Commons beklager utbruddet: – Jeg var veldig frustrert

Deila er «happy» for at Celtic-spilleren ber om unnskyldning

Celtic-blogger til VG: – Ronny er under ekstremt press nå

Ronny Deila (40) varslet en alvorsprat med Kris Commons (32) etter at han skjelte ut Celtic-benken på Aker stadion. Nå beklager midtbanespilleren utbruddet.

Artikkelen er over fire år gammel

– Jeg beklager reaksjonen min i går kveld. Det burde aldri skjedd i offentlighet, sier Commons i en pressemelding på Celtics hjemmeside.

32-åringen scoret skottenes reduseringsmål i 1-3-nederlaget mot Molde, og likte svært dårlig å bli byttet ut et kvarter før slutt. TV-bildene viste en rasende Commons som skrek, kjeftet og gestikulerte på sidelinjen.

Opptrinnet så først og fremst til å være rettet mot Ronny Deilas assistenter - John Kennedy og John Collins.

– Det er ikke akseptabelt. Vi er et lag. Det er ikke måten å vise det på. Jeg forstår at spillerne er skuffet, men det er ikke måten å vise det på. Slik oppførsel er respektløs, og vi må snakke med ham om det, sa Deila etter torsdagens kamp.

Bakgrunn: Commons raste på Celtic-benken etter å ha bli byttet ut

Beklaget overfor medspillerne

Det resulterte ikke overraskende i fredagens pressemelding der 32-åringen, som har vært inn og ut av laget under Deila, understreker at han fortsatt har stor tro på at skottene kan avansere fra gruppespillet i Europa League.

Ifølge Celtics Leigh Griffiths skal Commons i dag også ha beklaget overfor lagkompisene.

– Jeg var veldig frustrert over hvordan kvelden hadde blitt, men håndterte uansett ikke dette på rett måte. Frustrasjonen min over å tape kamper og vilje til å vinne vil aldri forandre seg. Jeg vet vi er en del av et lag her i Celtic, og jeg er stolt over å være en del av det, melder Commons.

På sosiale medier har Celtic-fansen spekulert i hvordan Deila kom til å håndtere episoden. Den tidligere Strømsgodset-sjefen vil ikke kommentere om Celtic-spilleren kan vente seg en form for straff fra klubben for utbruddet.

BRÅK: Her byttes Kris Commons ut og langer ut mot Ronny Deila og Celtic-benken. Foto: , Scanpix

– Jeg er «happy» med det. Det var viktig. Han kom til meg i morges og beklaget. Akkurat hva som ble sagt blir mellom oss, sier Deila på fredagens pressekonferanse konfrontert med Commons' pressemelding.

Presset Deila

Celtic-fansen har vært delte i synet på utbruddet de siste 12 timene. Noen mener målscorer Commons gikk altfor langt mens andre hevder 32-åringen hadde rett til å reagere mot trenerstaben etter en svak Celtic-kamp.

Supporterne skal ha hyllet ham da han gikk inn på spillerbussen etter tapet i Molde.

– Jeg så ikke hva som skjedde med Kris. Alle blir jo sinte når de byttes ut. Men fotball er et lagspill. Uansett hvilken avgjørelse manageren tar, så må vi takle det, sa kaptein Scott Brown.

I en avstemning på sin egen nettside spurte skotske Daily Record sine lesere hvem de støtter. 48 prosent svarte Commons, 19 Deila og 33 ingen av dem.

Hevder presset er ekstremt

I en annen avstemning svarte hele 72 prosent at de ikke lenger hadde tro på Deila etter nederlaget i Molde.

– Jeg forstår at supporterne er frustrerte og sinte. Veldig mange reiser rundt for å se Celtic med store forventninger. Vi er veldig lei oss og skuffet. Nå må vi se videre og gjøre det godt igjen, sier Deila som søndag møter Dundee United på Celtic Park.

– Ronny er under ekstremt press nå. Det er vanskelig å snu hvordan han skal klare å snu dette. Molde-kampen var en fiasko. Han viste ikke Molde nok respekt. Det samme skjedde mot Malmö og Legia. Man kan skylde på spillerne, men dette er en taktisk feil Ronny må ta ansvar for, sier Paul Brennan - mannen bak anerkjente bloggen Celtic Quick News.

– Kan Deila få sparken allerede nå i høst?

– Celtic går gjennom noen prosesser før de sparker en manager. De har en viktig cupkamp onsdag og viktig seriekamp mot Aberdeen neste helg. Disse kampene blir Ronnys viktigste bekymring nå.

For ordens skyld: Celtic leder den skotske ligaen to poeng foran Aberdeen etter 11 serierunder. I ligacupen møter Glasgow-klubben Hearts i kvartfinalen onsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder