Treneren om Midtsjø: – Visste ikke at han var SÅ god

RAI-RAI - DET GÅR LIKAR NO: Mike Jensen har nettopp banket inn Rosenborgs andre mål og feirer foran egne supportere. Bakerst til høyre står mannen som regisserte begge scoringene, Fredrik Midtsjø, og jubler behersket. Med på feiringen er også Pål André Helland, Ole Selnæs og Alexander Søderlund. Foto:Jon Olav Nesvold,NTB scanpix

RBKs «Houdini» bedre enn Ingebrigtsen trodde

SARPSBORG (VG) Han jubler i bakgrunnen, liker ikke å skryte av egne prestasjoner – og var nesten gitt opp av RBK. Etter 2-0-seieren over Sarpsborg blir Fredrik Midtsjø (21) omtalt som «Houdini».

 • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

– Jeg visste at Fredrik var god, men ikke at han var god, sier trener Kåre Ingebrigtsen, mannen som har sørget for at det kanskje største trøndertalentet i dette årtusenet endelig blomstrer.

Les også: Eggen hyller Ingebrigtsen for å gå tilbake til røttene

Driblet som utbryterkongen Houdini

Trolig ville selv Lionel Messi vært fornøyd med forarbeidet til Rosenborgs ledermål. Pål André Helland trakk sammenligningen til tryllekunstneren og utbryterkongen Harry Houdini (1874-1926) - les mer om ham på Wikipedia her.

Utenfor Sarpsborgs 16-meter var det trangt, og det var lite plass, men den finslepne indreløperen lirket og fintet seg frem – og fant åpningen med den forløsende pasningen til Helland.

Sekunder senere omsatte høyrevingen delikatessen av et forarbeid i scoring.

– Den «Houdini»-driblingen før han satte opp meg var det høy klasse over, sier Helland.

Selv ville ikke den beskjedne Midtsjø snakke i store ord om det han gjorde før RBKs ledermål.

– Jeg drar jo bort et par mann, da. Det er jo ikke noe mer enn det. Jeg spilte han ikke kjempegod heller. Det var ikke noe ferdigscoret pasning. Men helt greit, sier han, like nøktern som en traus trøndersk skiløper fra forrige århundre.

– Ydmyk og jordnær

Pål André Helland er ikke overrasket over at Stjørdal-gutten snakket ned egen prestasjon.

– Nei, nei, han er jo mediesky. En ydmyk og jordnær herremann, sier den langt mer munnrappe høyrevingen.

Banens bestemann løp Sarpsborg i perioder i fillebiter og var også nest siste på Mike Jensens scoring i andre omgang.

– Nå ser vi hva for et kjempetalent Fredrik er, skryter den danske midtbanekollegaen.

I trøndergenerasjonen med Markus Henriksen (1992), Mushaga Bakenga (1992), Jonas Svensson (1993) og Ole Selnæs (1994) var Fredrik Midtsjø (1993) den de fleste hadde størst forventninger til som ung og lovende tenåring. Men i stedet for å etablere seg på førstelaget måtte han både innom Ranheim og Sandnes Ulf før han nå har slått til for fullt, snart 22 år gammel.

– Jeg var en av de eldste juniorene da den lille spirrevippen der kom opp. Jeg har alltid sagt at han har et fantastisk høyt potensial. Så lenge han har fått hevet bunnivået sitt, så er han en klassespiller, mener Helland.

Takker Ingebrigtsen for tilliten

BANENS BESTE: Fredrik Midtsjø spile til 7 på VG-børsen og var nest sist på begge Rosenborgs mål. Her mot Sarpsborg-kaptein Ole Heieren Hansen. Foto:Jon Olav Nesvold,NTB scanpix

– Det er sjelden at noen i yngre alder har dominert så mye på andrelaget som det Fredrik har gjort. Jeg tenkte at vi skulle gi ham sjansen da vi hentet ham hjem før sesongstart. Etter første spark i Tippeligaen har han vært outstanding. Langt bedre enn jeg hadde håpet på. Det må jeg innrømme. Jeg visste at han kunne drible folk i en telefonkiosk, men alt det andre med gjenvinningsfasen, fotrappheten og tyngdepunkt... Der har han virkelig tatt steg og blitt en klassespiller, sier Kåre Ingebrigtsen.

Selv mener Midtsjø at det handler om å bli satset på.

– Det har med hvilken trener man har og tilliten. Jeg vokser med tillit. Det året i Sandnes Ulf gjorde meg veldig godt. Jeg har en god kjemi med Kåre. Jeg trives med det, sier han.

– Hadde du mistet troen på at du hadde noen fremtid i Rosenborg?

– Ja, jeg var litt usikker før sesongstarten. Jeg følte at dette var min siste sjanse til å vise at jeg fortjener en plass i startelleveren. Men det er Rosenborg jeg vil spille for og da jeg fikk såpass gode signaler om spilletid, så var dette det eneste jeg tenkte på.

– Hva synes du om behandlingen du fikk under Jan Jönsson og Per Joar Hansen?

– Jeg har jo mine meninger, men jeg har ikke lyst til å dele de med offentligheten. Jeg kan jo si at jeg følte jeg fikk for lite sjanser. Men det er glemt. Det er historie. Jeg fokuserer på det som skjer her og nå, svarer Fredrik Midtsjø.

Kan slå Moldes poengrekord

Nå forbereder hele Trøndelag seg på sommerfest på Lerkendal neste lørdag. Regjerende mester og erkerival Molde kan bli parkert 14 poeng bak RBK med hjemmeseier. Og minst like viktig for Rosenborgs del: De ligger foran skjema til å slå Molde poengrekord i 16-lagsserien fra i fjor (71 poeng).

– Ikke noe hadde vært «likar» enn å slå den, sier Kåre Ingebrigtsen og gliser.

– Vi har alt å vinne. De har alt å tape. Jeg gleder meg kjempe mye, sier Fredrik Midtsjø.

– Vi skal drite ganske bra på draget for å tape seriegullet nå, sier Pål André Helland.

Mer om

 1. Sarpsborg 08
 2. Rosenborg BK

Flere artikler

 1. Selnæs? Nei. Helland? Nei. Jensen? Nei.: Ingebrigtsen mener Midtsjø er årets RBK-spiller

 2. RBK sikler etter Moldes poengrekord: Ingebrigtsen: - Ikke noe hadde vært
  «likar»!

 3. Pluss content

  Var benket, ble utlånt, skulle selges: Nå er de trønder-bataljonen

 4. RBK-spillere fikk beskjed om å spare seg i 2. omgang

 5. Denne Eliteserie-trioen følges tett av landslaget

Fra andre aviser

 1. RBKs beskjedne bestemann

  Aftenposten
 2. Rosenborgs beste åpning siden 1995

  Aftenposten
 3. Rosenborg sikret seieren etter drømmestart

  Aftenposten
 4. RBK-børsen: Han var banens gigant

  Aftenposten
 5. Rosenborgs beste åpning siden 1995

  Fædrelandsvennen
 6. Rosenborg sikret seieren etter drømmestart

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder