Aalesund-treneren etter 0-5: – Bare å legge seg helt flat

Skår i gleden: Kaptein Tore Reginiussen røk akillessenen

FOTBALL

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg - Aalesund 5-0) Harald Aabrekk (59) har innført et knalltøft treningsregime i Aalesund. Mot Rosenborg på Lerkendal fikk han se Pål André Helland (25) og Alexander Søderlund (27) løpe sine spillere i senk.

Publisert: Oppdatert: 20.05.16 01:31

Rosenborg-laget serverte 90 minutter med festfotball til de rundt 19.872 tilskuere på stadion i årets første serierunde mot Aalesund. Ifølges VGs beregninger skapte Rosenborg hele 15 målsjanser i løpet av kampen. Fem av dem endte med scoring.

Aalesund hadde ingen.

VG Live:Les referat fra kampen

Midtspiss Alexander Søderlund og sidespiss Pål André Helland, banens bestemann, kom til flerfoldige sjanser i løpet av kampen, men stoppet på to mål hver.

– Hjemme på Lerkendal skal vi slå alle lagene i landet hvis vi gjør det vi skal. Med det laget vi har er vi det beste i ligaen. Vi slapp nesten ikke Aalesund til en eneste sjanse. Vi var veldig gode, sier Pål André Helland til VG.

Helland bommet også på straffe i andre omgang. Innbytter og spiss Tomas Malec, som kom inn for Alexander Søderlund rett før slutt, satte punktum med et hodestøt etter 84 minutter i en kamp der stemningen ble satt i minuttene før kampstart.

– Rammen rundt kampen var fantastisk. Vi hadde 20.000 på stadion og da er det viktig at vi presterer, slik at de kommer tilbake. I veldig store deler av kampen presterte vi bra og så ut slik vi ønsker å se ut. Vi er veldig bra, sier Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen til VG etter kampen.

Aalesund-trener Harald Aabrekk hadde på sin side ingen unnskyldninger etter at laget hans ble smadret i Trondheim.

– Det ble en kamp for å unngå et styggere resultat. Rosenborg var så mye bedre enn oss. Vi har en del unge spillere på laget og fikk en verst tenkelig start. Det bryter ned entusiasmen vi skulle bygge opp. Men likevel er Rosenborg så mye bedre enn oss. Det er bare å legge seg helt flat, sier Aabrekk til Cmore.

VG-lupen 2015:Rosenborg

Hyllet legenden

Før kveldens kamp ble Rosenborg-legenden Odd Iversen, som døde 29. desember i fjor, hyllet med ett minutts stillhet, sang fra Åge Alexandersen (Rosenborg-låten «Et bilde tå'n Ivers» og stående applaus av tusenvis av tilskuere.

– Vi får vel ikke tatt farvel med ham på en bedre måte. Åge spiller live og vi scorer fem mål, helt etter hjertet til «Ivers», sier Helland til VG.

– Du blir ydmyk når laget spiller og 20.000 synger til «Ivers». Jeg fikk gåsehud før kampen, fortsetter tomålsscoreren.

Noen få minutter etter hadde Rosenborg allerede scoret sitt første mål. Pål André Helland dukket opp i feltet og stanget vertene i ledelsen etter et langt innkast fra Mikael Dorsin - før minuttet hadde gått.

Samme mann satte sitt andre kvarteret etter, før Alexander Søderlund sendte Rosenborg til pause med en 3-0-ledelse.

VG-lupen 2015:Aalesund

Aalesund kom mer med i andre omgang, men maktet ikke å komme til en skikkelig målsjanse i løpet av 90 minutter. I stedet fortsatte Rosenborg å torpedere Aalesunds forsvarsrekke, anført av en glitrende Helland og Søderlund. Sistnevnte satte inn 4-0 før han ble byttet ut rundt 10 minutter før slutt. Innbytter Tomas Malec satte spikeren i kista seks minutter før slutt.

Et stort skår i gleden ble derimot at Tore Reginiussen røk akillesen i andre omgang. Han er ifølge Rosenborgs klubblege ute i seks til ni måneder.

– Det er trist for han Tore og trist for oss. Dette gjør oss langt mer sårbare på stopperplass enn det ville gjort med Tore. Vi vil savne ham, sier Kåre Ingebrigtsen.

Her kan du lese mer om