JAKTER MÅL: Mohamed Elyounoussi scoret seks ganger for Sarpsborg 08 forrige sesong. Mot Aalesund og Michael Barrantes scoret han sitt første for Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB Scanpix

Elyounoussi med frekk hæl-scoring i Molde-debuten

Treneren: - «Moi» klarte seg strålende i 90 minutter

Norlings gull-jagende Brann gikk på Start-smell

(Molde - Aalesund 3-1) Stortalentet Mohamed Elyounoussi (19) viser allerede før sesongstart hvorfor den tidligere U21-sjefen Tor Ole Skullerud (43) har hentet ham til Molde.

Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I lagets generalprøve før Tippeliga-starten mot Aalesund var nemlig 19-åringen sentral. Etter samspill med Daniel Chima Chukwu satte Elyounoussi hælen til og rundtlurte hele Aalesund, keeper Sten Grytebust inkludert.

41 minutter ut i treningskamp-derbyet kunne Elyounoussi dermed notere seg for sin første scoring i Molde-drakten.

- Jeg gjorde mitt beste for å vise meg frem, men jeg kjenner at jeg trenger noen dager til før jeg kjenner de andre spillernes styrker og de kjenner meg. Likevel, jeg følte jeg startet bra og fikk vist meg frem, sier Elyounoussi til klubbens nettside.

Aalesunds Oddbjørn Lie økte Moldes ledelse med et selvmål like etter hans scoring, før Tommy Høiland satte inn 3-0 og Ørjan Håskjold Nyland fomlet ballen i eget nett minutter før slutt.

Det endte til slutt 3-1 på Aker stadion.

- Det er godt med en seier, og det er viktig i generalprøven. Det må vi ta med oss inn når sesongstarten kommer, sier Elyounoussi.

Trener Tor Ole Skullerud sa senest fredag til VG at han er meget godt fornøyd med spillerne han har til rådighet.

Vurderer flere signeringer

Mannen som tok over etter Ole Gunnar Solskjær i Molde, har hentet Björn Bergmann Sigurdarson, Harmeet Singh og Elyounoussi til klubben siden januar.

- «Moi» klarte seg strålende i 90 minutter. Det er en spennende kar vi har fått til Molde, noe han bekreftet i denne kampen. Vi kommer til å få mye gøy med ham, sier Skullerud.

Han vil ikke utelukke flere signeringer før sesongstart, men er tydelig på at stallen er nær komplett.

- Jeg fikk bekreftelser på mange ting. Vi har en bred og god stall. Det visste vi før kampen og vet det etter, sier Skullerud.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MOLDE-KOMPISER: Harmeet Singh (til høyre) og Mohamed Elyounoussi har funnet seg til rette i sin nye klubb. Her er de to på trening på Aker stadion torsdag. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Norling etter tap: - Litt surt

Samtidig som én tittelutfordrer vant 3-1, tapte en annen, som selv har hevdet at gull er innenfor rekkevidde, med samme sifre.

Richard Norlings Brann fikk det nemlig tungt mot Start. Gudmundur Kristjánsson, Ernest Asante og Matthiás Vilhjálmsson scoret for sørlendingene, mens Jakob Orlov satte inn Branns eneste scoring.

Midtstopper Daniel Mojsov fikk rødt kort åtte minutter ut i andre omgang. Tross tapet fortviler ikke Branns svenske trener.

- Det er litt surt at vi ikke reiser hjem med en uavgjort eller seier her. Men jeg må likevel si det finnes ting vi kan ta med oss fra denne kampen, forsterke og jobbe videre med, sier Norling til Brann.no.

PS: Førstkommende fredag serieåpner Molde mot Vålerenga hjemme på Aker stadion. Aalesund møter Bodø/Glimt på søndag, mens Brann skal ut mot Sarpsborg 08 og Start gjester Strømsgodset.

PS II: Sogndal tapte lørdag 0-1 for Hødd i en treningskamp. Odd slo Lillestrøm 3-1, mens Haugesund og Sandnes Ulf spilte uavgjort 2-2.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder