SMIL: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen gliser bredt etter gårsdagens sliteseier. VGs kommentator tror han kan feire seriegullet om en drøy måned. Foto:Ned Alley,NTB scanpix

Kommentar: Om en drøy måned er gullet klart, RBK

Når du ser Rosenborg spille fotball i 2015, så ser du et lag som vet at de kommer til å score. Uansett. Derfor vinner de også ligagull – jeg tipper det er klart etter møtet med Stabæk 13. september.

  • Knut Espen Svegaarden (kommentar)
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Rosenborg har scoret 2,6 mål i snitt pr kamp så langt denne sesongen. 48 scoringer er 12 mer enn nest beste lag scoringsmessig – Molde.

Det er også grunnen til at RBK nå leder med syv poeng på Stabæk, med 12 kamper igjen å spille. De har matchvinnere, men i går måtte trener Kåre Ingebrigtsen bytte inn «de faste» spillerne for at det skulle løsne. 1. omgangen var en skuffelse, spesielt etter den sterke 2. omgangen i Europa League-kvalifiseringen forrige uke.

Men med Ole Selnæs inn som anker og midtpunkt på laget etter pause, og med sterke Holmar Örn Eyjolfsson inn som stopper ved siden av Johan Lædre Bjørdal, tok det ikke lang tid før RBK fikk kontroll på en kamp Sarpsborg 08 ledet til pause.

LES OGSÅ: Sikker på å beholde stjernene

Fredrik Midtsjø scoret med hodet. Det skjer ikke så ofte, men så kom Pål André Helland med en ny frisparkperle, hans 11. scoring i Tippeligaen i år, og da de trengte det som mest, etter at Sarpsborg utlignet på en kanon fra Steffen Ernemann, dukket toppscorer Alexander Søderlund opp på en retur. 3–2 med midtspissens ligamål nummer 16 i år.

Men det var Selnæs, en nytelse av en fotballspiller, som snudde kampen på hodet. Det er med han på rett plass at RBK-spillet flyter. Selnæs vet å spille ballen i rett tid, med riktig hastighet og korrekt vinkel på pasningen.

KOMMENTERER: Knut Espen Svegaarden. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

Da kommer RBK-angrepene i bølger, og dermed ble det også tre nye, fortjente poeng – og tre nye scoringer.

27 mål ble det scoret i de fem kampene i Tippeligaen søndag. Det er mer enn fem mål pr kamp, og det gir i hvert fall god underholdning. Om det er et tegn på kvalitet er en helt annen sak.

Men når ikke kvaliteten er all verden, så hjelper det godt på med scoringer fra alle vinkler. For publikum får i hvert fall noe å diskutere på veien hjem.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder