Cardiff går inn i «nøkkelmåned»

TV 2-ekspert: - Solskjær vil merke presset hvis Cardiff taper de neste kampene

CHEER UP, MATE! Ole Gunnar Solskjær fikk selskap av United-maskotten Fred The Red etter 0-2-tapet mot Manchester United på Old Trafford i går. Foto: Pa Photos

Solskjær: - Nå trenger vi poeng, ikke gode prestasjoner

Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær (40) har fått et brutalt møte med Premier League - tre tap på tre kamper. Nå kommer det «lette» kampprogrammet.

  • Fredrik Saltbones

Artikkelen er over seks år gammel

I går endte januar måned med et forventet tap for Manchester United. Februar blir garantert viktig for Cardiff-sjefen.

- Denne måneden har vi møtt bortekamper mot Arsenal, City og United. Vi har sett laget utvikle seg, men nå trenger vi poeng, ikke gode prestasjoner, sa Solskjær på pressekonferansen i går.

Cardiff ligger stadig helt sist på tabellen, men det er ikke mer enn ett poeng opp til sikker plass.

I løpet av de fire neste seriekampene møter Solskjærs menn nummer 10, 11, 12 og 13 på tabellen - Norwich, Swansea, Aston Villa og Hull.

Må ta poeng

- Det blir en veldig viktig periode. Ingen tvil om det. Det er supertight i bunnen og det skal ikke mange poengene til før man får et pusterom, sier TV 2-ekspert Kasper Wikestad til VG.

Han tror Solskjær vil merke presset hvis det skulle bli tap, også i de neste kampene.

- Begynner man å tape mot for eksempel Norwich, noe jeg ikke tror de gjør, så vil presset bli et helt annet. Selv om avslutningen til Malky Mackay (Solskjærs forgjenger) ikke var bra, så var fansen fornøyd med ham. Han sendte de opp i Premier League. Det er brukbart store sko å fylle, sier Wikestad.

- Trenger mer kløkt

Sammenlignet med de tre andre bunnlagene har waliserne et relativt enkelt kampprogram i februar (se nederst i saken).

Nå etterlyser Solskjær litt mer kynisme for å sikre at laget kan ta sine første Premier League-poeng under hans ledelse.

TV 2-EKSPERT: Kasper Wikstad. Foto: NTB scanpix

- Å se spillerne utrykke seg på banen som de gjør, er flott. De utvikler seg virkelig. Det eneste jeg vil peke på er at vi må bli flinkere til å trykke på. Kanskje trenger vi litt mer kløkt, og kanskje må lagledelsen se at hvis vi får et mål de siste 10 minutter, så kan vi få med oss noe fra kampen. Da kan vi spille mer direkte. Vi kommer til å bli bedre på det, sier Solskjær.

Ekspert: - Jones er spennende

Til hjemmekampen mot Norwich førstkommende lørdag er også Solskjærs nysigneringer - Fabio og Kenwyne Jones - klare. Trolig blir også Wilfried Zahas overgang gjennomført i tide.

Solskjær mener Kenwyne Jones kan gi laget den pondusen de trenger.

- Han er en spiss jeg har beundret i flere år. Han er det vi trenger, sier Cardiff-sjefen.

Kasper Wikestad er enig.

- Kenwyne Jones er spennende. Han har allerede fottrappe spillere. Med fysikken til Jones på topp vil de få mer rom. Selv om han kommer til klubben med et dårlig målsnitt, så kan han åpne for de andre spillerne og mye av spillet til Cardiff, sier TV 2-eksperten.

Neste fire seriekamper for lagene i bunnstriden (tabellposisjon):

17. Fulham:Southampton (9.), Manchester United (7.), Liverpool (4.), West Bromwich (15.).18. West Ham:Chelsea (3.), Swansea (10.), Aston Villa (11.), Norwich (12.).19. Sunderland:Stoke (16.), Newcastle (8.), Hull (13.), Manchester City (2.).20. Cardiff:Norwich (12.), Swansea (10.), Aston Villa (11.), Hull (13.).

PS! De siste fem årene har det siste laget som har beholdt plassen i Premier League fått 37 poeng (i snitt). Det betyr at Solskjær & Co trolig må ta cirka 19 poeng på de resterende 15 kampene.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder