SCORET IGJEN: Thomas Sørum trengte bare noen sekunder etter å ha blitt byttet inn på å sette årets første Tippeliga-mål. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
SCORET IGJEN: Thomas Sørum trengte bare noen sekunder etter å ha blitt byttet inn på å sette årets første Tippeliga-mål. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Skadefri Sørum snudde for Godset

Sørum: - Jeg hadde et forferdelig fjorår

FOTBALL

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset - Start 4-2) Thomas Sørum (31) følte seg aldri særlig delaktig i Godsets første seriegull på 43 år. Til det gikk han for mye skadet gjennom sesongen. Men i kampen om å forsvare tittelen, kan Sørum bli viktig.

Publisert: Oppdatert: 30.03.14 21:02

Da SIF slet mot Start, la Ronny Deila om til 4-4-2 og byttet inn Sørum da 2. omgang startet. Det ga umiddelbart uttelling.

Bare 43 sekunder etter pause scoret Sørum. 23 minutter senere serverte han Gustav Wikheim til 4-2 - og kampen var avgjort.

VG Live: Slik var kampen

Thomas Sørum var kun på banen i seks seriekamper da SIF tok gullet. Han har slitt voldsomt med å komme tilbake etter skade, i snart et år.

- Jeg vil score mål, og selvfølgelig er det kjempegøy å være med å bidra igjen. Jeg hadde et forferdelig fjorår, men håper og tror at det snur nå, sier Sørum til VG.

Men nå skal skadeproblemene være løst. Og det er gode nyheter for Godset, som trenger flere spisser enn Peter Kovacs.

- Vi har fire gode spisser nå når Sørum viser seg fram, Thomas Lehne Olsen er på gang og vi trolig signerer en spiss i morgen, sier SIF-trener Ronny Deila til VG.

Asante-dobbel

I en meget underholdende 1. omgang, fikk vi fire scoringer. Her var det både tabber, gode prestasjoner, flaks og uflaks om hverandre. Ernest Asante er mer kjent for sine kvikke føtter enn for scoringer, men i går var det omvendt.

Lynvingen gjorde både 1-0 og 2-1 til Start. Den første scoringen kom etter en komisk mix-up mellom keeper Adam Larsen Kwarasey og den unge stopperen Marius Høibråten (19) hos Strømsgodset.

- Jeg burde blitt stående. Asante er så hurtig, og det visste jeg jo fra før, sier Kwarasey til VG.

Misforståelsen førte til at Asante plutselig var alene og målet var åpent. Han hadde bare å trille ballen i det tomme buret. Da var det spilt 10 minutter på Marienlyst.

Gustav Wikheim utlignet for Godset sju minutter senere, etter et innlegg fra Jarl André Storbæk. Men så var det Espen Hoff, smarte Espen Hoff, som åpnet SIF-forsvaret og serverte til en umarkert Asante.

Scoringen var ikke like enkel som den første, men det var ikke langt unna. Start var i ledelsen igjen etter 27 minutter.

- Målet mitt er å score 10 mål denne sesongen, sier Gustav Wikheim til VG.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Avgjorde

Nykommer Francisco junior utlignet åtte minutter senere, etter kaos etter en corner. Omgangen var ellers preget av skader og mange frispark. Hjemmepublikum var ikke direkte fornøyd med dommer Svein Ivar Moen, for å si det mildt...

SIF la om til 4-4-2 etter pause, og fikk umiddelbart svar på om det var rett da Peter Kovacs spilte spissmakker Thomas Sørum gjennom til ledelse 3-2.

Wikheim gjorde 4-2, og SIF fikk den poengmessige og underholdningsmessige starten alle i Drammen håpet på.

- De er mer effektive og bedre enn oss i visse faser av spillet. I tillegg er vi ikke kyniske nok i forsvar. Men jeg tar lilkevel mye positivt med meg fra denne kampen, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til

Her kan du lese mer om