FORTSETTER HER: Lionel Messi. Foto: Daniel Ochoa De Olza AP

Messi knuser Ronaldo – signerer monsteravtale med Barcelona

Barcelona bekrefter at Lionel Messi (30) er enig om å forlenge kontrakten med klubben.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den argentinske superstjernen har, etter mange måneder med spekulasjoner, blitt enig med Barcelona om å forlenge kontrakten frem til 30. juni 2021. Det foreligger også en mulighet til å forlenge avtalen med ytterligere ett år.

Den nåværende kontrakten utløper i juni 2018.

Les også: Thorstvedt reagerer på Kings prislapp: – Veldig rart

Kontrakten vil bli signert når Messi kommer tilbake fra sin trolig svært romantiske ferie i løpet av et par uker, skriver FC Barcelona på sine hjemmesider.

Det går an å si at det er glade dager for fotballstjernen, som giftet seg med barndomsvennen Antonella Roccuzzo denne helgen. Messi så litt brydd ut da han ble overtalt til å kysse sin kjære opptil flere ganger på rød løper:

Passerer Ronaldo

Messis nye lønn gjør ham, ifølge flere spanske medier, til Europas best betalte fotballspiller: 35 millioner euro, altså 333 millioner kroner, skal være hans nye årslønn.

Frem til nå var det Cristiano Ronaldo som ledet lønnskampen mellom de to superstjernene; ifølge Football Leaks, gjengitt av Aftonbladet, har portugiseren en årslønn på 240 millioner kroner.

Messis nåværende årslønn i Barcelona skal ligge på 205 millioner kroner.

Reagerer på Messis provoserende feiring:

Disse tallene innbefatter kun årslønnen spillerne får i sine klubber. De tjener naturligvis enorme summer på sponsoravtaler og lignende i tillegg.

Slik blir den nye Messi-avtalen feiret på Barcelonas Twitter-side:

Ikke best betalt

Til tross for den nye, svimlende kontrakten, er Messi fortsatt ikke verdens best betalte fotballspiller. Han er nemlig slått av to landsmenn som spiller i kinesisk fotball.

Ezequiel Lavezzi, som signerte for Hebei China Fortune i 2016, tjener angivelig 450 millioner kroner i året. På andreplass kommer Shanghai Shenhuas Carlos Tévez, som soper inn ydmyke 358 millioner kroner.

Ingen av dem er imidlertid i nærheten av tallene Messi kan vise til på fotballbanen. Den femdoble Ballon d'Or-vinneren har scoret 507 mål på 583 kamper for Barcelona.

Siden han kom til klubben som 13-åring i 2000, har Messi vunnet åtte La Liga-titler, fire Champions League-trofeer og fem spanske cupgull.

Nå kan Barcelona-fansen glede seg til flere store øyeblikk med sin lille nummer 10.

PS! I samarbeid med Strive ser du 10 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i vår. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder