FORNØYD: Åge Petter Christiansen (t.h.), her med Kjetil Rekdal, er fornøyd over å ha kommet til enighet med Stabæk om en nedbetalingsplan. Han innrømmer likevel at klubben har langt igjen før situasjonen ikke lenger er kritisk med tanke på økonomien ellers. Foto:Fredrik Varfjell,NTB scanpix

Kriserammet VIF enige med Stabæk om gjeldsplan

Vålerenga selger unna eierandeler i Vallhall Fotballhall for å få råd til å betale Stabæk. Innen 1. september må i overkant av fire millioner være betalt.

 • Jonas Wikborg

Artikkelen er over seks år gammel

Vålerenga er i økonomisk krise, og det ble ikke bedre for Oslo-klubben at volgiftsretten i slutten av forrige måned dømte Vålerenga til å betale Stabæk 5,6 millioner kroner pluss saksomkostninger som følge av Stengel-saken.

Vålerenga hadde opprinnelig 14 dager på å betale det totale beløpet på 6,2 millioner kroner, men i dag ble klubbene enige om en nedbetalingsplan med avslutning på sensommeren om ett år.

Les også:Christiansen går av som følge av Stengel-dommen.

Selger eierandeler

Innen 1. september 2014 må imidlertid klubben ha betalt to tredjedeler av summen, i overkant av fire millioner kroner. Det opplyser klubben i en pressemelding i dag.

– Vi hadde ikke hatt penger til å betale Stabæk nå, men det var et godt forhandlingsklima og vi ønsker å takke Stabæk for at vi fikk til en god løsning, sier styreleder Åge Petter Christiansen til VG.

Styret i Vålerenga informerer i pressemeldingen at klubben har besluttet å selge sine eierandeler i Vallhall Fotballhall for å få råd til å betale Stabæk.

Det gir 3,5 millioner kroner i kassen, penger som går uavkortet til Stabæk når 1. september står for dør. Da gjenstår det om lag 700.000 kroner.

– De håper vi å ha på plass gjennom vanlige inntekter, for Vålerenga er fortsatt en inntekstbasert klubb, sier Christiansen.

Nærme ny sponsoravtale

I tillegg er Vålerenga ifølge Christiansen svært nære en ny sponsoravtale med DnB. Styrelederen vil foreløpig ikke ut med hvor mye den kan komme til å ligge på, men TV 2 skrev i går at VIF er nær en generalsponsoravtale med DnB som kan være verdt 20 millioner over fire år.

DnB er også i dag tungt inne i VIF og har den eneste sponsorlogoen på forsiden av drakten. Riktignok ikke på brystet, der det har vært tomt også denne sesongen da klubben ikke har klart å lande en generalsponsor - hittil.

Viktig med støttespillere

I tillegg til sponsorer, nevner Christiansen viktigheten av investorer og at supporterne fortsetter å gå på kamp. Han håper virkelig at Tor Olav Trøim, som har bidratt med flere millioner til Vålerenga, fortsetter å hjelpe klubben selv om han har signalisert at han kan komme til å skru igjen krana.

– Vi må snakke med flere, men håper at Trøim blir med videre på en eller annen måte. Han er en veldig viktig støttespiller. Så er det slik at når en forsvinner, kommer det ofte en ny inn. Vi må diskutere alternativene våre, sier Christiansen.

Christiansen påpeker også viktigheten av supporterne, for det er de som er inntektsgrunnlaget til Vålerenga.

– Kan det bli aktuelt med pengeaksjoner blant supporterne igjen?

– Nå har supporterne allerede en innsamling på gang, som har en sommerpause. Vi håper den fortsetter også etter sommeren, sier han.

– Kritisk situasjon

Han tror ikke Vålerenga skal ha store problemer med å nedbetale resten av gjelden til Stabæk på den tiden de har fått, men ettersom Vålerenga er i økonomisk krise, der klubben mangler 10 millioner på driftssiden, er redningsaksjonen ennå ikke over.

– Situasjonen er kritisk, men jeg ønsker ikke å gradere den. Kritisk er alvorlig nok i seg selv, og det er fortsatt mange brikker som skal falle på plass før vi kan si at vi er i havn, sier Christiansen.

Neste motstander for Vålerenga i Tippeligaen er nettopp Stabæk. Klubbene møtes til dyst på Ullevaal den 29. juli i Tippeligaens 17. runde.

– Nå får Stabæk penger, men da får de ikke noen poeng, sier Christiansen spøkefullt.

Les også

 1. VIF-krav kan hindre salg til Nederland

  SKIEN (VG) (Odd – Vålerenga 2-2) Stolpen sto i veien for hans 14. Tippeliga-mål.
 2. Tror på nye Rekdal-år i VIF

  DRAMMEN (VG) Etter å ha løftet Vålerenga opp i medaljestriden tar alle i og rundt klubben det for gitt at Kjetil Rekdal…
 3. Costa Ricas VM-helt takker Vålerenga

  Giancarlo Gonzalez (26) herjet i VM og står på ønskelisten til flere storklubber.
 4. Vurderer å skru igjen pengekrana

  Tor Olav Trøim går inn med ytterligere 5 millioner kroner i Vålerenga, men det kan være siste gang investoren hjelper…
 5. Dom avsagt i Stengel-saken: VIF dømt til å betale Stabæk 5,6 mill

  Dommen i Herman Stengel-saken forverrer VIFs økonomiske situasjon dramatisk.

Mer om

 1. Vålerenga Fotball

Flere artikler

 1. VIF-lederen trekker seg: - Voldgiftsdommen var den utløsende faktoren

 2. Dom avsagt i Stengel-saken: VIF dømt til å betale Stabæk 5,6 mill

 3. Vurderer å skru igjen pengekrana

 4. – Vålerenga trenger nesten 22 mill.

 5. Vålerenga vil ikke bekrefte høyt krav i sist overgangsvindu: Kjartanssons pris: 24 millioner kroner

Fra andre aviser

 1. Slik skal VIF betale Stabæk etter Stengel-dommen

  Aftenposten
 2. Milliardær vurderer å stoppe pengestøtten til VIF

  Aftenposten
 3. Milliardær vurderer å stoppe pengestøtten til VIF

  Fædrelandsvennen
 4. Trøim vurderer å stoppe pengestøtten til VIF

  Fædrelandsvennen
 5. Vålerenga trenger trolig 22 mill. for å overleve

  Aftenposten
 6. Vålerenga på desperat jakt etter løsning

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no