VANT, MEN TAPTE: Norge vant over Kosovo i juni, men Kristoffer Ajer til høyre skulle egentlig sonet for karantene. Nå er seieren blitt fratatt. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

U21-landslaget mister seier etter Ajer-tabben

U21-lagets EM-sjanser blir kraftig svekket. UEFA har som ventet fratatt U21-landslaget tre poeng etter bruken av Kristoffer Ajer mot Kosovo.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Norges U21-lag slo Kosovo 5-0 i EM-kvalifiseringen i juni, men benyttet en suspendert Ajer. Han skulle stått over kampen etter å ha fått rødt kort for Norges G19-lag mot Spania i mars. Dermed mister Norge tre poeng, og NFF vil ikke anke dommen.

– Det er en endelig bekreftelse på noe vi var ganske sikre på at vi skulle bli møtt med. Vi er ikke overrasket over denne beslutningen. Den største skuffelsen tok vi da vi oppdaget hva som hadde skjedd, sier Alf Hansen, direktør i sportsavdelingen i Norges Fotballforbund, til NTB.

Les også: Norsk fiasko: – Det er så barnefeil

Celtic-spiller Ajer scoret 2-0-målet i storseieren mot Kosovo. Norges Fotballforbund har forklart Ajer-missen med "åpenbar systemsvikt".

– Vi skal se på den skriftlige redegjørelsen som kommer etter hvert. Da får vi ta stilling til det. Dersom det viser seg at vi har noe å gå på, kommer vi ganske til å anke, men den sannsynligheten er veldig liten, bekrefter Hansen.

Les også: Ødegaard storspilte i leken U21-seier

NFF kunne vært taktiske rundt bruken av Ajer ved å innlemme ham i A-landslagets VM-kvalifiseringstropp mot Tsjekkia.

– Hadde han vært i troppen mot Tsjekkia, og vi hadde vært bevisste på dette, kunne han ha sonet i den kampen. Det er helt riktig, sier Hansen.

Dette sa U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud etter at tabben var kjent:

Generalsekretær Pål Bjerketvedt har lovet nye rutiner og at en slik uheldig sak ikke igjen vil dukke opp.

Fikk du med deg? Kommentator tror RBK aldri kommer til Champions League igjen

– Vi har hatt en god runde internt hos oss, sier Hansen.

– Hvordan har det vært å stå i en slik sak?

– Det er ikke noe hyggelig å stå i en slik sak. Det er ikke dette som er det mest motiverende med å jobbe i fotballen. Vi skulle gjerne vært foruten denne saken, sier Hansen til NTB.

Spilleren selv hadde spurt NFF om han faktisk var spilleberettiget. Det fikk han "ja" til svar på. Heretter skal flere personer i Fotballforbundet sjekke spillernes tilgjengelighet og eventuelle suspensjoner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder