INGEN TVIL: FIFA-president Sepp Blatter (79) tilbakeviser i et intervju med en lokalavis i Sveits lørdag at han har en plan om å fortsette som FIFA-president, selv om han 2. juni (bildet) erklærte sin avgang. Foto:Ennio Leanza,Ap

Blatter: - Lover å trekke meg

Vil gå av som FIFA-president tidlig neste år

Razzian mot fotballtoppene var et jordskjelv for sporten

Sepp Blatter (79) har ikke en plan om å fortsette som FIFA-president. I et intervju med en sveitsisk avis sier han at det var «en lettelse» å trekke seg - og understreker at han helt sikkert vil gjøre det.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det internasjonale fotballforbundets omstridte øverste leder sier til Walliser Bote at han venter at den ekstraordinære FIFA-kongressen - tidlig i 2016 - kommer til å erstatte ham.

Sponsor-hensyn

På spørsmål om hvorfor han 2. juni valgte å gå av fire dager etter at han var blitt gjenvalgt som fotballpresident under FIFAs ordinære kongress i Sveits, svarer han at det var den eneste måten å dempe presset på FIFA og organisasjonens ansatte.

Inkludert sponsorene, tilføyer han.

- Å fjerne FIFA og meg personlig fra skuddlinjen var den eneste måten å gjøre det på, sier han til Walliser Bote - Blatters «egen» lokalavis i hans hjemland Sveits.

For halvannen uke siden hevdet en annen sveitsisk avis at Blatter hadde gått i tenkeboksen, etter støtte fra en del fotballforbund i Afrika og Asia, med tanke på å ta et nytt gjenvalg, for å si det slik.

Han blir i intervjuet også spurt om han - med hånden på hjertet - kan love ikke å bryte løfte om at han vil avgå. Svaret til Blatter er at han ikke er kandidat, men den valgte presidenten.

- Og jeg ønsker å overlevere FIFA i god forfatning, sier Sepp Blatter.

Platini overtar?

- Avgjørelsen er definitivt en lettelse («frigjørende»). For FIFA og meg selv, sier han.

Blatter gir til og med et råd til sin etterfølger. Det er å fortsette med FIFAs såkalte utviklingsprogram, som 130 medlemsnasjoner er avhengig av, ifølge Blatter.

- Venter han at (UEFA-preident) Michel Platini vil gå inn for å bli FIFAs nye president etter Blatter?

- Jeg er ingen profet. Det må du spørre han om, svarer Sepp Blatter - som har sittet fire perioder som FIFA-president.

Sepp Blatter hevder at hans siste måneder som FIFA-president vil bli hektiske, på tross av at mange - nå - beskriver ham som en leder uten makt. Han gjør oppmerksom på at han fortsatt er FIFAs president og at han har alle muligheter til å handle.

- Jordskjelv

- FIFA og fotball har vært livet mitt i 40 år, så jeg kommer til å all min kraft og inspirasjon, til siste arbeidsdag, for å få skipet tilbake i trygg havn, sier Sepp Blatter.

Han karakteriserer politirazzian mot fotballtopper 27. mai som et jordskjelv for fotballen. Blatter vedgår også at krangelen med det europeiske fotballforbundet UEFA vil fortsette, fordi den europeiske fotballens tradisjonelle hegemoni og ledende posisjon er press.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder