Dette mener Brann-kjennere om valget av Lars Arne Nilsen

NY SJEF: Erik Huseklepp og Brann, her fra en kamp mot Ranheim i 2014, har fått Lars Arne Nilsen som ny trener ut denne sesongen. Foto:,Scanpix

– Brann gambler med «ukjent» trener

Dagen etter at tidligere Hødd-trener Lars Arne Nilsen (51) ble utnevnt til ny Brann-trener, råder forsiktig optimisme i Bergenspressen.

 • Anders K. Christiansen

Artikkelen er over fem år gammel

Bare to døgn etter at Rikard Norling var ferdig som Brann-trener, ble Nilsen fredag kveld annonsert som ny mann i jobben. Han har fått kontrakt ut denne sesongen.
Nilsen understreket i går at han ikke er livredd, men tvert imot ydmyk overfor, oppgaven han står overfor.
I dagens utgave av Bergens Tidende omtaler kommentator Tore Strand valget av 51-åringen som dristig. For i Lars Arne Nilsen får Brann den minst profilerte treneren siden Per Vold styrte butikken i 1987, bemerker Strand:

«Er han så den rette mannen til å føre Brann opp av sumpen? Har han troverdighet og autoritet nok til å takle en spillergruppe der det finnes sterke profiler med erfaring fra spill på høyt, internasjonalt nivå? Det er min innvending mot ham, og kun de neste ukene og månedene vil vise om han takler nettopp det.»

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Strand mener at Nilsen har dårlig tid. Allerede mandag leder han Brann mot Follo.

«Her er det snakk om å levere resultater fra dag én. Brann er ute av kurs, og i skikkelig trøbbel om resultatene ikke bedres – fort. Her får han ingen tid til å bygge klubb og kultur i fred. Brann må opp», skriver BT-kommentatoren.

TV 2-Davy forundret over blogger

Den profilerte Brann-bloggeren Eduardo «Doddo» Andersen er positivt innstilt til ansettelsen. I sin spalte i BergensTidende, uttrykker han likevel en solid porsjon skepsis. Tittelen er «Brann har valgt en trener vi knapt har hørt om».

BRANN-KJENNER: TV 2s Davy Wathne. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

«Brann gambler. Det er ikke annet å si når de velger å ansette en trener som i seriesammenheng ikke har oppnådd rare greiene», skriver Doddo.

Og:

«Det er en mann som ikke har trent et lag på to og et halvt år, som aldri har trent en storklubb som Brann, og som bare kan ane hvilket press han snart vil bli satt under».

TV 2-profil og Brann-entusiast Davy Wathne kommer imidlertid med stikk til «Doddo» på nettsamfunnet Twitter:
«BTs Brann-blogger har "knapt hørt om" mannen som trente Hødd til Kongepokalen i 2012. Kanskje avisen skal vurdere å finne en annen blogger.»

BT-KOMMENTATOR: Tore Strand. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Wathne skriver også at Nilsen ikke bare må bygge et lag, men oppdra en hel klubb.
«Når en kar som har trent Hødd til NM-gull ikke er "et stort nok navn for Brann", er det kanskje på tide med en reality check i Bergen?»

I Bergensavisen skriver Tormod Bergersen at Nilsen ikke er særlig merittert, og at han ikke vil skape enorm begeistring hos Brann-fansen.

«Jeg tror likevel at Brann muligens har funnet en som kan mestre kombinasjonen av å være bestemt og samtidig ikke skremme spillerne. Det har enten vært for mye av det ene eller det andre med de siste trenerne i klubben».
Og:

«Den neste halvdelen av sesongen vil vise om Lars Arne Nilsen er rett mann. Selv om han ikke er det mest spennende navnet har han gløden og pasjonen».

Tidligere Wimbledon-trener, nå fotballekspert i Aftenposten og CMore, Lars Tjærnås kommenterte ansettelsen av ny Brann-trener slik på Twitter i går kveld:

«Lars Arne Nilsen klar som trener i SK Brann. Trolig klokt valg. Kjenner ligaen. Klar fotballfilosofi. Tydelig leder, men evner å samarbeide».

Mer om

 1. SK Brann
 2. OBOS-ligaen

Flere artikler

 1. Brann-blogger mener «tre grep» sikret opprykket til Tippeligaen

 2. TV 2-Davy om Brann-flausen: - Helt i tråd med forventningen

 3. Nilsen er ny Brann-sjef

 4. Lars Arne Nilsen om tilbudet om å trene Brann: «Jeg har ikke noe valg. Sier jeg nei, vil jeg angre resten av livet»

 5. Svein Bakke død: – Uten Mr. Sogndal intet fotballmirakel på Fosshaugane

Fra andre aviser

 1. Brann har valgt en trener vi knapt har hørt om

  Aftenposten
 2. Davy Wathne om det lave publikumsoppmøtet: - Folk er blitt kravstore, bortskjemte og blaserte

  Aftenposten
 3. TV 2-Davy: - Den mest snodige forestillingen jeg har sett

  Aftenposten
 4. Brann-treneren meldes kampklar

  Aftenposten
 5. Davy Wathne om det lave publikumsoppmøtet: - Folk er blitt kravstore, bortskjemte og blaserte

  Fædrelandsvennen
 6. Davy Wathne om det lave publikumsoppmøtet: - Folk er blitt kravstore, bortskjemte og blaserte

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder