FLYTTER FOTBALLKAMP: På grunn av den planlagte marsjen til English Defence League i Walsall, utenfor Birmingham, lørdag må Louis van Gaal og Manchester United i aksjon allerede fredag kveld. Foto:Mehdi Chebil, Polaris/ Oli Scarff,AFP

Høyreekstrem marsj tvinger United ut i fredagskamp

VGs oddstips: Tror på Manchester United mot Aston Villa

På grunn av en planlagt marsj i regi av høyreekstreme English Defence League, har politiet fått flyttet kampen mellom Aston Villa og Manchester United til fredag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den planlagte marsjen skal arrangeres i Walsall, snaut 13 mil unna Birmingham der kampen skal spilles. Dermed er politiet usikre på om de har nok ressurser til å kunne forsvare et arrangement som en Premier League-kamp, og ba om å få flytte kampen.

Politiet har også ønsket å flytte kampen mellom Wolverhampton og Hull til søndag.

Her kan du lese VGs vurderinger av fredagens oddsobjekter

Premier League bekreftet i en pressemelding at de har etterkommet politiets ønsker.

– Ettersom Manchester United skal spille Champions League-kvalifisering mot Brügge kommende uke var det ikke aktuelt å flytte kampen til søndag, heter det i pressemeldingen.

Ikke siste gang ...

Men selv om denne fredagskampen i Premier League er et spesielt tilfelle, er det ikke den siste fredagskampen i den engelske toppserien.

Fra og med kommende sesong vil det bli minst ti nye fredagskamper, og denne gangen av helt andre grunner.

I februar signert Sky Sports og BT Sport under på den nye TV-avtalen med rettighetene til Premier League. En avtale verdt rundt 65 milliarder norske kroner.

Dermed blir fredagens kamp bare en forsmak på hva som vil komme de neste sesongene.

... og ikke første gang

Det er altså sikkert at det ikke er siste gang det spilles Premier League-kamper på en fredag, og det er heller ikke første gang en kamp, med unntak av helligdager, spilles på en fredag.

Sist gang var i 2003 da Arsenal slo Newcastle 3–2 på Highbury. Så tidlig som i 1983 ble det spilt en ordinær toppseriekamp i England på en fredag. Da møtte Tottenham Manchester United.

I kveld skal altså United i aksjon igjen. Louis van Gaals menn fikk med seg det viktigste fra premieren mot Tottenham – nemlig tre poeng – utover det imponerte ikke de røde djevlene nevneverdig.

Aston Villa fikk også med seg tre poeng i sin åpningskamp. De slo nyopprykkede Bournemouth 1–0 på bortebane.

United må fortsatt klare seg uten Marouane Fellaini som soner karantene fra forrige sesong, mens Phil Jones fortsatt er skadet. Villa må trolig klare seg uten Gary Gardner og Jores Okore.

United fortsetter trolig uten David de Gea i mål, og Daley Blind får trolig fornyet tillit i midtforsvaret. Likevel tror vi de røde djevlene tar en ny tre poenger her. Laget har ikke tap på Villa Park siden 1995, og har vunnet 16 av 23 oppgjør borte mot Aston Villa siden den gang.

United-seier gir 1,60 i odds, kampen har spillestopp 20.40 og vises på TV 2 Sport Premium.

Her kan du lese VGs vurderinger av fredagens oddsobjekter

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool16151040142646
2Leicester City16122239102938
3Manchester City16102444192532
4Chelsea169253124729
5Manchester United166642519624
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder