PÅ VEI TIL NEDERLAND: Alexander Sørloth opplevde sin - til nå - største dag på fotballbanen da han scoret fire mål for Bodø/Glimt mot Start tidligere i år. Foto: Mats Torbergsen , NTB scanpix

Rosenborg i ferd med å selge Sørloth til Groningen

Skulle egentlig hjem til Trondheim etter Glimt-oppholdet

Bjørnebye vil ikke kommentere VGs opplysninger

Rosenborg er i ferd med å selge Alexander Sørloth (19) til nederlandske Groningen.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det får VG opplyst fra flere uavhengige kilder.

Rosenborgs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye ønsket ikke å si noe om saken da han svarte på VGs henvendelse litt etter klokken 22.30 tirsdag kveld.

– Vært i seminar i hele dag, i nytt møte nå. Har ingen kommentar om dette, dessverre, skrev Bjørnebye i en tekstmelding.

Les også: Suverene Sørloth senket Start

Skulle egentlig tilbake til RBK

Sønnen til den tidligere landslagsspissen Gøran Sørloth har denne sesongen vært leid ut til Bodø/Glimt. Etter en litt treg start på sesongen har 19-åringen scoret ni seriemål og spilt seg inn i den norske U21-landslagstroppen.

SPISSTALENT: Alexander Sørloth kom inn som innbytter for U21-landslaget mot England i september. Foto: Jon Olav Nesvold , NTB scanpix

Planen har vært at han skulle tilbake til Rosenborg etter denne sesongen, men i stedet er Rosenborg så godt som enig med Groningen om et salg. Med tanke på at trønderne både har Alexander Søderlund og Matthis Vilhjalmsson som rene midtspisser er klubben ganske godt dekket på den posisjonen.

Groningen er i øyeblikket nummer åtte i den nederlandske toppserien. Tidligere har blant annet Erik Nevland spilt i klubben. Etter å ha scoret mange mål for Groningen ble Nevland solgt videre til Fulham i 2008.

Trener Kåre Ingebrigtsen ønsker ikke å kommentere saken og henviser til Stig Inge Bjørnebye.

Heller ikke Alexander Sørloth har svart på VGs henvendelse. Men overgangen skal være svært nær ved å bli en realitet.

Daglig leder i Bodø/Glimt, Bjørn Tore Hansen, sier at klubben ikke er informert om interessen fra Groningen. Naturlig nok, i og med at nordlendingenes leieavtale går ut etter sesongslutt.

Les også: Sørloth scoret fire - slo pappa

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder