdigspilt.

Daily Mirror melder at Moyes vil bli sparket de kommende ukene, og at han har «mistet garderoben». Ifølge flere britiske medier sitter Moyes i møte med styreformann Ed Woodward og eierne i Glazer-familien mandag ettermiddag.

Ifølge Manchester Evening News vil ikke klubben benekte opplysningene fra en samlet britisk sportspresse.

- Jeg tror ikke det er så mange av supporterne som tørker tårer i dag, dersom dette viser seg å stemme, sier Bård Skaar Viker i den skandinaviske supporterklubben til Manchester United.

- Er du overrasket?

- Nei, ikke i det hele tatt. Det er en ganske naturlig konsekvens av en begredelig vinter og vår. Det har ikke vært spor av bedring. De har nesten prestert verre og verre i hver kamp som har vært spilt. I løpet av mine snart 25 år som supporter, har jeg ikke sett maken. Kampen i går så det ikke engang ut som om de ville vinne. Og når man vet hvor mye kampen betød for Moyes, så er det besynderlig, sier supporterlederen til VG.

Giggs inn?

Manchester Evening News skriver også at Ryan Giggs vil bli spurt om å lede laget resten av sesongen hvis klubbledelsen bestestemmer seg for å handle umiddelbart og gi Moyes marsjordre før helgens kamp mot Norwich.

Moyes har vært under hardt press innad i klubben etter 0-3 tapet mot Liverpool i forrige måned, skriver The Guardian.

Avisen skriver at hovedbekymringen til styret skal være hvor dårlig laget har spilt gjennom sesongen og at det har vært lite tegn til bedring. Dermed skal det også ha blitt diskutert om Moyes er den rette mannen til å styre laget videre når klubben skal investere i nye spillere etter sesongen.

Den nederlandske avisen De Telegraaf meldte forrige helg at klubbeierne skal ha vært i møte med den nederlandske landslagstreneren Louis Van Gaal om trenerjobben i Manchester United etter sommerens VM i Brasil.

Pepet ut på Goodison Park

Meldingen fra balløya kommer dagen etter Moyes ble pepet ut på sin gamle hjemmebane. United tapte 0-2 på Goodison Park etter en meget blek forestilling.

- United var svakt mot Olympiakos også, men dette tror jeg må være bunnivået. Akkurat nå er det vrient å se United gå inn i en ny sesong med Moyes som manager, sa TV 2s Premier League-kommentator Morten Langli.

Sekunder før kampslutt søndag kveld, sa Everton-fansen:

- Du får sparken i morgen tidlig!

Og nå kan det se ut til at Langli får helt rett og at Everton-supporterne var inne på noe.

«To forferdelige mål»

Moyes mente United ga bort «to forferdelige mål», men var fornøyd med mye av det han fikk se av sine elever. Han mente blant annet at de røde spilte fin fotball og hadde god kontroll - en uttalelse mange reagerte på i etterkant.

Etter en svak seriestart har United allerede i flere måneder i realiteten vært ute av kampen om de fire plassene som kan gi Champions League-spill neste sesong.

Fjorårets seriemestere kommer faktisk til å ende opp med færre enn 70 poeng for første gang siden 1990/91-sesongen.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City382639102356781
3Manchester United381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League

Flere artikler

 1. Britisk avis: - Giggs og Butt erstatter Moyes tirsdag

 2. Bekreftet: United sparket Moyes

 3. Johnsen mener Giggs kan være langvarig løsning

 4. Neville: - Moyes fortjener en ny sjanse og mer tid

 5. Giggs' beskjed til United-spillerne: - Gi fansen noe å smile av

Fra andre aviser

 1. Roar Stokke: - Det var for store sko å fylle

  Aftenposten
 2. - Moyes og hans stab fikk over 50 millioner i kompensasjon

  Aftenposten
 3. Telegraph: I dag kan Giggs erstatte Moyes

  Aftenposten
 4. Bekreftet: Ryan Giggs overtar Manchester United

  Aftenposten
 5. Engelske aviser: Van Gaal klar for United

  Aftenposten
 6. Telegraph: I dag kan Giggs erstatte Moyes

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder