ØDELAGT I NATT: Statuen av Tom Lund fikk hard medfart natt til torsdag. Hodet som ble kappet av er fortsatt forsvunnet. Foto: Eivind Haugen/Helge Mikalsen, VG

Klanen-talsmann: - Vi støtter ikke halshugging

Vålerenga-direktør ringte Bjarmann i LSK og beklaget hendelsen

Kanari-fansen: - Synes du dette er morsomt har du et meget trist liv

Ivar Hoff raser: - Blir irritert over at det ikke er dødsstraff i Norge

LILLESTRØM/OSLO (VG Nett) Vålerengas supporter-talsmannn Christian Kjellsen mener det å halshugge statuen av Tom Lund er å gå langt over streken.

  • Lillian Holden
  • Eivind Haugen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Klanen støtter ikke halshugging. Den/de som har kappet hodet av Tom Lund-statuen får ikke noe kred her i gården, sier Kjellsen til Klanens hjemmeside.

Halshuggingen av statuen har satt LSK-sinner i kok i morgentimene i dag, og mange mener det er Vålerenga-supportere som har vært i sving - de to klubbene møtes til kamp på Åråsen førstkommende søndag. Men foreløpig vet man lite både om hva som har skjedd og hvem som står bak.

Torsdag morgen ble det oppdaget at noen hadde gått løs på statuen av Tom Lund utenfor Åråsen stadion. Hodet var kappet av og er fortsatt forsvunnet. Lillestrøm fikk raskt anmeldt hendelsen, og da VG kom til stedet, var politiet i gang med undersøkelser.

- I utgangspunktet, uten at jeg vet hva som har skjedd, så synes jeg dette er forferdelig, sa Lund til VG tidligere i dag.

Fikk beklagelse

LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann hevder han ikke har gjort seg opp noen tanker om hvem som kan ha utført herværket - heller ikke om det kommer fra Vålerenga-leiren.

- Det får politiet ta seg av. Men jeg har akkurat hatt Pål Breen på telefonen, og han beklaget, forteller Bjarmann til VG. Breen er sportsdirektør i Vålerenga.

FIKK TELEFON I DAG: Torgeir Bjarmann har snakket med VIFs Pål Breen. Foto: Roger Neumann, VG

- Vi vet dette ikke har noe med Vålerenga som klubb å gjøre, sier Bjarmann.

- Måtte ta avstand

Breen bekrefter overfor VG at han var på tråden til sin kollega i Lillestrøm i dag.

- Uavhengig av om dette er mennesker som har forsøkt å skape splid mellom klubber og supportergrupperinger, eller om det er VIF-sympatisører som har gjort dette, så var det viktig å ringe og ta sterk avstand, sier Breen.

Han forteller at telefonen hans omtrent ikke har stått stille siden hendelsen med statuen ble kjent i dag tidlig, en hendelse han for øvrig beskriver som både trist og forferdelig.

- Det er kjedelig å måtte bruke tid på sånne ting, uavhengig av hvem som har gjort dette så må jeg bruke tid på telefonen på å svare for guttunger som ikke skjønner hva de gjør, sier Breen.

Bør melde seg

Klanen-talsmann Kjellsen sier han forventer at de som står bak halshuggingen av statuen melder seg omgående.

- Her er det bare å krype til korset og be om unnskyldning. Lever tilbake hodet og betal reperasjonene, er han oppfordring.
Det er ikke første gang statuen av Lund har fått gjennomgå utenfor Åråsen. I fjor ble den kledd opp i Felleskjøpet-dress, for deretter å bli spraymalt rød. Lignende stunt har skjedd også tidligere.

- Klesstuntet var et muntert innslag i en herlig rivalering, mens nattens stunt slettes ikke faller i samme kategori. Dette ble bare helt feil, og noe Klanen og et samlet Klansstyre tar kraftig avstand fra, sier Kjellsen.

- Meget trist liv

Kanari-fansen reagerer også kraftig på halshuggingen.

- Det er jo bare trist at noen i det hele tatt kan finne på å gjøre det, og å synes det er morsomt. Da har du et meget trist liv, sier leder for Kanari-Fansen, Kenneth Kvebek, til VG.

VGTV: Se intervju med Kanari-Fansen

- Hvem tror du står bak?

- Det er vel naturlig å tenke seg at det er noen fra Vålerenga-miljøet, det er vel ikke noen bombe.

- Har dere vært i kontakt med klanen nå?

- Ja, Klanen tar avstand fra det og det er veldig bra. Jeg tror nok den normale Vålerenga-supporteren synes det her bare er dumt. Jeg vet ikke om de som gjorde dette trodde de kom til å få masse støtte, men der tok de i hvert fall feil,

Illsint Hoff

Tidligere Lillestrøm-spiller og -trener Ivar Hoff ble heller ikke videre glad da han fikk servert nyheten om halshuggingen i dag tidlig.

- Når jeg hører slikt, blir jeg irritert over at det ikke er dødsstraff i Norge. Jeg håper jeg aldri finner ut hvem det er som har gjort det, for da blir jeg bura inne, sier Hoff til Nettavisen.

Hoff trente Lillestrøm i årene mellom 1991 og 1993.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder