HJELPER TIL: Ole Gunnar Solskjær trener 1. divisjonsklubben Kristiansund én gang i uka. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

På vei mot sensasjonelt opprykk – med Solskjær-hjelp

VGs oddstips: Kristiansund setter press på Brann

Få – om noen – hadde tippet at Kristiansund skulle kjempe om opprykk før årets sesong. Med syv seriekamper igjen ligger laget på direkte opprykksplass – kun målforskjell skiller laget fra Brann.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Laget, som trenes av Christian Michelsen, har denne sesongen fått hjelp av Ole Gunnar Solskjær. Den tidligere Manchester United-profilen, Molde- og Cardiff-treneren har vært med rundt laget én gang i uken.

Det er klubben Solskjær en gang startet sin karriere i – da under navnet Clausenengen. I 2003 ble laget slått sammen med Kristiansund FK, og ble Kristiansund BK.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Laget rykket opp til 1. divisjon i 2012, og har raskt etablert seg på nest øverste nivå. Nå er laget syv kamper unna opprykk til Tippeligaen. Med seier over Follo i dag legger de ytterligere press på Brann som møter Ranheim borte mandag.

– Ole Gunnar er en stor inspirasjon, og det er en liten motivasjon bare å være rundt ham. Han har erfaring og kompetanse både jeg og laget drar nytte av. Det er et godt samarbeid, sier Michelsen til VG.

Les vår vurdering av dagens øvrige oddsobjekter her

Han mener mye av nøkkelen til lagets suksess er «de små tingene».

– Jeg pleier å si at det er detaljene som avgjør. Ole Gunnar er veldig bevisst på detaljer, og det har vi tatt med oss. Han vet hva han snakker om. Alle de små tingene er til sammen med å utgjøre noe positivt. Vi har fleipet litt med at det stort sett er i motgang man henter inn ekstern hjelp og forsterker, vi har gjort det i medgang.

– Kan Solskjærs bidrag være det lille avgjørende?

– Dette er spillernes fortjeneste. Det er mange andre dager i uken uten at Ole Gunnar er med, men det er nok summen av alt som til slutt avgjør.

SUKSESS: Sarpsborg 08-trener Geir Bakke får en del av æren for at Kristiansund kjemper om opprykk til Tippeligaen. Foto: Jon Olav Nesvold , NTB scanpix

– Bakke var en innertier

Michelsen vendte tilbake til Kristiansund etter 2007-sesongen, og har vært med på lagets opptur siden opprykket i 2012.

– Geir Bakke tok med seg toppfotballen da han kom i 2012. Han la premissene for hvordan vi skulle ha det. Han satte krav. Det ble en vekker for klubben. Han var en innertier for oss, sier KBK-treneren.

Etter to sesonger i klubben dro Bakke over fjellet og ble assistenttrener i Molde, før han før årets sesong overtok som hovedtrener i Sarpsborg 08.

– Vi har utviklet oss videre som klubb etter Bakke dro. Vi er en klubb som jobber hardt for å ta de små stegene, det er en av våre sterke sider. Vi har troen på det vi holder på med, sier han.

Spiller uten press

Syv serierunder før slutt ligger laget på direkte opprykksplass – ett fattig mål foran Brann. Laget startet sesongen varierende, men med seks strake seiere kjemper de helt i toppen av årets 1. divisjon.

– Vi storkoser oss med fotball om dagen. Det er moro å henge med der det skjer. At det er vi som kjemper med Sogndal og Brann er utrolig inspirerende for en klubb og by som Kristiansund, sier Michelsen.

Laget hadde som målsetting om å komme topp seks denne sesongen, og dermed få en ny mulighet til å spille kvalifisering til Tippeligaen. VG tippet laget på en 11. plass før årets sesong.

– Det er nok ikke noe som bare har skjedd i år. Det er hard jobbing over tid, vi har tatt et steg nærmere hele veien. Vi vet det er en lang sesong, og det er nå toget går. Så får vi se om vi er gode nok. Vi har uansett gjort en god sesong. Alt presset ligger på Sogndal og Brann.

Bør vinne

I dag får Kristiansund besøk av Follo, et oppgjør laget bør vinne. Gjestene har fått en luke på fem poeng til lagene under nedrykksstreken, men står med tre tap på sine fire siste bortekamper.

Kristiansund har vunnet sine fire siste hjemmekamper, og står kun med ett tap på de siste ti kampene på Kristiansund kunstgress. Og fotballen som alltid har hatt en stor stjerne i byen, står sterkere enn noen gang.

Hele ni av lagets tolv seiere denne sesongen har vært med ett mål – noe som kan tyde på at det nettopp er «de små tingene» som avgjør. Det tror vi de gjør også i dag.

For laget virker å ha beina godt plantet på jorden, til tross for lagets fantastiske mulighet til å rykke opp. I tillegg strutter de av selvtillit etter seks strake seiere. KBK vant også det motsatte oppgjøret i midten av mai, og skal være store favoritter her. 1,67 er oddsen for hjemmeseier, kampen har spillestopp 15.55 og vises på TV 2 Sumo.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder