PÅ BENK OG TRIBUNE: David De Gea er for tiden på samling med det spanske landslaget. Der er han andrevalg etter Portos Iker Casillas. I Manchester United har han sittet på tribunen så langt denne sesongen. Foto: Miguel Riopa , AFP

La Liga-sjef gir United skylden for De Gea-tabben

Real Madrid og Manchester United har klaget på hverandre etter at David De Geas overgang til Spania gikk skeis. Nå kaster presidenten i Det spanske fotballforbundet seg inn i skittkastingen.

  • Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er i et intervju med Sky Sports at Javier Tebas sier sin mening om tabben som gjorde at David De Gea måtte bli værende i Manchester.

– Alt jeg vet er at da jeg snakket med Madrid, fortalte de meg at ting skjedde ganske sent. Men jeg tror mer på Real Madrids versjon enn Manchester Uniteds, sier Tebas.

Forhandlingene mellom de to klubbene om overgangen for keeperen i verdenstoppen skal ha startet dagen før overgangsvinduet stengte i England.

En solid pengesum pluss Real Madrid-keeper Keylor Navas skulle sikre den spanske klubben David De Gea.

United: – Ville ikke selge De Gea

– Madrid gjorde alt riktig

Men kluss med overgangspapirene, som ble sendt frem og tilbake mellom klubbene i minuttene før deadline og ikke ble levert ferdige i tide, gjorde at overgangen strandet.

– Jeg har selv vært involvert i situasjoner der ting har skjedd opp mot deadline. Jeg mener Madrid gjorde alt de kunne og alt riktig for å sikre at David De Geas overgang skulle gå i orden, sier Tebas.

Ga hverandre skylden

I etterkant av tabben som kostet Real Madrid en ny stjernekeeper, sendte klubben ut ti punkter der de ga Manchester United skylden. Den engelske klubben fulgte opp med ni egne punkter.

Les også: Slakter Real Madrid og Manchester United

Uansett hvem som har skylden, David De Gea har fått minimalt med spilletid av manager Louis van Gaal så langt denne sesongen. Spanjolen er likevel inkludert i Manchester Uniteds Champions League-tropp.

Ultimatum til De Gea

Kanskje kan keeperen spille seg inn i varmen igjen før neste års EM. Det bør De Gea gjøre om han skal ta plassen til Iker Casillas i Spanias førsteellever.

The Telegraph skriver at United-keeperen kan komme til å stå for Spania når laget møter Makedonia i EM-kvalifiseringen tirsdag kveld. Spanias sjef Vincent del Bosque har gitt beskjed om at De Gea er spilleklar, men om han får sjansen er fortsatt usikkert.

– Han er i form til å spille. Vi har snakket med ham og han er klar. Jeg vet ikke om han kommer til å spille, men at han er OK er alt jeg trenger å vite, sier del Bosque.

Landslagssjefen har tidligere sagt at David De Gea må få tillit i klubblaget dersom han skal være aktuell for Spanias EM-tropp.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City26173667293854
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2612594336741
5Tottenham Hotspur2611784334940
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder