UTE TIL LUNSJ: Tor Ole Skullerud har opplevd en eventyrlig suksess som Molde-trener etter at han overtok foran denne sesongen. – Jeg hadde aldri drømt om så gode resultater, sier 43-åringen.

UTE TIL LUNSJ: Tor Ole Skullerud har opplevd en eventyrlig suksess som Molde-trener etter at han overtok foran denne sesongen. – Jeg hadde aldri drømt om så gode resultater, sier 43-åringen. Foto:Per Tormod Nilsen,VG

Dag-Eilev Fagermo: - Skullerud har den letteste trenerjobben i Norge

Molde-treneren slår tilbake mot kritikken:

Tror folk ler av Odd-trenerens uttalelser

Mener MFK driver bedre enn andre klubber

MOLDE (VG) Tor Ole Skullerud (43) er lei av at folk som
Dag-Eilev Fagermo stempler Molde som en «kjøpeklubb».

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Odd-treneren har vært blant de hardeste kritikerne av hvordan den suverene serielederen har bygget seg opp på.

- Bare Oljefondet er større enn lommeboken til Molde, sa Fagermo til VG etter at han hadde påført MFKs eneste tap så langt denne sesongen tidlig i april.

Og da Tor Ole Skullerud prøvde å hente Elbasan Rashani til Romsdal tidligere i sommer uttalte Fagermo følgende til Telemarksavisa:

- Molde får jo ikke frem spillere selv, så det overrasker ikke at de igjen prøver å hente fra oss.

KRITISERER MOLDE - IGJEN: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mener Molde har kjøpt seg hegemoniet i norsk fotball. Her jubler han etter seieren over Vålerenga i cupen i juni. Foto:Trond Reidar Teigen,NTB scanpix

- Har den letteste trenerjobben

Over en lunsj i Molde etter den søte triumfen over Rosenborg rister Molde-treneren oppgitt på hodet av kritikken.

- Alt Fagermo kommer med nå tror jeg folk bare smiler i munnviken av. Nå har han skutt så mange ganger at folk ikke gidder å høre på ham lenger. Hvis han har glede av å holde på med det, så må han bare fortsette, sier Skullerud.

- Fagermo har også uttalt at Molde kommer til å vinne serien med 10-15 poeng?

- Han prøver vel å skyve alt av forventninger opp hit, da, svarer han.

Konfrontert med uttalelsene fra Skullerud, sier Fagermo:

- Molde er jo en kjøpeklubb. Det er ikke noe å diskutere. I sommer prøvde Molde å kjøpe både Elbasan Rashani og Fredrik Semb, men ingen av de ville dit. Jeg vet at Skullerud også har prøvd seg på Fofana i Lillestrøm. Det er ingen som ler av det jeg sier, jeg tror de fleste støtter meg.

- Men Molde har jo lyktes bedre enn mange andre klubber med penger?

- Ja, det skal de ha honnør for. Det er andre klubber som har hatt mye penger og brukt det på mye rart. Molde har vært flinke, men de har kjøpt seg hegemoniet i norsk fotball. Tor Ole Skullerud har den letteste trenerjobben i Tippeligaen. Han kan sitte å plukke hvilket som helst talent i Norge. Ingen av klubbene har råd til å si nei, sier Dag-Eilev Fagermo.

Mener MFK fortjener ros

Tor Ole Skullerud mener at Molde i større grad fortjener anerkjennelse for å ha bygget klubben langsiktig med å hente lovende norske unggutter – for så å utvikle spillerne videre, og selge noen til utenlandske klubber med god fortjeneste.

- Å ta klubben for at man driver godt, og at man skal få et sånt stempel, det synes jeg er urettferdig. Ja da, vi kjøper mye, men vi selger også ekstremt mye. Vi har solgt for vesentlig mer enn vi har kjøpt for. Det er sånn man må drive fotballklubb.

Serielederen har utvilsomt truffet bedre enn andre norske klubber på overgangsmarkedet de siste årene. At spillerne i tillegg er unge, og har de beste årene foran seg som fotballspillere, mener Skullerud er en viktig del av suksessoppskriften.

- Det er undervurdert i måten Molde omtales på. Det snakkes om veldig mye penger. Så snakker man for lite om hvor en del av de pengene kommer fra. Det har vært noen fantastiske eiere som har bidratt voldsomt, men klubben Molde har gjort ekstremt gode valg i forhold til spillerlogistikk. Vi sitter med en spillerstall som er attraktiv for utenlandske klubber. Det er ikke tilfeldig at det er masse speidere her hver gang vi spiller. Da ruller og går det i en veldig god syklus.

- Det handler om å treffe

Det siste året har Molde solgt spillere som Magnus Wolff Eikrem, Mats Møller Dæhli, Jo Inge Berget, Even Hovland og Vegard Forren. Sistnevnte ble til og med solgt og hentet hjem igjen med god fortjeneste.

Mens de fleste andre klubbene i Tippeligaen sliter med voldsomme minustall har Molde aldri vært i en bedre posisjon både sportslig og økonomisk.

- Se på Vålerenga og Lillestrøm. To store klubber som tidligere har hatt store budsjetter. De er ikke der nå. Det handler om å treffe, da. Der har Molde vært kjempeflinke over flere år, mener Tor Ole Skullerud.

Aktuelt med flere kjøp

Med ni poengs ledelse til Strømsgodset går han nå inn i sin mest hektiske periode som Molde-trener. De neste 32 dagene skal det spilles ti kamper, så sant ukrainske Zorja Lugansk slås i Europa League-kvalifiseringen. Derfor vil trolig MFK forsterke stallen ytterligere i dette overgangsvinduet.

- Det kan godt hende. Hvis vi finner gode nok spillere, så kan det fort skje. Men jeg er ikke noe glad i å prate om spillerlogistikk. Det er ting som foregår i det stille. Når det er klart, så er det klart, påpeker Kongsvinger-mannen.

- Dere har utrolige 13 seire, tre uavgjort og bare ett tap i Tippeligaen. Hvor mye bedre hadde dere vært hvis spissparet Björn Bergmann Sigurdarson og Fredrik Gulbrandsen hadde fått være skadefrie i tillegg?

- Jeg er ikke så sikker på at vi hadde vært så mye bedre. Det er laget og maskineriet som må fungere. Resultatene viser jo at vi ikke hadde kunne tatt så mange flere poeng. Men jeg gleder meg veldig til å få de to spillerne tilbake.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder