TAR OVER: Steinar Nilsen (t.h.) får hovedansvaret som Tromsø-trener etter at Agnar Christensen ble sparket i dag. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

TAR OVER: Steinar Nilsen (t.h.) får hovedansvaret som Tromsø-trener etter at Agnar Christensen ble sparket i dag. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Nilsen erstatter sparket Tromsø-trener

Steinar Nilsen og Sigurd Rushfeldt tar over ansvaret ut sesongen

TROMSØ/OSLO (VG) Agnar Christensen (44) fikk i dag sparken som Tromsø-trener.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Det stemmer at Agnar Christensen er ferdig som hovedtrener i TIL, bekrefter styreleder Bjørn Nilsen til VG.

Styret hadde et møte med Agnar Christensen tirsdag morgen. Der han fikk beskjed om at han ferdig som trener i TIL.

- Agnar har vært i klubben og bidratt godt i åtte år. Dette var ingen ønskesituasjon for oss. Men styret så på det som nødvendig å ta grep og få inn noen nye impulser etter en dårlig september-måned for TIL.

- Forrige seriekamp var en medvirkende faktor, for å si det forsiktig. Det er mulig vi burde ha tatt affære tidligere.

Steinar Nilsen tar over roret som hovedtrener, mens Sigurd Rushfeldt blir assistenttrener.

«Steinar Nilsen og Sigurd Rushfeldt har i dag takket ja til å ta hovedtrener- og assistenttreneransvaret ut sesongen 2013.» heter det i en pressemelding fra Tromsø.

Artikkelen fortsetter under bildet.

REDNINGSDUOEN: Steinar Nilsen (t.v.) og Sigurd Rushfeldt får jobben med å sørge for at Tromsø ikke rykker ned fra eliteserien. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Tapte mot Start

Tromsø-ledelsen satt i møter i hele går for å finne ut hvordan klubben skal klare å beholde plasssen i eliteserien. I helgen tapte laget 2-3 hjemme mot Start og ligger utsatt til på kvalifiseringsplass bare ett og to poeng ned til Hønefoss og Sarpsborg 08 som ligger på direkte nedrykksplasser.

Etter tapet mot Start gjorde Christensen det klart at han ikke kom til å forlate trenerjobben frivillig.

- Jeg kommer aldri til å gi meg, uansett. Det har jeg aldri i mitt liv gjort. Det kommer jeg aldri til å gjøre noe med. Hvis andre vil det, så er det i deres fulle rett, sa Christensen til VG etter hjemmetapet mot Start.

HAR FÅTT SPARKEN: Agnar Christensen er ikke lenger Tromsø-trener. Foto: Scanpix


Nå får han altså ikke fortsette som trener i de fem siste seriekampene.

Sportsbloggen: «Det burde skjedd før...»

Spillerne visste ingenting

Ruben Kristiansen hadde ikke fått beskjed om at Agnar Christensen er ferdig som TIL-trener da VG kontaktet ham i formiddag. Han og resten av spillergruppa har treningsfri i dag og har ikke fått signaler om trenerens avgang.

- Det er litt overraskende. Vi pleier jo å få beskjed om slikt, sier han til VG.

- Det jeg tenker umiddelbart er at dette er kjedelig for Agnar. Men jeg tenker også at det kan være sunt med litt endringer på grunn av de sviktende resultatene den siste tiden. En ny stemme kan være det som trengs for å snu selvtilliten til flere av spillerne. Jeg ser positivt på dette, legger han til.

Heller ikke TIL-back Hans Norbye hadde hørt noe om saken.

- Jeg har hverken beskjed eller signaler om dette. Jeg har bare lest det som har stått i avisene.

- Ikke overraskende

- Vi har fått det bekreftet. Det er ikke gått ut noe offentlig ennå, men vi kjenner til at han er avsatt, sa sportssjef iTromsø Rune Robertsen til VG.

Han synes det er naturlig at Christensen ikke får fortsette i jobben.

- Nei, det er ikke overraskende. Med TILs resultater siden sommeren, så har dette tvunget seg fram. Det skal henge høyt å sparke noen - det er ikke noe man skal gjøre overilt - men ledelsen hadde ikke noe valg.

Nå tar Steinar Nilsen over som hovedtrener - han ble for kort tid siden hentet inn som assistenttrener.

- Han har berget TIL to ganger før. Veldig merkelig at han ikke overtok med én gang. De valgte på en måte en mellomløsning: De fikk gjort grep, men slapp å sparke treneren. Så kan man i ettertid si at det kanskje ikke var riktig, sier Robertson.

Startet som assistent

Christensen er den første eliteserietreneren som blir avskjediget denne sesongen. 44-åringen startet som assistenttrener i Tromsø under Ivar Morten Normark i 2006, og har senere hatt samme funksjon under Steinar Nilsen og Per-Mathias Høgmo.

Han ble hovedtrener foran denne sesongen etter at Høgmo takket for seg. Tromsø står med bare én seier på de siste 12 seriekampene - ironisk nok mot serieleder Rosenborg.

- Vi har solgt for hardt, og ikke klart å vinne seriekamper som har stått og vippet. Syv uavgjorte er mange tapte poeng, sa Agnar Christensen til VG søndag kveld.

PS! Tromsø spiller Europa League-kamp hjemme mot Sheriff torsdag kveld. Søndag er det seriekamp borte mot Molde.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder