Spansk ekspert til VG: Ødegaard får trolig ikke a-lagsspill før han er 19 år

Men de norske ekspertene tror at Real Madrid er et godt valg

MADRID/OSLO (VG) Martin Ødegaard (16) må belage seg på enten reservelagsfotball eller utlån. Det hevder spansk Real Madrid-journalist overfor VG.

  • Stine Løvmo Lie
  • Eivind Haugen
  • Øyvind Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Han kunne velge og vrake mellom storklubber, men Ødegaard landet på Real Madrid. Nå er alt klart for forhandlinger mellom 16-åringen og gigantklubben.

Juan Castro i Marca jobber svært tett på La Liga-klubben, og han at tror Ødegaard har valgt Real fordi det er det største klubben i verden.

– Hvor lenge må han være i klubben før det er snakk om spill for førstelaget, tror du?

– Jeg tror han er nødt til å spille på Castilla eller bli lånt ut til en annen klubb. Det kan være han får noen innhopp, men regelmessig på a-laget får han ikke spille før han er rundt 19 år.

– Hva tror du da om at Real Madrid skal ha lovet ham førstelagsspill?

– Det tror jeg ikke de har gjort. De kan ikke gjøre det. Det er i så fall et løfte de ikke kan holde. Real Madrid har tilbudt ham gode treningsmuligheter, men ikke spill på førstelaget.

Forstår at det frister

– Han har valgt den vanskeligste veien. Det synes jeg er spenstig, sier TVs fotballekspert Petter Myhre til VG.

Kommentatoren har imidlertid full forståelse for at den regjerende Champions League-mesteren frister.

– Det å lære sammen med de beste, blir aldri en feil inngang. De har et fantastisk treningsanlegg, og de har Zinedine Zidane som reservelagstrener. Hvis man ser bort fra den lange veien til fast førstelagsspill, er det utrolig mange andre ting som taler for at Real Madrid er et godt valg, og jeg er overbevist om at han og faren er trygge på at dette er riktig.

– En klubb man ikke sier nei til

EKSPERT: Øyvind Alsaker Foto:Heiko Junge,NTB scanpix

TV 2-kollega Øyvind Alsaker er lang på vei enig med Myhre:

– Det er tøft gjort å gå for det største når han har muligheten til det. Jeg liker at han sikter høyere enn, med all respekt, en klubb som Ajax. Det vitner om en 16-åring med veldig stor tro på egne ferdigheter og store krav til egen utvikling.

– Historisk sett er dette en overgang vi aldri har vært i nærheten av. Solskjær til Manchester United er det nærmeste. Da var det også en sånn «Jøss, er han god nok til å spille der?»-følelse. Det fikk vi svaret på, for å si det sånn, sier Myhres TV 2-kollega Øyvind Alsaker.

– Jeg har sagt hele veien at Real Madrid er en klubb man ikke sier nei til. At vi nå får en norsk spiller dit, er fantastisk spennende, avslutter TV 2-kommentatoren.

Redaktør i fotballmagasinet Josimar Frode Da Costa-Lia stemmer i:

– Real Madrid er verdens største klubb målt i alle parametere. Du skal ha noen ganske gode argumenter for å takke nei, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet

TOMMEL OPP: Ekspertene er trygge på at Ødegaard har valgt riktig. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Klyper seg i armen

EKSPERT: Roar Stokke Foto:Jon-michael Josefsen,NTB scanpix

Roar Stokke er også fra seg av begeistring:

– Man må nesten klype seg i armen over det norske fotballfenomenet som slo igjennom i 2014 og ender opp i europas beste klubb. Det var året det definitivt var eksotisk å være et norsk fotballtalent, melder Viasat-eksperten.

Han poengterer at de aller færreste blir så gode som de ser ut til å bli, og at steget fra ung og lovende til etablert stjerne, er stort.

– Måtte de beskytte ham og la ham leke fotball lenge. Han er bare 16 år ung og skal vare i 20 år til som spiller. Minst.

Stjernemottakelse

– Personlig ville jeg ikke rådet en 16-åring til å velge Real Madrid. Det krever en enorm modenhet å klare seg der. Ajax hadde vært mitt råd, fordi der ville det vært bedre muligheter for spilletid. Men naturligvis er man sikret et videresalg i hvis en ikke lykkes i Real Madrid. Og hvem sier nei til Real Madrid?, spør Morten Crone Sejersbøl, fotballredaktør i den danske avisen BT.

– Det er ufattelig stort å bli en del av Real Madrid. Da Thomas Gravesen var i klubben hadde vi en journalist utplassert i Madrid det første halve året. Han hadde ikke en eneste fridag. Hver dag er det en ny sak å forholde seg til, forklarer han.

– Jeg vet at Ødegaard var veldig fornøyd med mottakelsen han fikk her. Han ble tatt imot av Florentino Perez, Zinedine Zidane, Carlo Ancelotti og Cristiano Ronaldo, sier den spanske Radio Marca-journalisten Anton Meana til VG

Han tror at det er mye av grunnen til at nordmannen ble overbevist om å bli Real Madrid-spiller.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder