Ga «Perry» beskjed før spillermøtet om «kontraktsmessig tvist»

Styrelederen: - 90-10 for at han har spilt sin siste kamp for RBK

Nekter å spille for Rosenborg: Strandberg streiker mot Lillestrøm

TRONDHEIM/OSLO (VG) Kun kort tid før kampstart kom Stefan Strandberg (23) til Rosenborg-trener Per Joar Hansen og fortalte at han nektet å spille kampen mot Lillestrøm.

 • Jørgen B. Hoff
 • Wegard Bakkehaug
 • Knut Espen Svegaarden
 • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

Det fortalte «Perry» i et intervju med TV 2 før avspark på Lerkendal da han ble spurt om Strandberg likevel ikke ble klar på grunn av skaden som holdt ham ute i cupkampen mot Ranheim.

- Det var en merkelig situasjon to timer før avspark hvor han nektet å spille kampen fordi han føler han har en kontraktsmessig tvist med klubben. Det kom veldig overraskende, for vi har ikke fått noen indikasjoner på det, sier RBK-treneren til TV 2 Zebra.

Tre innbyttere på benken

Ifølge «Perry» trente Strandberg som normalt søndag. Sørlendingen skal ikke ha sagt noe da han ble gjort kjent med at han var tatt ut i startoppstillingen til kveldens kamp allerede i går.

- Da har jeg opplevd også det i trenerkarrieren at en spiller streiker foran en viktig kamp, sier en oppgitt Hansen.

MYE Å STRI MED: Per Joar Hansen har mye å stri med i Rosenborg for tiden, men hadde neppe sett for seg at han også måtte håndtere en streikende spiller. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Sportslig leder Erik Hoftun sier til VG at han ikke ønsker å kommentere forholdet før etter at kampen mot Lillestrøm er ferdigspilt.

- RBK ikke hjelpsomme nok

Styreleder Ivar Koteng er mer snakkesalig. Han forteller at Strandberg føler Rosenborg ikke har gjort nok for å finne en ny klubb til ham etter at de ble enige om at han skulle få gå i sommerens overgangsvindu.

- Det vil nok komme en avgjørelse rundt Strandbergs fremtid i RBK allerede i morgen. Sånn jeg ser det nå, er det 90-10 for at han har spilt sin siste kamp for RBK, men det kan handle om mine følelser. Jeg har i hvert fall aldri opplevd noe ligende. Jeg må si det kom overraskende, sier Koteng til VG.

- Sånn jeg skjønner det, mener han at RBK ikke har gjort nok for at han skal bli solgt i sommer. Da svarer jeg at det er en fordel å spille fotball hvis en skal vise seg fram.

Strandbergs forfall betyr at Jørgen Skjelvik går inn i midtforsvaret og at Rosenborg kun har tre utespillere pluss reservekeeper tilgjengelig på innbytterbenken.

- Han driter i klubben sin. Strandberg må ha en ekstremt dårlig rådgiver her, om det viser seg at han er blitt rådet til å stå over kampen, sier VGs fotballekspert Arne Sandstø.

VG Direkte:Følg Rosenborg - Lillestrøm

På vei bort

Strandberg gikk fra Mandalskameratene til Vålerenga for 200.000 kroner i 2009. Han forlot Oslo-klubben og signerte for Rosenborg i februar 2012.

Sørlendingen var på utgående kontrakt og VIF valgte å selge for å få penger for spilleren som hadde signalisert at han ikke ville forlenge. Kontrakten hans med RBK går ut 31. juli 2015.

Stopperen imponerte stort under U21-EM i fjor sommer og kom med på UEFAs All Star-tropp etter mesterskapet.

I etterkant av mesterskapet sa sørlendingen følgende til VG om sin fotballfremtid:

- Om tre-fire år håper jeg at jeg er en mye bedre fotballspiller som spiller på et nivå som passer ferdighetene mine. Og jeg håper at det nivået er ute i Europa et sted. Jeg legger ikke skjul på at jeg har lyst til å prøve meg ute, men om det blir om seks måneder, ett år eller mer, vet jeg ikke.

Hverken Stefan Strandberg eller Andreas Ekker i Stars & Friends, som representerer spilleren, har besvart VGs henvendelser.

Mer om

 1. Rosenborg BK
 2. Lillestrøm SK

Flere artikler

 1. Strandberg uenig i RBK-ledelsens streikeforklaring

 2. Endelig fikk Rosenborg noe å juble for

 3. RBK holder Strandberg ute av laget mot Start

 4. Strandberg til RBK-supporterne: - Jeg har absolutt ikke streiket

 5. NISO: Ber Strandberg snakke ut

 6. Strandberg og Rosenborg har skværet opp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder