NÆRKAMP: Mats Møller Dæhli i duell med Borussia Mönchengladbachs Christoph Kramer tirsdag. Foto:Frank Augstein,Ap

Dæhli vil bli større og raskere:  - Det er fortsatt et stykke opp til Marco Reus

FREIBRUG (VG) Mats Møller Dæhli (19) vet hva han skal prioritere høyest i tiden som kommer. Han vil bli sterkere for å takle Bundesliga.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

- I første omgang var det ok, men i annen omgang merket jeg ved et par anledninger at jeg må bli enda sterkere, sier Dæhli til VG etter å ha blitt slått 3-0 i hjemmedebuten av Jürgen Klopps kriserammede stjernegalleri lørdag.

- Jeg spiller riktignok mot Mats Hummels og Neven Subotić, og de er ikke akkurat…men det er de jeg spiller mot nå, og det er de jeg må måle meg mot, sier han.

Freiburg, som rotet fryktelig i eget forsvar lørdag, ligger nå nest sist i Bundesliga. Dortmund klatret forbi og har poenget mer.

- Jeg skjønner ikke hvorfor de lå nederst, og det tror jeg ikke så mange andre gjør heller når man ser hva de kan få til. Det siste målet er jo fantastisk. Da går det fort, sier Dæhli om Pierre-Emerick Aubameyangs 3-0-scoring.

LITEN MOT STOR: Mats Møller Dæhli i duell med Dortmunds Mats Hummels. Foto:Arnd Wiegmann,Reuters

Nordmannen fikk nok en gang spille hele kampen, noe han selvsagt synes er veldig positivt, men Dæhli var ikke like fornøyd med egen innsats som han var mot Borussia Mönchengladbach.

- Jeg tar med meg det jeg klarer å få til. Og så må jeg bare jobbe videre med fysikken og farten – og bli enda sterkere. Det er moro å se at man holder nivået, men det er fortsatt et stykke opp til Marco Reus, beskriver Dæhli.

Hummels: «Sehr glüklich»

Han vet utmerket godt hvor han skal gå for å bli bedre: Klubbens styrkerom.

- Det er hovedpunktet for utviklingen min nå. Jeg føler ikke at jeg er helt utvokst, og jeg har flere muskler å bygge, mener unggutten som ifølge Freiburgs eget magasin «heimspiel» veier 72 kg og er 177 centimeter høy.

Det er fortsatt et stykke opp til Mats Hummels’ 191 centimeter. Og det kan bli vanskelig å ta igjen den tyske verdensmesteren.

En luekledd Hummels erklærte seg «sehr glüklich» før han gikk ut til et tusentalls ventende supportere (som luktet øl alle mann) ved Dortmund-bussen. Umiddelbart etter kampen hoppet han også resolutt opp på gjerdet for å takke sine egne fans.

- For å være modig i avgjørende øyeblikk, må du tro på det. Jeg tror dette var et viktig steg for å snu motgangen, sier Jürgen Klopp – som mener dette var suksessoppskriften mot Freiburg:

- Hvis du er passiv mot Freiburg, så vil du få problemer. Vi holdt oppe intensiteten, sier Klopp.

Det fikk Mats Møller Dæhli kjenne på kroppen.

FIKK SPILLE IGJEN: Mats Møller Dæhli i pressesonen etter kampen mot Dortmund lørdag. Foto:Sindre Øgar,

- Når Dortmund er gode, så merker vi at de er et bedre lag enn oss. Vi skal bare kjempe på videre. Nå er det en uke der man får litt restitusjon, så er det Hertha Berlin, sier han.

Freiburg-spilleren, som gikk rett i TV-intervju etter samtalen med VG, er klar på at laget må luke bort grove feil i bakerste ledd.

- Vi har en veldig krevende spillestil. Det er vanskelig, og i tillegg er Dortmund vanvittig gode til å presse, beskriver den norske 19-åringen der han står i rød og sort Freiburg-grilldress.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder