Jonevret om Molde: - Det blir mye trilling på midten

Hovland misset stor sjanse: - Rett og slett ikke godt nok

FORTJENTE BEDRE: Ole Gunnar Solskjær mener bare Molde forsøkte å spille fotball mot Viking i dag. Her er han aktivt ute i teknisk sone og gir sine instruksjoner. Foto: NTB Scanpix

Solskjær: - Bare ett lag som forsøkte å spille fotball

MOLDE (VG Nett) (Molde-Viking 1-1) Molde skapte nok til å vinne, men klarte ikke vippe kampen i sin favør mot Viking.

Artikkelen er over seks år gammel

Av: Erik Haugen Aspaas

Man må helt tilbake til 2006 for å finne siste Molde-seier mot Viking i eliteserien. 12 kamper på rad uten seier lukter det ikke akkurat svidd av. Men i dag ble det i det minste uavgjort.

- Det var bare ett lag som forsøkte å spille fotball, sier Ole Gunnar Solskjær i et intervju med Cmore etter kampen.

- Vi er veldig skuffet. I dag tapte vi to poeng. Jeg er fornøyd med spillet, spesielt i andre omgang, men det hjelper lite når vi ikke klarer å score. Det blir vanskelig når vi lar Viking score på en av sine ytterst få muligheter, sier Molde-treneren i pressesonen noen minutter senere.

Jonevret om Molde: - Mye trilling

GOD MOLDE-STATISTIKK: Kjell Jonevret og Viking. Foto: NTB Scanpix

Fem uavgjort, syv tap og minus ni i målforskjell er nå fasit for Molde mot rogalendingene. I dag, først og fremst på grunn av et sjansesløseri uten like. For vertene hadde absolutt mulighetene. Men en god Rune Almenning Jarstein i Viking-målet, avverget den ene store sjansen etter den andre. Helt til Joona Toivio raget høyest i feltet på stillingen 0-1.

- Vi er fornøyde med ett poeng. Molde har mye ball, men jeg syns ikke de er så altfor farlige. Det blir mye trilling på midten, er dommen til Jonevret om Molde-dominansen.

- Det er vanskelig å komme til Molde. Men det er jo fint å se at statistikken vår er så god. Det sier jo først og fremst en god del om Viking, sier svensken.

Linnes-sjanse

Molde startet best i den sure vinden på «Røkkeløkka», i hvert fall hadde de ballen mest. Allerede etter ni minutter fikk Yann-Erik De Lanlay en gedigen mulighet, men misset alene med Ørjan Håskjold Nyland.

16 minutter ut i oppgjøret fikk vertene sin første store mulighet. Viking klarte ikke å klarere og ballen endte til slutt opp hos Etzaz Hussain. Han spilte Martin Linnes gjennom, men fra skrått hold skjøt han rett på Rune Almenning Jarstein.

Mot spillets gang

Det var typisk hjemmedominans på Aker Stadion, men etter 30 minutter fant gjestene nettmaskene. Dog noe mot spillets gang. Håkon Skogseid fant en umarkert Trond Olsen i feltet med et strøkent innlegg og lyngsværingen headet Viking i ledelsen.

Saken fortsetter under bildet.

SCORET: Trond Olsen får et velfortjent klapp på skulderen av Veton Berisha etter scoringen mot Molde. Foto: NTB Scanpix


Utover et par halvsjanser, klarte ikke Molde å presse frem de store mulighetene. Viking på sin side lå trygt, slo endel langt og trygget inn ledelsen til pause.

Gedigen Hovland-miss

BURDE SCORET: Even Hovland (til høyre) burde hatt nettkjenning mot Viking. Her i duell med Veton Berisha. Foto: NTB Scanpix

Det tok ikke mange minuttene før vertene produserte sin første sjanse i andre omgang. Even Hovland fikk stå alene ved bakerste stolpe, fire-fem meter fra mål og trengte ikke gjøre annet enn styre ballen i nettmaskene med hodet. Men midtstopperen klarte det som må sies å være et lite kunststykke, da han sendte ballen over mål.

- Det er rett og slett ikke godt nok. Alt går litt fort, men det er svakt av meg å ikke heade den ballen på mål, sier Molde-stopperen.

Molde-presset ble etter hvert konstant, men de maktet rett og slett ikke å få ballen forbi Jarstein, som toppet det hele med en frekk Cruyff-vending på Aliou Coly.

Snytt for straffe?

Aliou Coly forsøkte seg senere på et gjennomspill, men ballen endte i hånden til Christian Landu Landu. Protestene var massive og dommer Tore Hansen burde nok ha blåst der.

Sjanse etter sjanse fulgte. Men i det 82. minutt skulle det skje. Viking klarte ikke å klarere en Molde-corner og ballen endte til slutt opp hos en umarkert Joona Toivio. Han gjorde ingen feil, og sørget for poengdeling med pannebrasken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder