... men klubben vil vurdere å fremme saken for sveitsisk rett

MÅ KLARE SEG: Barcelona-stjernene Lionel Messi (t.v.) og Neymar må klare seg uten storsigneringer i det neste kalenderåret. Da sistnevnte gikk fra Santos til Barcelona, var det også styr rundt overgangen, men det er ikke derfor Barcelona nå er nektet å kjøpe spillere. Foto:Manu Fernandez,Ap

Fikk anken avvist i siste sportsankeinstans: Barcelonas kjøpsnekt opprettholdes

Som siste sportsankeinstans har idrettens voldgiftsrett (CAS) avvist Barcelonas anke på kjøpsnekten. Nå ser klubben på muligheten for å fremme saken for den sveitsiske retten.

 • Jonas Wikborg

Artikkelen er over fem år gammel

Idrettens voldgiftsrett (CAS) var Barcelonas siste mulighet innenfor sportsverdenen til å få omgjort FIFAs kjøpsnektavgjørelse, og i dag avviste instansen klubbens anke. Nå vurderer klubben å ta saken videre til det sveitsiske føderale rettssytemet.

Vil se på andre juridiske muligheter

For i utgangspunktet betyr CAS-avgjørelsen at Barcelona ikke får kjøpe spillere i 2015, og både avgjørelsen og grunnlaget for den er klubben svært lite fornøyd med.

I en pressemelding uttrykker klubben sin sterke misnøye og «totale uenighet» med dommen samtidig som de skriver at de vil se på andre juridiske muligheter til å få dommen omgjort, inkludert muligheten til å fremme saken for den føderale sveitsiske domstolen.

For slik det ser ut nå kan hverken ettertraktede Martin Ødegaard (16), som besøkte klubben for ikke lenge siden, eller noen andre spiller bli kjøpt opp av klubben før i januar 2016.

– Etter å ha hørt Barcelonas forklaring, kom panelet i særskilt grad frem til at Barcelona har brutt med reglene som går på å beskytte mindreårige spillere og reglene som går på å registrere spillere for fotballakademier. Derfor står vi fast ved at den fulle straffen gitt av FIFA opprettholdes, heter det i uttalelsen fra CAS, gjengitt i spanske medier.

Det betyr at Barcelona ikke får lov til å kjøpe spillere i de neste to overgangsvinduet og må vente til januar 2016 med å signere spillere. Boten på i overkant av tre millioner kroner opprettholdes også.

Fant feil ved 10 overganger

ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard (16) kan ikke bli Barcelona-spiller i 2015. Foto:Kjetil R. Anda,VG

For katalanernes del begynte overgangsnekt-saken i februar 2013. Da besluttet FIFA å utestenge seks unge Barcelona-spillere: Lee Seung-woo, Paik Seung-ho and Jang Gyeol-hee fra Sør-Korea, Patrice Sousia fra Kamerun, franske Theo Chendri og Bobby Adekanye, en nigeriansk-nederlandsk tenåringen.

Totalt fant organisasjonen feil ved ti av klubbens overganger med mindreårige spillere og i tillegg til å bli nektet å kjøpe spillere i ett år, fikk klubben en bot i millionklassen.

Barca-president raste

Det internasjonale fotballforbundet tok sin avgjørelse i april i år etter at Barcelona ble funnet skyldig i å ha brutt reglene. Det fikk Barcelona-president Josep Maria Bartomeu til å rase.

– Sanksjonen er en straff mot en modell som har eksistert i 35 år og er essensen av denne klubben. FIFA vet at vi passer på barna og gir dem en utdannelse de ikke ville fått i sitt eget land. Det er uaktuelt for oss og gå bort fra vår utdannelsesmodell, sa Bartomeu.

Barcelona anket, og FIFA måtte dermed utsette iverksettelsen av straffen. Den katalanske klubben brukte sommerens overgangsvindu aktivt, og brukte 1,3 milliarder kroner på å sikre seg spillere som Luis Suarez, Ivan Rakitic, Marc-Andre ter Stegen, Claudio Bravo, Thomas Vermaelen, Alen Halilovic og Jeremy Mathieu.

Barcelona fikk deretter anken avvist av FIFA, men valgte å ta avgjørelsen videre til idrettens høyeste ankeinstans, CAS. Tidligere denne måneden fikk klubben muligheten til å legge fram sin sak for dommerne der. I dag ble anken avvist.

Les også

 1. Messi-agent om Ødegaard til VG: – Barcelona er en stor mulighet

  Han er mannen som fikk Lionel Messi til Barcelona som…
 2. Barcelonas problem: Kjøpsnekt kan ødelegge Ødegaard-jakten

  BARCELONA/OSLO (VG) Barcelona har et problem i…
 3. Barcelona anker overgangsnekt - igjen

  Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har avvist Barcelonas anke mot å nekte klubben å signere nye spillere i de…

Mer om

 1. Spansk fotball
 2. Internasjonal fotball

Flere artikler

 1. Barcelonas problem: Kjøpsnekt kan ødelegge Ødegaard-jakten

 2. Dette skal Martin (16) være tilbudt av Barcelona

 3. Barcelona hentet 77 spillere på én dag

 4. Barcelona-presidenten med Neymar-stikk – mener Messi ikke ville gjort det samme

 5. Barcelona-baserte Sport: - Barcelona frykter ny FIFA-straff: Suspenderer 11 ungdomsspillere

 6. Santos ber FIFA utestenge Neymar i seks måneder

Fra andre aviser

 1. Ødegaard kan glemme Barcelona med det første

  Aftenposten
 2. Ødegaard kan glemme Barcelona med det første

  Fædrelandsvennen
 3. - Barcelona vil merke kjøpenekten på sikt

  Fædrelandsvennen
 4. Barcelona-avis hevder FIFA fortsetter å etterforske Real Madrid

  Aftenposten
 5. Gladmelding for Real Madrid: Overgangsnekten reduseres

  Aftenposten
 6. Gladmelding for Real Madrid: Overgangsnekten reduseres

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder