I dag tar Høgmo ut playoff-troppen: - Tror Pedersen kommer inn

Den 12. og 15. november er det duket for Norges avgjørende EM-playoff-kamper mot Ungarn. Hvem som får sjansen til å representere landslaget i de, blir klart klokken 14.00.

 • Jonas Wikborg

Artikkelen er over fire år gammel

Da skal landslagssjef Per-Mathias Høgmo (55) presentere den norske troppen som skal møte Ungarn over to kamper i midten av november, to kamper som avgjør om Norge blir å finne under EM i Frankrike i 2016 eller ikke.

VG Direkte kl. 14.00: Vi følger uttaket direkte her!

Skulle Norge slå Ungarn over to kamper, vil herrelandslaget være klar for sitt første mesterskap siden 2000, og hvem det er som får sjansen til å bidra på banen under de to skjebnekampene, avgjøres klokken 14.00.

Forren om EM-sjansen: - En stund til den blir like stor

Det er ikke ventet at Høgmo kommer til å gjøre de altfor store endringene fra sist uttak. Da ble følgende 23 spillere tatt ut:

Rune Jarstein, André Hansen, Ørjan Nyland, Haitam Aleesami, Jo Inge Berget, Valon Berisha, Veton Berisha, Omar Elabdellaoui, Vegard Forren, Pål André Helland, Markus Henriksen, Even Hovland, Tom Høgli, Stefan Johansen, Joshua King, Martin Linnes, Håvard Nordtveit, Ole Selnæs, Per Ciljan Skjelbred, Stefan Strandberg, Alexander Søderlund, Alexander Tettey og Martin Ødegaard.

Fikk du med deg? Wæhler føler seg aldersdiskriminert av Høgmo

Pål André Helland og Tom Høgli måtte melde forfall og ble erstattet av Jone Samuelsen og Jonas Svensson, men begge de to førstnevnte er etter alt å dømme klare til Ungarn-kampene den 12. og 15. november.

Litt mer usikkert er det på spissplassen. Joshua King (23) har ennå til gode å score for sin nye Premier League-klubb Bournemouth samtidig som Marcus Pedersen (25) har herjet siden overgangen til Strømsgodset i sommer. Adama Diomande (25) rekker ikke kampene grunnet skade.

TILBAKE I VARMEN? Marcus Pedersen var sist på banen for landslaget i treningskampen mot De forente arabiske emirater i august 2014. Kanskje er han igjen i troppen når Per-Mathias Høgmo presenterer den klokken 14.00. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

– Jeg tror Joshua King henger i en tynn tråd. Samtidig er dette playoff. Det skal vinnes, og Høgmo vil kanskje ha alle tenkelige offensive muligheter. Da kan det være dumt å vrake en som har tempo og fysikk, sier TV 2-profil Øyvind Alsaker til NTB.

– Jeg tror Pedersen kommer inn. Det er vel det. Det er ikke noen grunn til å gjøre voldsomme endringer så vidt jeg kan skjønne, fortsetter Alsaker overfor NTB.

Les også: Dette er Ungars store problem før playoff-kampene

Det er på linje med hva eksperter har ment til VG.

– Hadde jeg vært landslagssjef, ville jeg valgt ham, ja. Han må definitivt vurderes, sa TV 2-ekspert og tidligere landslagsspiller Jahn Ivar «Mini» Jakobsen til VG i slutten av forrige måned.

Han fikk støtte av TV 2-kollega Petter Myhre.

– Ja, jeg ville tatt ham med. Han kan tilføre selvtillit, og det er noe man trenger i slike viktige enkeltkamper. Joshua King, for eksempel, spiller på et høyere nivå i Premier League, men han scorer ikke mål, og det preger ham på landslaget. Man trenger spillere som er vant til å sette ballen i mål når de kommer til sjanser, sa den tidligere Tippeliga-treneren, som trakk frem fraværet av Adama Diomande som en av grunnene til at Pedersen må med.

Pedersens Høgmo-melding: - Han får ringe hvis han vil ha mål

Les også

 1. Eksperter: Velg Marcus Pedersen, Høgmo!

  Etter ni mål på ni kamper for Strømsgodset, banker Marcus Pedersen (25) på døren til landslagssjef Per-Mathias Høgmo…

Mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Fotball-EM

Flere artikler

 1. Vraket King til VG: - Håper de kvalifiserer seg

 2. Høgmo med flere overraskelser i troppen

 3. Skadet Høgli tatt med til EM-kvalifisering før helsesjekk

 4. Høgmo skal lade opp til playoff-kampene i Norge

 5. VGs landslagskommentator mener: Høgmo trenger ikke Pedersen denne gangen

Fra andre aviser

 1. Høgmo vraket King - Pedersen i troppen

  Aftenposten
 2. Ekspert advarer Norge: - Nå er presset stort

  Bergens Tidende
 3. Her er Norges tropp til skjebnekampene

  Aftenposten
 4. Ekspert advarer Norge: - Nå er presset stort

  Aftenposten
 5. Her er Norges tropp til skjebnekampene

  Bergens Tidende
 6. Ekspert advarer Norge: - Nå er presset stort

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no